Home Blog In het najaar op zonvakantie: waarheen en hoe is het weer?

In het najaar op zonvakantie: waarheen en hoe is het weer?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Deze zomer op zonvakantie of niet, dat is toch wel de vraag. Durf je het aan om zo ver weg te gaan met de kans dat je niet meer terug kan. Of verplaats je jouw zonvakantie naar het najaar?

Dit is precies het dilemma wat ik ook heb. Waarschijnlijk kies ik er deze zomer toch voor om lekker in de tuin te blijven. En dan van het najaar weer wat een mijn teint te doen. 

Maar waar moet je dan heen?

Zonbestemmingen in het najaar

Als ik tijdens de herfst- of wintermaanden ergens naartoe ga dan moet het wel lekker warm zijn. In ieder geval zonnig en stukken warmer dan thuis. 

Wij hebben dit één keer gedaan. Toen zijn wij in de herfst naar Kaapverdië geweest. Qua weer is dat ons toen prima bevallen. Wat we minder goed vonden lees je hier

Mijn schoonouders, van die overwinteraars, zweren bij Griekenland of de Canarische Eilanden. Daar is het in de winter zo’n 20 graden overdag. ‘s Avonds en ‘s nachts kan het behoorlijk afkoelen. Neem dan voor de zekerheid een vestje of dunne jas mee als je op stap gaat.

In Turkije is het iets frisser lees ik op de site van Corendon. Tussen de 15 en 19 graden. Daar had ik het juist wat warmer verwacht in de wintermaanden, maar het is er maar iets warmer dan hier. Weer iets geleerd!

Waar het ook in de winter nog heerlijk zonnig vertoeven is, is Dubai. Rond de 20 graden met uitschieters naar 25. Lekker warm dus! 

Je kunt het natuurlijk ook iets verder van huis zoeken. De Antillen bijvoorbeeld hebben in de wintermaanden nog een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Wil je echt de zomervakantie inhalen dan is dat de plek! (al zal het niet goedkoop zijn ben ik bang, zeker niet in de kerstvakantie)

Wintersport is ook zon

Wanneer je nog nooit op wintersport bent geweest lijkt dit een beetje gek. Je gaat naar de kou om in de zon te zitten?

Wij zijn fervente wintersporters. Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht en dan ‘s avonds aan de schnitzel met bier. Daarvoor nog even gezellig de après-ski in en de dag is geslaagd. 

Maar nou die zon. Die schijnt in de wintersportgebieden meest volop. Zeker als je hoog in de bergen bent boven de wolkengrens. 

Stel je je dan eens voor dat je lekker op een terrasje zit. Warme maaltijd erbij, gezellige muziek op de achtergrond en een heerlijk zonnetje. Vaak kom ik bruiner terug van de wintersport dan de zomervakantie. 

Het enige verschil is dat je niet lekker in de zon gaat liggen. Maar je kunt wel degelijk in je t-shirt genieten op het terras. 

Wat kost het in het najaar naar de zon?

Toen wij naar Kaapverdië gingen zaten we daar echt voor een habbekrats. Een paar honderd euro all-inclusive in een resort. Volledig verzorgd en volop zon. 

Dit jaar ben ik bang dat dat toch even anders gaat zijn. Enerzijds denk ik dat ze de prijzen verhogen, omdat er meer vraag zal zijn naar zonbestemmingen dit najaar. Anderzijds zou het ook wel eens kunnen dat de prijzen juist verlaagd worden. 

De grootste groep overwinteraars, zijn ook de mensen die in de corona risicogroep zitten. Die zie ik heel eerlijk niet zo snel het vliegtuig pakken om naar de zon te gaan. 

Daarom verwacht ik dat het buiten de kerstvakantie om heel goed betaalbaar zal zijn. De kerstvakantie zal een heel stuk duurder zijn. 

Maar nogmaals, dat verwacht ik. Helaas heb ik geen glazen bol. 

Waar ga jij naartoe dit najaar?