Menu
Disney Plus / Lifestyle

Hercules (tekenfilm) – review en gratis kijken!

Zoek je een Disney tekenfilm vol muziek, helden en een stiekem verliefdheid? Dan is dit je film. Onvoorstelbaar dat Hercules de tekenfilm uit 1997 is. Het feit dat ik me nog kan herinneren dat deze in de bioscoop was zegt vast een hoop over mij…In ieder geval mijn leeftijd.

Goed terug naar de film!

Weet je nog een beetje hoe het verhaal ging? Anders hieronder een korte reminder.

Hercules (tekenfilm) – het verhaal

Hercules is de zoon van de baas van de Griekse goden – Zeus – en zijn vrouw Hera. Hoewel de meeste goden het prima vinden dat Zeus de baas is, vindt Hades – de god van de onderwereld – dat niet.

Hij komt erachter dat er een moment is waarop hij de macht kan grijpen. En dat alleen Hercules dit kan voorkomen. Daar moet hij dus vanaf. Hij laat zijn hulpjes hem kidnappen en zij veranderen hem in een mens. Maar wel met superkrachten. Hierna wordt hij opgevoed door 2 arme boeren.

Jaren later zien we Hercules die nergens echt bij past. Hij gaat op zoek naar antwoorden en komt erachter dat hij de zoon van de goden is, maar dat hij sterfelijk is. Als hij weer god wil worden moet hij een echte held zijn. Hiervoor gaat hij naar Phil – een ietwat chagrijnige – trainer van helden. Hij stoomt Hercules klaar voor het gevecht van zijn leven.

Het maakt niet uit welk monster hij verslaat, hij is nog steeds geen echte held. Wat hij uiteindelijk moet doen om een echte held te worden en weer een god te worden zie je in deze film.

Review

Dit vind ik één van de meest volwassen Disney tekenfilms. Die is ook leuk om te kijken als je wat ouder bent. Sterker nog, dan zal je de grappen stukken beter kunnen waarderen.

Zowel Phil als Meg zijn echt cynische personages. Zij zorgen voor de humor in het verhaal. Dat overigens op zichzelf al leuk genoeg is om te bekijken.

Kinderen zullen waarschijnlijk Pegasus het leukst vinden. Het vliegende paard dat het niet altijd met Hercules eens is.

Leuke film met een historisch randje.

Voor welke leeftijd?

Officieel is Hercules vanaf 6 jaar. Dat komt doordat er geweld in gebruikt wordt. Hercules moet immers monsters verslaan om een held te worden. En dat doet hij niet zachtjes. Daarbij zijn die monsters ook niet altijd even vriendelijk. Ook zie je scenes in de onderwereld die over de dood gaan. Voor kinderen niet de meest gezellig onderwerpen.

Dat betekent overigens niet dat de film eng is. Zeker nog steeds een kinderfilm en de monsters en heftigere onderwerpen zijn op z’n Disney’s weergegeven.

Maar daarom dus vanaf 6 jaar.

Hercules gratis kijken?

Ben je nog niet eerder lid geweest van Disney Plus? Dan kan je deze film gratis bekijken. Je mag de streamingdienst van Disney namelijk 7 dagen proberen. Moet je je natuurlijk pas aanmelden als de film ook echt erop staat he! Kost je niks en je kan het opzeggen wanneer je wilt. Een prima moment om al die oude Disney films nogmaals te bekijken.

Om gebruik te maken van deze aanbieding kan je je hier gratis aanmelden. Binnen een paar minuten kan je dan elke Disney film en serie op je telefoon, tablet of zelfs tv bekijken. Hartstikke handig, zeker voor die dagen dat je binnen moet zitten.

Andere Disney films

Bianca About Author

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

No Comments

    Leave a Reply