Home Walt Disney WorldPraktische informatie WDW 4 Manieren om van Orlando International Aiport naar Disney World te komen

4 Manieren om van Orlando International Aiport naar Disney World te komen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toen ik voor het eerst naar Disney World ging was het best spannend. Normaal gesproken ging ik op vakantie naar bestemmingen waarbij de shuttle naar het hotel bij de prijs inbegrepen zat. Óf ging ik naar een Europese stad waarbij het openbaar vervoer erg goed geregeld is. Als je naar Disney World gaat en landt op Orlando International Airport zal je zelf het transport van de luchthaven naar je hotel moeten regelen.

Afhankelijk van waar je hotel zich bevindt is er een mogelijkheid om met de bus te gaan. In Orlando het het openbaar vervoer Lynx. Het makkelijkste is om gebruik te maken van Google Maps en hier je beginpunt (Orlando International Airport) en eindpunt in te vullen. Heb je een hotel langs International Drive dan kan je bijvoorbeeld met Bus 42. De rit duurt dan ongeveer 1 uur en een kwartier en er zijn 65 haltes voordat je op International Drive bent. Afhankelijk van het hotel waarin je slaapt kan je vanaf de halte lopen of kan je gebruik maken van de I-Ride Trolley (tegen betaling).

Persoonlijk vind ik dit best een gedoe en wil ik na een lange vlucht het liefst z.s.m. naar mijn hotel. Er zijn een aantal andere manieren om rechtstreeks naar je hotel te komen. Dit zijn de 4 meest gebruikte!

Disney’s Magical Express

Wanneer je verblijft in een Disney Hotel mag je gratis gebruik maken van de Disney’s Magical Express. Dit is een bus die je rechtstreeks van de luchthaven naar je Disney Hotel brengt. Deze service zit inbegrepen bij elk verblijf in een Disney Hotel. Het geldt niet voor de Swan en Dolphin Hotels en de Hotels bij Disney Springs. Daarnaast biedt Disney deze service alleen aan vanaf Orlando International Airport. Als je vliegt met TUIFly kom je aan op Sanford Airport, vanaf daar gaat er helaas geen Magical Express bus en moet je zelf het transport regelen.

Hoe werkt Disney’s Magical Express?

Wanneer je een verblijf reserveert via de website van Disney World kan je tijdens het boeken aangeven dat je gebruik wilt maken van Disney’s Magical Express. Heb je het Disney Hotel via een andere website geboekt dan kan je Disney’s Magical Express reserveren met dit formulier. Je hebt hiervoor het Disney reserveringsnummer nodig die je krijgt zodra je boeking is bevestigd.

Je ontvangt per mail een bevestiging met daarbij het bewijs dat je moet tonen bij aankomst. Het is handiger om deze voor de zekerheid uit te printen. Heb je al een Magic Band dan kan je deze koppelen en gebruiken voor Magical Express.

Bij aankomst op Orlando International Airport haal je de koffers op bij de band. Je gaat daarna langs de douane en dan is er iets ongebruikelijks. Na de douane kan je de koffers namelijk weer inleveren zodat je deze niet hoeft mee te nemen in de metro naar het hoofdgebouw. Zelf neem ik altijd mijn koffer mee, want er is natuurlijk een kans dat ze deze kwijtraken. Daarnaast duurt het soms heel lang voordat je deze weer terugkrijgt bij de tweede band. Daarom is mijn tip om deze altijd bij je te houden.

Lever je de koffer toch weer in dan kunnen de medewerkers van Disney’s Magical Express deze voor je van de band halen. Dat kan tussen 5 uur ’s ochtends en 10 uur ’s avonds. Kom je eerder of later aan dan moet je zelf de koffer van de band halen.

De balie van Disney’s Magical Express bevindt zich op level 1 aan de B zijde. Je kunt het beste eerst naar de B zijde gaan en daarna de roltrap of lift naar beneden nemen. Disney’s Magical Express heeft een eigen balie waarbij je je kunt aanmelden. Deze is eenvoudig te vinden. Je kunt het reserveringsbewijs laten zien of je Magic Band laten scannen. Hierna begeef je je naar de bus die naar jouw hotel gaat. Wil je dat Disney de koffers voor je van de band haalt? Geef dan de bagage stickers af die je bij het inchecken van de vlucht hebt gekregen. Disney’s Magical Express regelt dan de rest!

Mijn ervaring met Disney’s Magical Express

Een aantal jaar geleden heb ik gebruik gemaakt van Disney’s Magical Express en het was écht heel handig. Wanneer je landt op Orlando Intl. Airport haal je de koffers op, ga je door de douane en volg je de borden naar Side B. Vanaf hier neem je de lift naar beneden naar Level 1, als je uit het vliegtuig komt ben je namelijk op Level 3.

Op level 1 aan de B zijde bevinden zich alle transportbalies, ook die van Disney’s Magical Express. Hier check je in en daarna kan je naar de juiste bus. Je hoeft niet lang te wachten voordat deze vertrekt en je naar Disney World kan.

Onze vlucht had vertraging en – heel eerlijk – kneep ik hem wel of de bus er nog zou staan. Maar zelfs toen was het geen enkel probleem om snel naar je hotel te komen. Het is erg goed geregeld!

Taxi

Een andere manier om van Orlando International Airport naar Walt Disney World te komen is met de taxi. Deze stoppen aan zowel de A als B zijde van de luchthaven op Level 2. Dit is hetzelfde niveau als waar de kofferbanden zich bevinden. Al is mijn tip om de koffer bij je te houden! (zie hierboven)

Bron: Orlando Intl. Airport

In de tabel hierboven zie je wat het ongeveer kost om met de taxi van de luchthaven naar je Hotel te komen. Er staan eigenlijk altijd genoeg taxi’s klaar maar zelf vind ik het prettiger om vooraf een taxi te reserveren.

Taxi vooraf reserveren

Je kunt via het Internet vooraf een taxi naar je hotel reserveren. Er zijn in de omgeving van Orlando diverse bedrijven die dit aanbieden. Zelf  heb ik goede ervaring met Mears Transportation and Tiffany Town Car. Bij Mears betaal je iets meer dan $80 voor een privé taxi, bij Tiffany Town Car is dat $75 incl. een tussenstop bij de supermarkt als je dat zou willen.

Zodra je geland bent begeef je je naar de balie van Mears of bel je Tiffany Town Car en zij zorgen dat er een chauffeur voor je klaarstaat. Je kunt zonder te wachten naar je hotel, erg handig maar ook behoorlijk duur. Goedkoper is het om een taxi te delen.

Gedeelde Taxi

Ook voor een gedeelde taxi kan je Mears Transportation gebruiken. Dit heb ik in het verleden gedaan om naar een hotel op International Drive te komen. Je meldt je aan bij de Mears Transportation Balie op de luchthaven (op level 1 aan zowel de A als B zijde) en zij leggen precies uit waar je moet instappen. Goed om te weten, er zijn geen kinderzitjes in de shuttlebussen. De shuttle vertrekt binnen ongeveer 20 minuten en het duurt maximaal een uur voordat je bij het hotel bent geven ze zelf aan. Uit ervaring weet ik dat je vaak meer dan 2 uur onderweg bent van luchthaven naar je eindbestemming.

Hoewel het een stuk trager is dan met de normale taxi is het wel veel goedkoper. Voor een retour ben je iets meer dan $30 kwijt. Maar als je een goedkope manier zoekt om naar Disney World te komen vanaf de luchthaven is er nog een alternatief: Uber of Lyft!

Uber/Lyft

Voor ongeveer $30 per enkele reis kan je ook een Uber of Lyft nemen naar Disney World. Het is duurder dan een gedeelde shuttlebus, maar wel een stuk sneller! Heb je nog nooit gebruik gemaakt van deze taxi’s dan hieronder stap voor stap wat je moet doen:

  • Download vooraf thuis de Uber of Lyft app
  • Zodra je op Orlando International Airport door de douane bent kan je gebruik maken van je telefoon en verbindt je deze met het gratis Wifi internet op de luchthaven. Wil je dit liever niet dan kan je ook gebruik maken van 4G maar dat is een stuk duurder.
  • Neem je koffer mee in de metro en begeef je naar Level 2. Dat is 1 verdieping omlaag. Het maakt niet uit of je aan de A of B zijde staat.
  • Wanneer je naar buiten loopt bestel je via de app een Uber. Dat doe je door aan te geven waar je staat en waar je naartoe moet. Er zijn verschillende soorten, kies de variant die het beste bij jullie past.
  • Binnen een paar minuten komt de chauffeur voorrijden. Controleer voor je instapt altijd het kenteken om er zeker van te zijn dat je de juiste auto hebt.
  • Hierna brengt de chauffeur je voor het afgesproken bedrag naar je hotel. Betalen gaat via de app en je kunt na het uitstappen fooi geven.

Huurauto

De laatste manier om van de luchthaven naar je hotel te komen is door een auto te huren. Dat kan al vanaf een paar tientjes per dag. De auto haal je op bij de balie op Level 1. Wanneer je deze hebt gereserveerd zullen ze je precies uitleggen waar je moet zijn. Op Orlando International Aiport vind je onder andere balies van Alamo, Avis, Budget en Hertz.

Het voordeel van een Huurauto is dat je tijdens je verblijf alle vrijheid hebt. Je kunt zelf bepalen waar je heen gaat en hebt geen gedoe met bussen en taxi’s. Het is ook erg betaalbaar, zeker als je de auto voor een langere periode huurt. Je haalt deze op wanneer je landt en op de dag van vertrek lever je de auto ook weer op de luchthaven in. Hartstikke praktisch.

Enige nadeel van rijden in Orlando is dat het ontzettend druk is overal. Je staat dus ook op vakantie regelmatig in de file. Als je in een taxi zit kan je onderweg nog andere dingen doen of weet de chauffeur vaak nog een goede sluiproute, maar als je zelf rijdt is het vooral aansluiten en wachten.

Daarnaast rekenen heel veel hotels parkeerkosten. Bij Disney Hotels is dit meer dan $20 per nacht. Ook betaal je voor het parkeren bij de Disney Parken als je geen jaarkaart hebt. Daarom is het toch vaak voordeliger om een taxi vanaf de luchthaven te nemen en bij je hotel gebruik te maken van de gratis pendelbussen naar de Parken.