Home Walt Disney WorldPraktische informatie WDW Dollars kopen als je naar de VS gaat, hoeveel neem je mee?

Dollars kopen als je naar de VS gaat, hoeveel neem je mee?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Sinds 2004 kom ik regelmatig in de Verenigde Staten. Een heerlijke bestemming – vooral Walt Disney World natuurlijk – waar je vrij eenvoudig naartoe kunt. Vooraf vraag je je Esta visum aan en je wisselt wat geld, want je kunt er niet met euro’s betalen. De vraag die ik regelmatig krijg over dollars kopen is waar doe je dat en hoeveel neem je dan mee?

Dollars kopen – waar doe je dat?

Laten we beginnen met het wisselen van geld. Zelf vind ik het handig om vooraf dollars te kopen in Nederland. Je hebt dan altijd wat contant geld bij de hand. Hoewel je in de VS overal met je Creditcard (en soms ook met je pinpas) kunt betalen kan je toch niet zonder contanten. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt.

Een paar weken voor mijn vakantie bestel ik dollars bij het GWK. Dat kan eenvoudig online. Via de website van het GWk geef je het aantal dollars op wat je nodig hebt en je kunt het eenvoudig ophalen bij één van hun vestigingen. De beste vestiging om dit te doen is Schiphol zelf. Daar ben je dan toch al, niet waar?

Ben je vergeten dollars te bestellen dan kan je vaak toch bij het GWK terecht. Zij hebben meestal genoeg dollars op voorraad. Behalve als je echt duizenden dollars in specifieke coupures wilt hebben. Het enige nadeel is dat zij soms andere wisselkoersen regelen. Je bent daarom goedkoper uit als je het vooraf bestelt.

Hoeveel dollars meenemen naar de VS?

Zelf neem ik nooit te veel geld mee. Het kan alleen maar gestolen worden toch? En het terugwisselen naar euro’s kost je ook weer extra geld.

Meestal neem ik $100-$150 aan contanten mee. De rest van de aankopen betaal ik met mijn creditcard of ik neem ter plekke geld op bij een pinautomaat als het echt nodig is. Hiervoor betaal je een “fee” per transactie van een paar dollar. Er zijn ook veel bedrijven zoals Starbucks en Uber waarbij je een creditcard koppelt aan je account en zo via de app direct je bestelling of taxi kunt betalen.

In Walt Disney World betaal ik de souvenirs en de restaurants met mijn creditcard. Als je een laag limiet hebt kan je tussendoor je creditcard aflossen met je betaalrekening. Ook in de supermarkt gebruik ik alleen mijn creditcard. Contanten gebruik ik meestal voor een fooi of in winkels waar je niet kunt “pinnen” zoals snackkarretjes. Wil je zo min mogelijk betalen in Disney World dan kan je een hotel nemen met Dining Plan. Dan zitten de maaltijden bij je verblijf inbegrepen. En blijf uit de souvenirwinkeltjes :).