Hoe snel verzendt Amazon.nl? Wat is de gemiddelde levertijd?

Amazon heb ik altijd een prettige webwinkel gevonden. Beter nog dan de Nederlandse alternatieven. Het aanbod is groot en de verzending eigenlijk altijd supersnel.

Voorheen bestelde ik altijd bij de Duitse Amazon. Daar had ik een Smile-account. Hierbij sponsorde je met elke bestelling een goed doel, zonder dat het je extra geld kostte.

Sinds Amazon.nl hetzelfde aanbod heeft als de Duitse Amazon ben ik met mijn Prime account overgestapt. En geen minuut spijt van gehad al hoop ik dat ze ook hier snel Smile introduceren.

Als ik een product snel nodig heb dan weet ik dat Amazon mij nooit teleurstelt. En voor Prime leden gaan ze altijd net een stapje verder.

Levertijd Amazon.nl

Heb je een product gezien op Amazon.nl en ben je benieuwd hoe snel je het binnenkrijgt? Dan is je eerste stap om bij het product zelf te kijken. Hier staat een verwachte levertijd.

Ben je Prime lid? Dan staat er voor jou een andere levertijd dan voor normale klanten. Wil je trouwens een pakket snel in huis hebben? Dan zou ik mij altijd aanmelden bij Prime. Heb je dat nog nooit eerder gedaan? Dan krijg je de eerste 30 dagen gratis.

De levertijd op Amazon.nl is afhankelijk van de verkoper. Het snelst heb je de producten in huis als je producten koopt die verkocht worden door Amazon zelf of als er Fulfillment door Amazon staat. Op Amazon.nl mogen ook externe verkopers hun producten aanbieden die andere levertijden hanteren.

Net als Bol.com staan er daarom ook veel verkopers tussen die Aliexpress producten doorverkopen. Wanneer je daar iets bij koopt zie je dat de levertijd enorm op kan lopen. Je kunt in dat geval het beter kopen bij Aliexpress zelf.

Maar heb je een product gezien die Amazon zelf verkoopt of fulfilled? Dan kan je het razendsnel in huis hebben!

Hoe je Amazon producten het snelst in huis krijgt

Ben je geen Prime lid en wil je dit ook niet worden? Dan kan je kiezen voor standaard of express-verzending. Standaardverzending duurt 2 tot 4 werkdagen en is gratis vanaf €20, daaronder kost het €2,49.

Wil je het pakket de volgende dag in huis hebben? Dan betaal je €2,99. Heel schappelijk voor een Express-verzending vind ik zelf.

Je kan het pakketje ook dezelfde dag nog laten bezorgen. Dit kost €3,99.

Dit geldt voor pakketten die door Amazon worden verkocht of verzonden, die laatste herken je aan Fulfillment door Amazon. Alleen bij die producten kan je kiezen voor de verzendopties die ik hierboven heb beschreven.

Altijd snel in huis met Amazon Prime

Zoals je hierboven al kon lezen ben ik Amazon Prime lid. Daarvoor betaal ik €2,99 per maand.

Voor dat bedrag krijg ik onbeperkt toegang tot de streamingdienst Prime Video én gratis express- of dezelfde dag levering.

Dus als ik iets bij Amazon bestel in de ochtend dan heb ik het na het avondeten in huis. En dat kost me – behalve de €2,99 per maand – niks extra’s.

Nou vraag je je misschien af of ze dat ook waar kunnen maken die zelfde dag of volgende dag levering…

Tot nu toe wel. Van de 50+ pakketjes die ik als Prime lid heb besteld zijn er 2 te laat gekomen. Als je dit aan de klantenservice laat weten sturen ze je gratis eenzelfde product op als tegemoetkoming.

Sowieso ben ik heel lovend over de Amazon klantenservice maar dat bewaar ik voor een volgend artikel.

Wanneer ik iets z.s.m. nodig heb kijk ik altijd eerst op Amazon. Soms kan ik het dan nog dezelfde dag in huis hebben.

Een aantal Nederlandse webwinkels bieden deze service ook aan, alleen ben ik daar toch minder tevreden over. Bij Bol.com heb ik als Select-lid (dit heb ik inmiddels stopgezet) diverse malen iets besteld wat dezelfde dag geleverd zou moeten worden. Nou….dat kwam altijd minimaal 1 dag later.

Hetzelfde bij Coolblue. Hier betaal je vaak wat meer voor een product maar dan heb je het ook snel in huis. Zou je denken, want het is mij nu ook al 2 keer gebeurd dat het dus echt niet de volgende dag kwam. “Bezorger ziek”, snap ik helemaal, kan gebeuren, maar als ik extra betaal voor de garantie het de volgende dag in huis te hebben dan wil ik het ook de volgende dag hebben. Zelfs toen ik aanbood het zelf te komen halen was het niet mogelijk. Op de klantenservice van Coolblue heb ik verder niks aan te maken hoor, hartstikke vriendelijk, alleen die levering in een dag maken ze vaak niet waar.

Bij Amazon Express verzending gebeurt het soms ook dat het later komt, maar als Prime lid wordt je daar keurig voor gecompenseerd.

Dus wil je een pakketje die verkocht of fulfilled wordt door Amazon snel in huis hebben? Kies dan voor Express of Zelfde dag levering. Wil je gratis levering op dezelfde dag? Word dan Prime lid.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven