Home Dagje uitPretparkenDisneyland Paris Attracties in Fantasyland in het Disneyland Park

Attracties in Fantasyland in het Disneyland Park

door Bianca

Fantasyland is één van de themalanden in het Disneyland Park. Het is het meest sprookjesachtige gedeelte van Disneyland Paris met natuurlijk het kasteel, de prinsessen en Mickey Mouse. Hoewel veel pretparken werken met themagebieden tilt Disney dit echt naar een hoger niveau. Elke cm van Fantasyland is uitgedacht en past bij het thema. Van de muziek tot de attracties, winkels en restaurants.

Dit is ook het gedeelte waarin je de meeste attracties voor jongere kinderen vindt. Ga je met kleintjes naar Disneyland Paris dan is Fantasyland waarschijnlijk het gedeelte waar je de meeste tijd zult doorbrengen.

Zelf vind ik dit één van de leukste themalanden juist omdat het zo magisch is. De attracties zijn niet heel spectaculair maar zeker een bezoek waard!

Attracties in Fantasyland

Het verbaast me hoeveel attracties er zijn in Fantasyland. Je hebt genoeg keus! De eerste attractie is natuurlijk het kasteel van Doornroosje. Dit is toch wel het boegbeeld van het Disneyland Park. Hier vind je 2 attracties. Op de eerste verdieping vind je allerlei muurschilderingen waarin het verhaal van Doornroosje wordt verteld. Ook heb je hier een balkon met uitzicht over heel Fantasyland. De andere attractie vind je in de kelder van het kasteel. Hier woont namelijk een draak! Het zijn geen échte ritjes maar wel twee prima locaties om op onderzoek uit te gaan en even rond te neuzen.

Sneeuwwitje en Pinokkio

De eerste twee daadwerkelijke attracties vind je net achter het kasteel. De één vertelt het verhaal van Sneeuwwitje, de ander van Pinokkio. Hoewel deze attracties voor kinderen zijn kunnen er soms enge scenes in zitten. Je kunt zelf het beste inschatten of jouw kindjes hier tegen kunnen. Deze attracties hebben ook een voordeel, het is er nooit heel druk. Meestal staat er een wachtrij van 10-20 minuten, op hele drukke dagen 30 minuten. Dat is voor Disneyland Paris écht heel goed te doen.

Peter Pan’s Flight

Een attractie in Fantasyland waar het een stuk drukker is, is Peter Pan’s Flight. Deze is zo populair dat je er zelfs Fastpassen voor kunt krijgen. Met een Fastpass kan je ontzettend veel tijd besparen, omdat je niet (lang) in de rij hoeft te staan! Meer hierover lees je hier. Peter Pan’s Flight is een leuke attractie, waarin je in een piratenschip meevliegt met Peter Pan. Je vliegt over Londen naar Nooitgedachtland, waar je natuurlijk een kijkje neemt bij Kapitein Haak. Voor kinderen echt een hele belevenis maar het kan er behoorlijk druk zijn. Ga hier zeker zo vroeg mogelijk op de dag naartoe of wacht tot het eind.

It’s a Small World

Dit is een echte Disney klassieker. Het deuntje krijg je de rest van de dag niet meer uit je hoofd, maar je moet het een keer gezien hebben. Voor kinderen is dit zo’n leuke attractie. Allemaal vrolijke dansende poppen, mooie kleuren en natuurlijk de muziek. Deze boottocht is geschikt voor het hele gezin. Doordat er veel mensen tegelijk in kunnen valt de wachtrij meestal mee. Op rustige dagen kan je zo doorlopen, wanneer het wat drukker is staat er een wachtrij van maximaal 30 minuten.

Carousel de Lancelot

Deze draaimolen is echt een múst voor jonge kinderen. Je neemt plaats op prachtig uitziende paarden of in een koets en de caroussel draait rond op mooie Disney muziek. Het is geen populaire attractie – juist, omdat het een kinderattractie is – waardoor de wachtrijen vaak kort zijn. Overigens, de paarden zijn sterk genoeg voor volwassenen!

Dumbo the Flying Elephant

Nog een échte Disney klassieker. Deze attractie vind je terug in de diverse Disney Parken wereldwijd. Het is echt een aanrader en zeker geschikt voor (jonge) kinderen. Tijdens de rit neem je plaats op de rug van Dombo en vlieg je een rondje mee. Je kunt zelf bepalen hoe hoog je vliegt. Maar hoe hoger je gaat, hoe mooier het uitzicht!

Doolhof van Alice in Wonderland

Dit is nog zo’n leuke attractie voor jongere bezoekers. Het is geen rit, maar een groot doolhof waarin je op zoek gaat naar het kasteel van de Hartenkoningin. Onderweg kom je allerlei figuren tegen uit de film.

Mad Hatter Teacups

Ook een echte Disney klassieker. Mad Hatter Teacups zijn theekopjes die ronddraaien op een ronde plaat. In de theekopjes zit een wiel waarmee je deze ook nog om de as kan laten draaien. Hoe harder je aan het wiel draait, hoe duizeliger je wordt. Kinderen hebben vaak de grootste lol om het kopje zo hard mogelijk te laten draaien.

Sprookjesbootjes

Officieel heet deze attractie Le Pays de Contes de Fées – wat neerkomt op sprookjesbootjes. En dat zijn het ook! Je maakt een rustig boottochtje langs diverse sprookjes zoals Aladdin, Wizard of Oz, Peter en de Wolf, Kleine Zeemeermin en Belle en het Beest.

Casey Jr.

De laatste attractie in Fantasyland is Casey Jr. Dit is de trein uit de Dombo film. Het is een achtbaan voor kinderen waarin je zit in een wagon of kooi net zoals in de film. De rit zelf duurt niet zo lang en het is een goede manier om kinderen kennis te laten maken met achtbanen.

Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat attracties in Fantasyland en ze zijn allemaal geschikt voor kinderen. Alleen bij Sneeuwwitje, Pinokkio en de Draak in het kasteel kunnen kleintjes bang worden. De andere attracties zijn sprookjesachtig, precies zoals je van Disney verwacht!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter