Home Blog Hercules (tekenfilm) – review en online kijken!

Hercules (tekenfilm) – review en online kijken!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zoek je een Disney tekenfilm vol muziek, helden en een stiekem verliefdheid? Dan is dit je film. Onvoorstelbaar dat Hercules de tekenfilm uit 1997 is. Het feit dat ik me nog kan herinneren dat deze in de bioscoop was zegt vast een hoop over mij…In ieder geval mijn leeftijd.

Goed terug naar de film!

Weet je nog een beetje hoe het verhaal ging? Anders hieronder een korte reminder.

Hercules (tekenfilm) – het verhaal

Hercules is de zoon van de baas van de Griekse goden – Zeus – en zijn vrouw Hera. Hoewel de meeste goden het prima vinden dat Zeus de baas is, vindt Hades – de god van de onderwereld – dat niet.

Hij komt erachter dat er een moment is waarop hij de macht kan grijpen. En dat alleen Hercules dit kan voorkomen. Daar moet hij dus vanaf. Hij laat zijn hulpjes hem kidnappen en zij veranderen hem in een mens. Maar wel met superkrachten. Hierna wordt hij opgevoed door 2 arme boeren.

Jaren later zien we Hercules die nergens echt bij past. Hij gaat op zoek naar antwoorden en komt erachter dat hij de zoon van de goden is, maar dat hij sterfelijk is. Als hij weer god wil worden moet hij een echte held zijn. Hiervoor gaat hij naar Phil – een ietwat chagrijnige – trainer van helden. Hij stoomt Hercules klaar voor het gevecht van zijn leven.

Het maakt niet uit welk monster hij verslaat, hij is nog steeds geen echte held. Wat hij uiteindelijk moet doen om een echte held te worden en weer een god te worden zie je in deze film.

Review

Dit vind ik één van de meest volwassen Disney tekenfilms. Die is ook leuk om te kijken als je wat ouder bent. Sterker nog, dan zal je de grappen stukken beter kunnen waarderen.

Zowel Phil als Meg zijn echt cynische personages. Zij zorgen voor de humor in het verhaal. Dat overigens op zichzelf al leuk genoeg is om te bekijken.

Kinderen zullen waarschijnlijk Pegasus het leukst vinden. Het vliegende paard dat het niet altijd met Hercules eens is.

Leuke film met een historisch randje.

Voor welke leeftijd?

Officieel is Hercules vanaf 6 jaar. Dat komt doordat er geweld in gebruikt wordt. Hercules moet immers monsters verslaan om een held te worden. En dat doet hij niet zachtjes. Daarbij zijn die monsters ook niet altijd even vriendelijk. Ook zie je scenes in de onderwereld die over de dood gaan. Voor kinderen niet de meest gezellig onderwerpen.

Dat betekent overigens niet dat de film eng is. Zeker nog steeds een kinderfilm en de monsters en heftigere onderwerpen zijn op z’n Disney’s weergegeven.

Maar daarom dus vanaf 6 jaar.

Deze film kijken? Meld je dan hier aan voor Disney Plus!

Andere Disney films