Home Blog Coolblue tweedekans ervaring, hoe goed was het product?

Coolblue tweedekans ervaring, hoe goed was het product?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een aantal jaren geleden ontdekte ik de producten in het Amazon Warehouse. Dit zijn producten die zijn teruggestuurd om wat voor reden dan ook. Deze kan je kopen maar dan voor een aanzienlijk lager bedrag. Sindsdien heb ik dat al tientallen keren gedaan en vrijwel altijd tegen volle tevredenheid.

Coolblue tweedekans producten zijn vergelijkbaar met dat principe. Je kunt teruggestuurde of beschadigde producten kopen met een leuke korting.

Deze week kreeg ik weer zo’n tweedekans product binnen en ik zal je precies vertellen hoe dat gaat. Wat merk je aan het product, wat is er goed en wat niet. Dit is mijn Coolblue tweedekans ervaring!

Mijn Coolblue Tweedekans ervaring!

Al een tijdje zocht ik naar een nieuwe computer. Mijn oog was gevallen op de nieuwe iMac 24, maar wat zijn die dingen ontzettend duur.

Of het de prijs waard is lees je in een volgende review, maar na lang zoeken kwam ik uit op de Coolblue website.

Hier stonden de iMac’s voor dezelfde prijs als bij andere aanbieders. Dus ik stond al op het punt om de site te verlaten totdat mijn oog viel op een Tweedekans Product. Deze was €150 goedkoper.

Volgens de beschrijving ging het hier om een teruggestuurd product in originele doos, maar die al wel was geopend. Alle onderdelen zaten erbij maar, omdat het product niet meer nieuw was kreeg je dus die tweedekans korting.

Na lang twijfelen heb ik toch deze tweedekans iMac besteld!

Wat is de staat van het product echt?

Van al mijn bestellingen bij het Amazon warehouse had ik een idee gekregen wat je kunt verwachten van een geretourneerd product. Zeker als deze zo goed als nieuw is.

Bij het warehouse zijn deze producten echt gewoon nieuw, zit alles nog keurig ingepakt en ziet het er solide uit.

Mijn Coolblue tweedekans product zat verpakt in de originele doos die een beetje gehavend was. De hoeken waren ingedeukt en de doos zat vol met zwarte vlekken. Niet echt een heel fijn gezicht voor iets waar je nog steeds veel geld voor hebt betaald.

Op Youtube heb ik voor de doos binnenkwam een unboxing video gekeken van een soortgelijk product. Zo wist ik precies wat er in de doos hoorde te zitten en kon ik vrij snel beoordelen of het compleet was.

Tijd om de doos te openen.

Hoewel alles netjes in de doos zat, in de daarvoor bestemde vakken, was niks beschermd. Geen hoesje over het beeldscherm om krassen te voorkomen. Dat vond ik echt zonde, hier had Coolblue zelf ook een velletje bubbeltjesfolie overheen kunnen leggen.

Of het product ook zo goed als nieuw was kon ik moeilijk beoordelen, het beeldscherm zat namelijk vol met vingerafdrukken. Iemand, hetzij de vorige klant of Coolblue, heeft lekker op het beeldscherm zitten drukken bij het in- of uitpakken.

Zelfs al geef je €150 korting, dan nog had ik dat even schoongemaakt en het product netter ingepakt.

Tijdens het instellen van de computer had ik door waarom deze was teruggestuurd. Het toetsenbord was namelijk niet gepaird met het apparaat, waardoor je dus eigenlijk niet verder kon in de configuratie. Na wat Googlen kwam ik erachter dat je hiervoor de kabel kon gebruiken, en dat werkte!

Is een Coolblue tweedekans product aan te raden?

Ja en nee.

Ja, want de prijs is soms stukken lager. Niet altijd overigens. Kijk voor het bestellen wel altijd naar wat er mis is, dit staat erbij in bullets. Als er beschadigingen op zitten en je betaalt daardoor minder voor het product, dan kan je daar natuurlijk niet meer over klagen.

In mijn geval zag ik een zo goed als nieuwe iMac met een leuke korting. Dat heeft mij toch over de streep getrokken het apparaat te kopen. Maar alleen, omdat deze dus in nieuwstaat was. Zou er iets mis zijn met het scherm of de behuizing beschadigd zijn, dan zou ik het product niet hebben genomen.

De reden waarom ik een Coolblue tweedekans product niet zou aanraden is dat je niet weet wat ermee gebeurt is. Het is teruggestuurd, maar wat hebben ze ervoor ermee gedaan? Mijn computer werkt nu, maar misschien hebben ze deze wel laten stuiteren?

Zeker voor zo’n investering, ik ga er vanuit dat deze computer nu ook weer zeker 10 jaar meegaat, moet je maar hopen dat ze er met zorg mee om zijn gegaan.

Daarbij was deze computer dus zo in de doos gelegd, zonder bescherming voor het beeldscherm. Gelukkig heb ik een goede Postnl-bezorger die zuinig omspringt met de producten, maar als deze was gaan stuiteren in de doos dan was mijn computer dus niet meer in nieuwstaat geweest.

Dus ja, je krijgt korting op producten die zo goed als nieuw zijn, maar is die korting het je waard om niet te weten hoe ermee is omgesprongen voordat deze bij jou is afgeleverd?

Hoe zit het met garantie?

Na het registreren van mijn product zag ik dat in mijn Apple account de aankoopdatum op ongeveer een maand geleden stond ingesteld. Dit klopt niet, want ik heb het product 2 dagen geleden gekocht.

In mijn geval is de garantie dus ingegaan op het moment dat de vorige eigenaar het product kocht. Dat is dan weer jammer en ik weet ook niet waar ik dat kan aanpassen. Misschien eens navragen bij Coolbue…

Coolblue geeft overigens 30 dagen garantie op het product, in die tijd kun je het terugsturen. Hierna heb je 2 jaar garantie via Coolblue zelf. Je moet het product dan naar hun opsturen voor reparatie.

Zijn de warehouse deals van Amazon beter?

Zoals ik hierboven al schreef heeft Amazon een soortgelijk programma waarbij je teruggestuurde producten voor minder kunt kopen.

Het voordeel van het Amazon warehouse is dat zij veel meer producten teruggestuurd krijgen. Dus dat je veel meer keus hebt uit tweedehands producten die vaak nog in nieuwstaat zijn.

Elke keer als ik een product koop die een beschadiging zou moeten hebben, moet ik heel goed mijn best doen om deze te vinden. En soms zit deze er helemaal niet op.

Eén keer heb ik een product teruggestuurd. Deze zou in nieuwstaat zijn maar toen ik de doos opende zat het product vol vlekken en krassen. Daar ga ik niet de hoofdprijs voor betalen.

Dus ja, ze zijn beter, over het algemeen heeft Amazon een ruimer aanbod tweedehands producten en krijg je hier een leuke korting op.

Daarbij moet ik zeggen dat het Coolblue tweedekans product dit keer de goedkoopste was en afgezien van de klachten hierboven werkt de iMac naar behoren. Ik ben alweer vergeten dat het geen nieuw product is. Volgende keer zal ik ook zeker weer kijken bij de tweedekans producten, als er een goede deal is natuurlijk!