Home Blog Amazon Prime Video ervaring en gratis proberen

Amazon Prime Video ervaring en gratis proberen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er zijn als je er zo over nadenkt best een aantal streamingsapp’s. Van Disney Plus tot natuurlijk Netflix, en dan is er ook nog Amazon Prime Video.

Die laatste zullen veel mensen gratis hebben bij hun Amazon Prime abonnement en er daardoor net als ik niet zo vaak naar kijken. Terwijl er best wat leuke series en films op staan.

Wat is Amazon Prime? En het verschil met Prime Video?

Amazon Prime is een abonnement op Amazon. Dat betekent dat je bestellingen gratis geleverd worden, ongeacht het bestelbedrag en dat je deze vaak op dezelfde dag nog in huis kunt hebben.

Als je net als ik vaak via Amazon bestelt is dit echt de moeite waard. Anders moet je voor orders tot 29 euro verzendkosten betalen en het duurt vaak wat langer voordat je ze in huis hebt.

Bij een abonnement krijg je ook gratis Prime Video. Wat is dat dan weer?

Eigenlijk is dit niks anders dan de Netflix van Amazon. Dus ook weer een streamingdienst waar je abonnee van kunt worden in ruil voor het onbeperkt kijken van veel series en films.

Amazon Prime eerst gratis proberen? Dat kan hier!

Het verschil met Netflix

Waar je bij Netflix alle content gratis kunt kijken na het afsluiten van een abonnement, is dit bij Amazon Prime Video niet zo. Slechts een deel zit inbegrepen, de rest kan je bekijken tegen bijbetaling.

Dat is vooral het geval bij nieuwe films. Het is niet heel duur, meestal een paar euro, maar dat komt dus bovenop je abonnement.

Hierdoor kan je overigens wel vaak wat nieuwere films bekijken. In dat geval kan je het beter vergelijken met de Pathé Thuis-app waar ook veelal nieuwe films staan tegen betaling.

Het Amazon Prime Video aanbod

Amazon Prime Video was de eerste plek waar ik de film Joker gratis kon bekijken. Ook heb ik hier recent de nieuwe Borat film gekeken en er staan nog veel meer nieuwere titels op.

Net als veel oudere films zoals Indiana Jones en horrorfilms als de Purge.

Ben je een Harry Potter-fan? Dan is dit de plek waar je de films online kunt bekijken. Ze zitten inbegrepen bij je abonnement. Dus je kunt onbeperkt kijken naar de avonturen van Harry, Ron en Hermione (Hermelien).

Waar ik verder zelf graag naar kijk is de Grand Tour. Autofanaten weten dan gelijk waar ik het over heb. Na het verlaten van Top Gear zijn Jeremy, Richard en James eenzelfde programma begonnen bij Amazon.

Eerst als – een ietwat flauwe/over-de-top – studioshow, maar inmiddels maken ze alleen nog maar specials. Zoals ze in de Top Gear tijd meestal rond de kerst deden. Deze vind ik zelf heel leuk om te zien.

Evenals de serie waarin James May naar Japan gaat. Hij als saaie, droogkloot die naar zo’n excentriek land gaat. Heerlijk om te zien.

Is Amazon Prime Video een goed alternatief voor Netflix?

Of Amazon Prime Video een alternatief is voor Netflix, dat denk ik niet. Hiervoor is het aanbod te klein. Plus een deel moet je natuurlijk betalen om te bekijken.

Voordeel is wel dat er vaak nieuwere films op staan evenals titels die ze niet bij Netflix hebben. Daardoor is het wel een goede aanvulling erop.

Persoonlijk, zou ik het dan in combinatie nemen met het gewone Prime abonnement – met de gratis verzending – dan heb je er nog meer voordeel van.

Het mooie is, dat ik niet voor jou hoef te bepalen of het wat voor je is. Je kunt Amazon Prime Video namelijk gratis testen. Onbeperkt de gratis films en series bekijken, en dat een maand lang!

Hierna kan je het net zo makkelijk weer opzeggen of besluiten om het abonnement te houden.