Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom: leuk uitje?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel een Klimbos tegenwoordig hartstikke hip is krijg ik er altijd een beetje de rillingen van, want ik heb echt enorme hoogtevrees. Toch is het een heel leuk corona-proof uitje om een keertje te doen.

Door het land zijn er een aantal van dit soort Klimbossen, waarvan Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom er één is. Het meest bijzondere aan dit bos is dat er een route is waarbij je een bungee en vrije val hebt. Alsof de hoogte nog niet eng genoeg was.

Ben je avontuurlijker dan ik en durf je het aan? Dan hieronder wat praktische informatie over Brabantse Wal.

Waar ligt Klimbos Brabantse Wal?

Het Klimbos Brabantse Wal ligt net buiten Bergen op Zoom vlak naast Hostel StayOkay. Hierdoor hebben ze genoeg gratis parkeerplekken als je met de auto komt.

Je kunt het Klimbos ook per openbaar vervoer bereiken. Hiervoor neem je vanaf Station Bergen op Zoom de bus naar Roosendaal en stap je uit bij de halte Bravis Ziekenhuis. Vanaf hier is het nog zo’n 10 tot 15 minuten lopen.

Wat is een Klimbos en welke routes zijn er?

Een Klimbos bestaat uit allerlei klim- en klauterroutes door de bossen. Het grootste deel van de tijd breng je door boven de grond. Het doel is de route geheel op eigen kracht tot een goed einde te brengen.

Soms zitten daar ook activiteiten tussen die je even uit je comfortzone halen, zoals bijvoorbeeld de vrije val van 17 meter of de bungee van 8 meter hoogte in een net.

Voor kinderen zijn er speciale routes uitgezet die iets minder eng zijn en waarbij je ook als kleiner persoon makkelijk doorheen komt. Sommige onderdelen op de volwassenroute vragen namelijk een reikhoogte van minimaal 1,60m. Heb je een avontuurlijk kind dan kan deze de uitdagendere routes doen maar samen met een meeklimmende volwassenen.

Is het geschikt voor kinderen?

Kinderen vanaf 6 jaar met een minimale reikhoogte van 1,30m mogen al klimmen in het Klimbos. Redden ze dit nog niet? Dan kunnen ze het kabouterpad of boswachterspad doen.

Dit zijn twee gethematiseerde wandelroutes, speurtochten eigenlijk, waarbij je een tasje meekrijgt (tegen bijbetaling) met allerlei opdrachten en items. Hebben de kinderen deze routes voltooid? Dan krijgen ze een klein aandenken.

Deze routes zijn speciaal voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar die nog niet groot of stoer genoeg zijn om te klimmen.

Wat kost het?

Tickets voor het Klimbos in Bergen op Zoom kan je online bestellen of kopen aan de kassa. Bestel je de tickets online dan kan je direct een tijd reserveren en je weet dan zeker dat je nog plek hebt.

Een route neemt zo’n 3 uur in beslag dus houd hier rekening mee bij het kiezen van een tijd. Ze gaan gewoon om sluitingstijd dicht, ook als jij 2 uur daarvoor pas begonnen bent met de route. Dat is natuurlijk zonde.

Een ticket voor het Klimbos kost zo’n €15,50 voor kinderen en tussen de €20 en €21 voor volwassenen. De prijs is afhankelijk van het seizoen en de verwachte drukte die dag.

Foto ter illustratie