Staat Sound of Music op Netflix? Hier kan je de film gratis kijken!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel deze film met name rond de kerstdagen populair is, is de Sound of Music nu ook enorm in trek door de zoektocht naar Maria die momenteel plaatsvindt op de NPO. Weet je nog waar het verhaal over gaat?

Maria is een non en woont in een klooster. Ze wordt gevraagd als oppas voor de kinderen van de Von Trapp familie. Hoewel dit in het begin een hele uitdaging is, ontwikkelt ze uiteindelijk toch een band. En niet alleen met de kinderen ook met de vader van het gezien. Die op dat moment verloofd is met een saaie en onvriendelijke barones. De barones heeft het door dat Maria een oogje heeft op de vader van het gezin en weet haar uiteindelijk af te schrikken. Maria vlucht naar het klooster maar wordt hier uiteindelijk weggestuurd door de andere nonnen. Ze komt terug bij het gezin waar vader von Trapp natuurlijk ook smoorverliefd op haar blijkt te zijn. Ze trouwen en leefden nog lang en gelukkig. Totdat de vader wordt opgeroepen om te vechten voor de Duitsers (tijdens de 2e wereldoorlog). Hij weigert dit en het gezin slaat op de vlucht. Hoe dat afloopt zie je in de film.

Nu je kennis over de film is opgefrist terug naar de plekken waar je de Sound of Music kunt kijken. Allereerst kan je deze huren bij de verschillende verhuurapp’s. Rakuten TV bijvoorbeeld op Amazon Prime Video. Een andere plek waar je de film gratis en zo vaak als je maar wilt kunt kijken is Disney Plus. Als abonnee op deze streamingdienst kan je de hele dag meezingen met alle bekende liedjes uit de film. En het gehele jaar door zwijmelen bij dit zoetsappige liefdesverhaal.

Vergeet dan ook niet terug te denken aan Christopher Plummer, de acteur die Kapitein von Trapp speelde, die recentelijk is overleden. En natuurlijk de andere cast leden die niet meer onder ons zijn.

Gratis Sound of Music kijken? Probeer nu Disney Plus een maandje!