Home Blog 4 Tips voor een romantische wintersport met je partner!

4 Tips voor een romantische wintersport met je partner!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nu we al jaren geen witte kerst hebben gehad moet je soms zelf op zoek naar de sneeuw. Met de feestdagen weer voor de deur willen veel mensen het land – en de verplichtingen – ontvluchten. De wintersport is dan één van de meest populaire bestemmingen. Ook als je met z’n tweeën bent. Want hoewel het niet zo lijkt, is de wintersport toch één van de meeste romantische vakanties. Zelfs als je zo ingepakt bent dat je meer op een Michelin mannetje lijkt!

Hoewel de temperaturen erg laag zijn, heb ik het op wintersport nooit echt koud. Dat komt, omdat de kleren die je aan hebt niet modieus maar wel lekker warm zijn. Hoe mooi de print ook is of hoe strak de skibroek zit, het is nooit zo fashionable als normale kleding. En hoewel je er misschien niet op je mooist uitziet is het zeker een vakantiebestemming om samen met je partner naartoe te gaan! Hieronder 4 tips om er een romantisch verblijf van te maken.

Boek een hotel

Hoe romantisch ik een bed & breakfast of AirBnB hotelletje vind, is dat tijdens de wintersport vaak niet zo. Dat zegt overigens niks over de gezelligheid of gastvrijheid, want vaak is dat in de wintersport gebieden goed geregeld. Maar als je samen op vakantie gaat wil je lekker in de watten gelegd worden. Romantisch kunnen dineren en niet bij een wildvreemde familie aan tafel zitten.

Daarom vind ik het zelf prettiger om in een groter hotel te verblijven als ik op wintersport gaat. Vaak zijn er dan ook meer faciliteiten beschikbaar zoals een spa of zwembad. En ik wil dan zo min mogelijk doen. Dus ’s ochtends lekker ontbijten met verse broodjes van het buffet. In de avond dan heerlijk uiteten. Niet koken of schoonmaken maar gewoon tijd voor elkaar en even lekker genieten van je vakantie!

Een hotel op wintersport hoeft trouwens niet duur te zijn. Als je een hotel hebt dat wat verder van de pistes af ligt of in minder toeristisch dorp staan dan ben je vaak niet zo duur uit.

Vermijd schoolvakanties of populaire bestemmingen

Als je romantisch samen op pad gaat wil je zo min mogelijk afleidingen. Ga je op wintersport dan kan het soms erg druk zijn op de pistes. Zeker in de weekenden – als ook de lokale bevolking op de latten staat – en tijdens de schoolvakanties. Op die dagen is het lastig om rustig samen te dineren of om überhaupt een plekje in een restaurant te vinden. Daarom kan je – als dat mogelijk is – beter de schoolvakanties vermijden.

Dat geldt ook voor de populaire gebieden als Gerlos of Val Thorens. Daar is het ontzettend druk met grote (school)groepen en families. Samen romantisch dineren zit er eigenlijk niet in. Ook als je buiten het hoogseizoen gaat. Ga je voor de romantiek dan kan je beter kiezen voor een klein, knusser gebied met gezellige restaurantjes. Op de boekingswebsites staan deze vaak aangeduid als rustig of geschikt voor volwassenen. Kindvriendelijk hotels en gebieden kan je beter overslaan.

Laat tenminste één dag de ski’s staan

Samen op wintersport betekent lekker tijd voor elkaar en af en toe een goed gesprek. Op de piste is dat een behoorlijke uitdaging. Behalve dat je vaak alle aandacht nodig hebt voor het skiën of snowboard is het lastig elkaar te verstaan. Zeker als je een helm op hebt. Natuurlijk kan je tussendoor in de lift even bijkletsen of tijdens een korte drank of eetpauze, maar een echt goed gesprek heb je pas als je de ski’s laat staan.

Elk wintersportgebied heeft wandelroutes. Sommigen zijn echt voor gevorderde wandelaars en gaan behoorlijk steil de berg op. Maar er zijn ook gelukkig routes voor mensen die – net als ik – het al benauwd krijgen bij de gedachte. Deze routes lopen vaak door een bosrijke omgeving zonder  veel hoogteverschil. Tijdens het wandelen kom je meestal ook een gezellig tentje tegen waar je op kunt laden met een schnitzel of een koud glas bier.

Je hoeft niet als eerste op de piste te staan!

Misschien nog wel de allerbeste tip voor een romantisch wintersport uitje is om lekker uit te slapen. Wanneer je samen op reis bent hoef je niet als eerste op de piste te staan. De focus ligt niet op het sportieve maar op samen tijd door brengen. Schuif lekker laat aan bij het ontbijt, kleed je dan rustig om en begeef je op je gemak naar de piste. Vergeet aan het eind van de dag de apres ski niet, ook als je met je partner gaat mag je dat zeker niet overslaan!