Home Blog Lidl Kerstverlichting met app – review

Lidl Kerstverlichting met app – review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vanmorgen stond ik in alle vroegte bij de Lidl. In eerste instantie wilde ik de slimme kerstverlichting online bestellen, maar vandaag besloot ik toch om het in de winkel te gaan halen.

Vanaf vandaag kan je namelijk bij de Lidl – ook in de winkel – smart home producten bestellen. Op dit moment alleen verlichting, maar ze gingen als warme broodjes.

Toen ik er om 8 uur was, was het al druk in de zaak, en vrijwel iedereen had wel een smart product in zijn of haar karretje.

Eén van de producten op mijn verlanglijstje was de Lidl slimme kerstverlichting met app. De budget versie van Twinkly. Maar is het wat? Dit is mijn review!

Kerstverlichting in de winkel

Elke Lidl heeft van die bakken met nonfood producten. Van ondergoed tot keukengerei, je weet vast welke bakken ik bedoel.

Hier lagen de Lidl Smart home producten netjes bij elkaar.

Rechtsonder zie je de hub en de kerstverlichting. Hiervan gingen er twee mee in mijn karretje.

Uiteindelijk gingen er nog wat meer producten in mijn karretje en was ik ruim €170 kwijt, dat was inclusief croissantjes.

Lidl kerstverlichting koppelen met de app en instellen

Ok, de eerste teleurstelling, want als je de Lidl kerstverlichting met de app wil besturen heb je een hub nodig. Ze verkopen deze voor €19,99 per stuk.

Gelukkig had ik er voor de zekerheid eentje meegenomen, anders had ik de verlichting dus niet via de telefoon kunnen besturen.

Om te testen heb ik de verlichting aan de Hue app gekoppeld en hoewel deze “paired” heb je niet de scenes die je wel in de Lidl-app hebt. Dus ja je kunt het aan- en uitzetten met de Hue, maar dus niet de scenes bedienen vanaf je telefoon.

Lidl kerstverlichting in de Hue app

Goed terug naar de installatie…dat was best een dingetje!

De functionaliteiten van de slimme kerstverlichting vind je in de Lidl Home app. Deze kan je downloaden in de App store op jouw telefoon.

Hierna koppel je de hub met de app. Dit is echt zo gedaan en wijst zich vanzelf. Dan is het tijd om de verlichting te koppelen en daar begon het gedoe.

Je moet namelijk zorgen dat de kerstverlichting in de “pair” modus komt. Dat doe je door de verlichting aan te sluiten en dan één van de twee knoppen van de verlichting minimaal 5 sec in te drukken. Het maakte niet uit welke knop, ze deden het allebei.

Dat gaat alleen minder makkelijk dan je denkt. Mijn verlichting wilde namelijk maar niet koppelen ondanks dat de verlichting aan- en uit ging. Nou, wat blijkt, hij stond dus niet in pair-modus. Dus krijg je je Lidl kerstverlichting niet gekoppeld? Dan is de kans groot dat je de verkeerde modus hebt.

Je kan dan het beste de stekker uit het stopcontact halen, 10 sec later weer terugzetten en dan opnieuw de knop 5 sec ingedrukt houden. Als het goed is gaat de verlichting nu wel in koppelmodus.

In deze modus gaat je verlichting wit oplichten en dan langzaam aan en uit. Hierna koppel je de verlichting aan de Lidl Home app, ook zo gedaan.

Nu kan je de verlichting besturen!

Scenes

Zo ziet de app eruit wanneer je de kerstverlichting hebt gekoppeld. Je kunt kiezen uit 16 scenes, waarbij de lampjes automatisch verkleuren volgens het door jou gekozen patroon.

Je kunt ook de verlichting op wit- of kleurlicht zetten. Hierbij kan je ook de felheid aanpassen.

Andere opties zijn een timer voor je scene en een timer om de verlichting automatisch aan of uit te zetten.

Wanneer je de verlichting eenmaal gekoppeld hebt is het daarna echt heel eenvoudig. Het werkt soepel en snel. Wat ik niet heb kunnen vinden is de mogelijkheid om de ledjes per stuk aan te passen. Mocht je weten waar ik dat kan vinden stuur dan een berichtje!

Lidl kerstverlichting met app: kopen of niet?

Of je deze verlichting moet kopen hangt af van hoe je het wilt gebruiken.

Zat je net als ik al een tijdje te kijken naar de verlichting van Twinkly maar vond je die te duur? Dan is dit een perfect alternatief voor de helft van de prijs. Het enige irritante is de extra hub, die heeft stroom nodig, helaas geen PoE.

Je kunt de verlichting koppelen met je Hue-hub maar dan heb je niet de scenes die wel in de Lidl Home app zitten. Deze scenes kan je overigens ook met de knop op je verlichting bedienen, dus wil je het alleen voor het aan-/uitzetten via een timer? Dan is koppelen aan je Hue-app voldoende en zou ik de Lidl smart home hub lekker laten liggen.

Belangrijkste pluspunt van deze verlichting is de app-functionaliteit. Word je niet warm van de gedachte dat je scenes kunt aanpassen via je telefoon? Dan zou ik persoonlijk een andere kerstverlichting kopen. Er zijn dan vast andere lampjes te vinden voor een lagere prijs.

Maar houd je net als ik van smart-producten, dan mag deze kerstverlichting niet ontbreken in jouw boom!

Hier staan de lampjes inmiddels op warm, geel licht, dus of je de kleurtjes en scenes vaak gaat gebruiken weet ik niet. Maar het is altijd leuk, al is het voor de heb!

Update: de kerstverlichting hangt inmiddels ook in mijn tuin, via de Hue app wel te besturen, volgens de Lidl Home app (met de hub) offline. Bereik van de hub is echt dramatisch!