Indiana Jones and the Temple of Peril review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Indiana Jones and the Temple of Peril is een achtbaan in Disneyland Parijs. Je vindt deze in Adventureland, in het Disneyland Park.

Zoals je misschien al geraden hebt, is de achtbaan losjes gebaseerd op Indiana Jones en de gelijknamige films. Al is het maar een klein beetje. Dus zelfs als je de films nog nooit hebt gezien, zul je zeker genieten van deze thrillride.

Het is een achtbaan met een looping, dus dat betekent dat deze niet voor iedereen is weggelegd. Wil je weten of dit de rit voor jou is? Lees dan verder!

Wat kun je verwachten?

Deze attractie vind je helemaal achteraan in het Disneyland Park. Het kan vrij moeilijk te vinden zijn. De makkelijkste manier is om binnen te komen via de Adventureland ingang en dan rechtdoor te lopen, om het water heen. Volg dan gewoon het geschreeuw, en je weet dat je de goede kant op gaat.

Indiana Jones and the Temple of Peril heeft een lange wachtrij met veel verwijzingen naar de Indiana Jones films. De attractie zelf kan het best omschreven worden als een op hol geslagen mijnkarretje. Niet te vergelijken met Big Thunder Mountain, maar meer op een wilde-muis-achtbaan-achtige manier.

Dit betekent dat je een wilde rit te wachten staat met een verborgen inversie. Je ziet het alleen als je in de rij staat, maar het is nogal onverwacht als je daadwerkelijk in de attractie zit.

Het kan een ruige rit zijn, dus hou je goed vast en houd je hoofd tegen de hoofdsteun voor de beste ervaring.

Wie mag er niet in deze achtbaan?

Eerst, als je om een of andere gezondheidsreden niet in staat bent om hierin te gaan, dan moet je dat natuurlijk niet doen. Er is een minimumlengte, en dat is 1,40m. Iedereen die kleiner is dan dat kan niet in deze achtbaan. Weet dat er verschillende punten zijn waar de lengte wordt gemeten, dus hier kan niet worden valsgespeeld.

Ook heeft deze achtbaan zoals geschreven een inversie, als dat je afschrikt of je gewoon niet van het gevoel houdt zou ik hem overslaan. De looping is vrij langzaam, dus je krijgt de volledige upside-down ervaring. Dit kan behoorlijk intimiderend zijn.

Tenslotte, het is niet per se een attractie die je niet mag missen, dus ik zou er alleen in gaan als de wachttijden laag zijn. Niet dat het een slechte attractie is, maar het is niet zo bijzonder als Big Thunder Mountain of Crush’s Coaster.

Indiana Jones and the Temple of Peril review

En dan onze Indiana Jones and the Temple of Peril review.

We vinden de attractie leuk, maar niet per se geweldig. Het tovert een glimlach op je gezicht en je krijgt er kriebels van in je buik, en als de wachtrij kort is, is het zeker een bezoek waard.

Wat ik niet leuk vind, is dat het nogal ruw is, vooral het laatste stuk, waar ik me echt aan de beugel vast moet houden om mijn hoofd niet te stoten. Dit is in het verleden al een paar keer gebeurd, dus het is het beste om achterover te leunen met je hoofd tegen de hoofdsteun en je echt vast te houden aan de beugels.

Voor mij heeft deze rit ook iets speciaals, een prachtige herinnering. Het is de eerste achtbaan met een looping waar ik ooit in ben geweest. Als kind, erg nerveus, en helemaal alleen omdat mijn ouders niet van achtbanen houden. Ik voelde me zo dapper om het te doen, en alleen al eraan denken doet me glimlachen.

Dit is de perfecte achtbaan om je kinderen kennis te laten maken met inversies, want er is er maar één en de rest van de rit is niet zo eng. Misschien kunt je ze dezelfde herinnering geven als die ik zo’n 25 jaar later nog steeds heb. Indiana Jones and the Temple of Peril zal altijd speciaal voor mij zijn, en daarom zeg ik, het is een must-ride als de wachtrijen kort zijn. Tip! Ga later op de dag, dan zijn de wachttijden hooguit 5 tot 10 minuten!