Home Blog Alexa Guard en andere Amerikaanse skills in Nederland

Alexa Guard en andere Amerikaanse skills in Nederland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een tijdje geleden kocht ik via Amazon.nl een Alexa Echo speaker. Zo’n schattig speakerbolletje waar je vast heel veel mee zou kunnen, dacht ik. Want eenmaal aangeschaft bleek al snel dat Alexa alleen Engels spreekt. Nou dat is op zich geen probleem. Maar er was nog iets anders, handige skills als Alexa Guard waren helemaal niet beschikbaar in Nederland.

Dat is balen! Gelukkig is er een manier om deze skills toch te kunnen installeren, wij probeerden het uit!

Wat is Amazon Alexa?

De meesten van jullie hoef ik waarschijnlijk niet te vertellen wat Amazon Alexa is. Alexa is een slimme speaker die je kunt gebruiken om muziek te luisteren of om opdrachten uit te voeren.

Deze opdrachten heten skills. En er zijn er behoorlijk veel. Zo kan Alexa het laatste nieuws vertellen of het weer, een boodschappenlijstje bijhouden, je kunt er spelletjes mee doen, ze kan een kooktimer of wekker voor je zetten en je kunt er mee naar de radio luisteren.

Omdat ik op mijn telefoon veelvuldig gebruik maakte van Siri vond ik Alexa een praktische aanvulling.

Alexa in Nederland

We hebben in Nederland helaas geen Nederlandse Alexa. Je kunt het beste Engels met haar spreken. Dat begrijpt ze overigens best goed, ook als je een zwaar Hollands accent hebt.

Wat je tegen haar moet zeggen staat bij de skills. Dit zijn vaak korte zinnetjes als Alexa set a timer for 10 minutes. Ze zegt dan vaak iets terug in de trant van dat ze de timer heeft gezet. En na 10 minuten maakt ze weer geluid zodat je weet dat de tijd om is.

Het nadeel van een Alexa in Nederland is het gebrek aan opties. Waaronder het niet beschikbaar zijn van Alexa Guard. Hierover verderop iets meer, want ik heb dit inmiddels werkend gekregen op mijn Echo.

Maar het aantal Nederlandse skills is gewoon beperkt. Er zijn wat radiozenders en nieuwssites die je kunt opvragen. Evenals het weer op Nederlandse locaties. Je kunt wel gebruik maken van veel Engelse skills. Zo luister ik veel Amerikaanse radio en vraag ik Alexa weleens om een Audible ebook af te spelen.

Wat is Alexa Guard?

Alexa Guard is een aanvulling op je alarmsysteem. Zeker als je er eentje hebt die gekoppeld kan worden met Alexa.

De Alexa speaker luistert, wanneer je Guard aanzet, of er ergens in huis glas breekt. Hier in de buurt een populaire manier om in te breken en dan gaat het alarm normaal gesproken pas af als er beweging wordt gedetecteerd.

Met Alexa Guard bouw je dus nog een extra veiligheidslaag in. Je speaker registreert niet alleen of er glas breekt, maar ook of er mensen door de woning lopen terwijl jij niet thuis bent.

Is dit het geval? Dan stuurt Alexa een pushmelding naar je telefoon en krijg je meteen de mogelijkheid mee te luisteren. Was het inderdaad het geluid van brekend glas of zijn er mensen in je huis terwijl jij er niet bent? Dan kan je meteen 112 bellen.

Heb je een Ring Alarmsysteem dan kan je de Alexa koppelen aan je alarm. Wanneer je het alarm aanzet gaat ook Alexa Guard aan. Wanneer Alexa dan het geluid van brekend glas detecteert dan stuurt ze niet alleen een melding naar je telefoon, maar dan laat deze ook meteen je alarm afgaan.

Je hoeft dan niet meer te wachten tot je bewegingsdetectoren iets zien. Alexa zal inbrekers nog eerder spotten.

Alexa Guard is trouwens geen vervanging voor een alarmsysteem, maar een aanvulling.

Toen ik las over Alexa Guard werd ik meteen enthousiast. Dat is nou een handige feature. Blijkt dat het in Nederland helemaal niet beschikbaar is…of toch wel?

Hoe krijg je Alexa Guard in Nederland?

Zoals je misschien weet woon ik in Nederland, heb ik een Echo van Amazon.nl en Alexa Guard werkt bij mij prima.

Maar hoe heb ik dat gedaan?

Heel simpel. Je zet de locatie van je Echo op Verenigde Staten. Lukt dit niet dan zul je een nieuw account moeten aanmaken op Amazon.com en die koppelen aan je Echo. Er wordt nergens gevraagd om een adres dus maak je daar niet druk om. Mochten ze vragen naar het land vergeet dan niet Verenigde Staten in te vullen.

Wanneer je dit hebt gedaan zul je bij settings een extra mogelijkheid zien, namelijk Alexa Guard. Vanaf hier kan je deze dus instellen en koppelen met je alarmsysteem wanneer deze compatibel is met Alexa.

Hoe blij ben ik met mijn Alexa?

Sinds ik Alexa Guard heb ben ik een stuk blijer met mijn Alexa speaker. Nu vind ik het echt een toegevoegde waarde in plaats van een geinige gadget.

Hiervoor deed ik niet zoveel met mijn Alexa. Af en toe een kookwekker, de verlichting bedienen of muziek luisteren. Maar dat was het ook wel.

Maar nu zou ik zeggen, ga ervoor. Zet je Alexa op Amerika en maak gebruik van alle features.

Heb je nog een Alexa speaker? Deze kun je hier kopen.