Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisDisneyland Paris pretparken Frontierland in het Disneyland Park, attracties, restaurants en winkels

Frontierland in het Disneyland Park, attracties, restaurants en winkels

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disneyland Paris bestaat uit twee pretparken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Allebei de parken hebben een eigen thema, met elk andere attracties. Het Disneyland Park is het sprookjespark waar je de échte Disney klassiekers als It’s a Small World, Pirates of the Caribbean en Big Thunder Mountain vindt. Je kunt hier met de bekende figuren op de foto en er zijn regelmatig shows en parades met dezelfde figuren in de hoofdrol. Het Disneyland park bestaat uit 5 landen, waarvan Frontierland er één is.

Wat is Frontierland?

Elk land in het Disneyland Park heeft een eigen thema. Alle gebouwen, restaurants en attracties in dat gebied zijn op elkaar afgestemd. Frontierland – bijvoorbeeld – is gebouwd als een Western dorpje. Nou hoor ik je denken, andere pretparken hebben ook zo’n gedeelte. Daar heb je gelijk in! Toch zal ik je proberen te overtuigen dat Disney het net even anders doet.

Wat Frontierland anders maakt is dat alles in dat gebied een Western thema ademt. De restaurants zijn geheel in deze stijl aangekleed, de Cast Members hebben passende outfits, attracties zijn tot in de kleinste details uitgewerkt en zelfs de toiletten zijn in Western stijl. Eigenlijk kan je het nog het beste vergelijken met een filmset, zodra je Frontierland binnenstapt waan je je in het Wilde Westen.

Alle landen in het Disneyland Park zijn verbonden met Main Street USA. Dit is het themaland dat loopt van de entree van het park tot aan het kasteel. Als je naar het kasteel loopt vind je Frontierland aan de linkerkant van het park, net na de winkeltjes en restaurant Casey’s Corner. De entree is een groot houten fort.

De attracties

Het leukste aan Frontierland zijn natuurlijk de attracties. Je vindt hier ook één van mijn favorieten: Big Thunder Mountain! Dit is een wilde achtbaanrit door een verlaten mijn. Hoewel de attractie een minimumlengte van 1,02m heeft is deze niet voor iedereen geschikt. Er zijn genoeg mensen die bij het zien van de achtbaan afhaken of achteraf blij zijn dat het weer voorbij is.

De wachtrij van Big Thunder Mountain brengt je naar het kantoortje waar de mijnwerkers zich verzamelden en waar hun gereedschap hangt. Let tijdens het wachten eens op de details en hoe mooi alles is gemaakt. Vanuit het kantoortje daal je af naar het gedeelte waar de treinen klaar staan. Mijn favoriete plek in deze achtbaan is helemaal achteraan, je gaat dan een stuk harder en wordt behoorlijk door elkaar geschud.

Het eerste deel van de attracties onderscheid de achtbaan van de Big Thunder Mountains in de andere Disney Pretparken over de gehele wereld. Het karretje schiet namelijk in het donker onder het meer door. Dit is het wildste gedeelte van de rit. Hierna kom je midden op de roodbruine berg uit. Let ook tijdens de rit weer op de vele details en geniet van het uitzicht over het Disneyland Park.

De berg waar de karretjes van Big Thunder Mountain rijden staat in het midden van een groot meer. Hier vind je nog een attractie namelijk de Thunder Mesa Rivierboten. Deze boten varen een rustgevend rondje om de berg. Hoogtepunt zijn de geisers die naast de tuin van Phantom Manor liggen. Dit is een attractie voor het hele gezin en erg geschikt voor kleine kinderen en opa en oma.

Ook de derde attractie in Frontierland vind je aan het grote meer: Phantom Manor. De naam heeft al iets onheilspellends en dat klopt! Dit is namelijk het spookhuis van Disneyland Paris. Verwacht geen enge schrikmomenten, het is een kindvriendelijke tocht door een verlaten landhuis waar het behoorlijk spookt. Zelf vind ik dit echt een ontzettend leuke attractie. Alles is namelijk zo ontzettend mooi gemaakt en goed afgewerkt. Wat mij betreft mag je deze attractie zeker niet missen.

Tenslotte zijn er nog twee attracties in Frontierland. Er is een Pocahontas speeltuin met tipi’s en andere toestellen die passen bij het indianenthema. Daarnaast is er achterin Frontierland een station waar de stoomtrein stopt. Deze maakt een ritje rond het gehele park en heeft daarnaast haltes in Main Street U.S.A., Fantasyland en Discoveryland. Je kunt bij elk station in- of uitstappen.

Halloween

Van begin oktober tot begin november viert Disneyland Paris Halloween. Dit is geen griezelfestijn maar een gezellig kinderfeest met een spookachtig randje. De Disney figuren zijn verkleed als vampier, heks of spook. Ook zijn er speciale parades en je kunt met verschillende figuren op de foto.

Tijdens Halloween zijn ook gedeeltes van het park versierd. Meestal gebeurt dit in Main Street U.S.A. en Frontierland. In die laatste zijn er naast de versieringen ook plaatsen ingericht waar je met Disney figuren op de foto kunt. Soms zijn er ook speciale shows, zoals een show met een Coco thema in het Mexicaanse restaurant Fuente del Oro. Voor wie de Disneyfilm Coco nog niet gezien heeft, dit is zeker een aanrader!

Restaurants

Van al die attracties krijg je honger! Daarom zijn er in Frontierland diverse restaurants waar je iets kunt eten. Van een snelle maaltijd tot uitgebreid dineren.

Voor een snack of fastfood maaltijd moet je bij Last Chance Cafe, Cowboy Cookout of Fuente del Oro zijn. Verwacht geen hamburger en frietjes, maar maaltijden met een texmex/bbq thema. In Fuente del Oro kan je terecht voor Mexicaanse gerechten als tortilla’s en chili con carne. Bij het Cowboy Cookout kan je vleesgerechten van de grill halen en bij Last Chance cafe haal je naast (vegetarische) salades ook diverse vleesgerechten en wraps.

Wil je liever bediend worden dan kan je terecht bij het Silver Spur Steakhouse en de Lucky Nugget Saloon. Bij het Silver Spur Steakhouse staan er diverse vleesmaaltijden op het menu. Zoals bijvoorbeeld het gerecht op de foto hieronder. In dit restaurant kan je de Plus Maaltijdvoucher inwisselen voor een 3-gangenmenu. Je krijgt dan een voor-, hoofd- en nagerecht en een frisdrank.

De Lucky Nugget Saloon is een betaalbaar restaurant met tafelbediening. Je kunt kiezen uit een aantal menu’s met vlees of vis en een sundae ijsje toe. Wil je onbeperkt frisdrank of water bij je maaltijd dan kost dit €5 per persoon. Ook kan je onbeperkt bier krijgen, je betaalt dan iets meer.

Winkels

Als je naar Disneyland Paris gaat wil je natuurlijk ook een leuk souvenirtje meenemen voor thuis. (althans, ik wel :)). In Frontierland zit één grote winkel waar je diverse Disney en cowboy merchandise kunt kopen. De Disney souvenirs hebben een Wild Westen thema, bijvoorbeeld een pluche Mickey met cowboy hoed.

Niet te missen

In Frontierland vind je twee Disney klassiekers waar je geweest moet zijn. De eerste is de achtbaan Big Thunder Mountain. Absoluut een aanrader, zeker voor kinderen die voor het eerst in een achtbaan gaan. De rit kan wat wild zijn, maar de achtbaan gaat niet over de kop.

De andere niet te missen klassieker is Phantom Manor. Dit spookhuis is misschien niet zo eng maar ontzettend mooi gemaakt. In 2018 is deze attractie helaas gesloten voor een uitgebreide renovatie. Vanaf 2019 kan je weer genieten van een nieuwe, frisse variant van deze rit.