Home Walt Disney WorldPraktische informatie WDW Vervoer tussen de Walt Disney World parken

Vervoer tussen de Walt Disney World parken

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eén van de vragen die wij regelmatig krijgen is hoe het vervoer is tussen de Walt Disney World parken. Als je een reis naar dit Amerikaanse Disney Park voorbereidt valt het je vast op dat het enorm groot is. Veel groter dan Disneyland Paris. Waar in Parijs alles op loopafstand is ben je in Walt Disney World aangewezen op de auto of andere vervoersmiddelen. Dat is best even wennen. Maar als je het eenmaal doorhebt dan is het hartstikke makkelijk!

Welke vervoersmiddelen tussen de Disney World Parken zijn er?

Om de bezoekers tussen de Parken te vervoeren biedt Disney World diverse mogelijkheden. Het voordeel is dat ze allemaal gratis zijn, maar het is niet altijd de meest snelle manier om te reizen.

Monorail

De Monorail rijdt tussen Epcot en Magic Kingdom. Het is een vervoersmiddel met een hoge capaciteit en ze rijden heel regelmatig. Als de één het station heeft verlaten dan komt de volgende binnen een paar minuten.

Als je vanuit Epcot naar Magic Kingdom reist of omgekeerd moet je overstappen op het Transportation and Ticket Center (TTC). Dat is heel eenvoudig en alles staat goed aangegeven.

In de Monoral zijn er bankjes en sta-plaatsen. De zitplaatsen zijn beperkt, dus als je je voeten wat rust wil gunnen kan je het beste als één van de eersten uitstappen. Zorg daarnaast ook dat je een plekje bij het raam hebt om van het uitzicht te genieten. De Monorail naar Epcot gaat door het Park, je krijgt alvast een voorproefje van wat je te wachten staat.

Tenslotte is het goed om te weten dat de Monorails direct voor de ingang van de Parken stoppen. Mochten deze door technische problemen niet rijden dan is er gratis busvervoer beschikbaar. De Monorails rijden elke dag vanaf 30 minuten voor de opening van het eerste Park en 60 minuten na het sluiten van het laatste Park.

Bus

Tussen de meeste pretparken van Walt Disney World rijden er bussen. Alleen tussen Magic Kingdom en Epcot en Epcot en Hollywood Studios niet. Voor de eerste route maak je gebruik van de Monorail, voor de 2e kan je met de boot.

Op de andere routes rijden er regelmatig Disney bussen. Elk Park heeft een eigen busstation. Hier stoppen tientallen bussen, want elk Disney hotel heeft namelijk ook gratis busvervoer naar de Parken. Bij de ingang van het busstation staat en groot bord. Hier staan de namen van de hotels, Parken en Disney Springs op met daarachter een nummer. Dat is het nummer van de halte die je moet hebben. Daarna loop je naar de halte en sluit je aan in de rij. Als niet iedereen in de bus past zorgen ze meestal dat er al snel een andere bus aankomt. Heb je de bus net gemist? Dan moet je maximaal 20 minuten wachten op volgende.

De bussen rijden elke dag en starten vanaf 45 minuten voordat het Park opent tot een uur voor sluitingstijd.

Boot

Tussen het Epcot en Hollywood Studios rijdt geen bus maar kan je de boot nemen. Dit zijn de enige twee Disney Parken waartussen je ook kunt lopen. De route is eenvoudig en het duurt ongeveer 20 minuten. Heb je geen zin om te lopen dan kan je de boot nemen. Deze boottocht duurt net zo lang als wandelen, maar het is een leuke manier om Walt Disney World vanaf het water te bekijken.

De boot heeft 3 tussenstops, bij het Swan en Dolphin Hotel, bij Yacht&Beach Club en de Boardwalk. Door die tussenstops duurt de vaart ook wat langer. Toch is dit een fijne manier om je voeten even rust te geven en om even uit de warme Florida zon te zijn.

Gondels (Skyliner)

Foto: Disneyparksblog.com

Binnenkort komt er nog een nieuw vervoersmiddel tussen Epcot en Hollywood Studios: gondels! Misschien ken je ze wel van de wintersport. De dichte gondels die meters boven de grond zweven.

Op dit moment is Disney druk met testen en naar verwachting zullen ze binnen een paar maanden beschikbaar zijn voor bezoekers. Dit zal dan ook de snelste manier zijn om tussen die twee Parken te reizen. Mensen maken zich wel zorgen over de temperatuur in de gondels, want deze hebben geen air conditioning. Dit betekent dat je met 35 graden in de volle zon in een gesloten bakje hangt.

Hoe het daadwerkelijk zal zijn zullen we binnenkort weten. Maar het is zeker de snelste en makkelijkste manier om tussen Epcot en Hollywood Studios te reizen!

Tips!

Houdt er rekening mee dat je zeker 45 tot 60 minuten onderweg kunt zijn vanaf de uitgang van het ene Park tot na de ingang van het andere Park. Dat is voornamelijk belangrijk als je een Fastpass of restaurantreservering hebt. De rit tussen de Parken is vaak niet zo lang, maar je staat onder andere in de rij bij:

  • het vervoersmiddel (tot 20 minuten)
  • beveiliging voor de tassencontrole (10-20 minuten)
  • ingang van het Park (5-10 minuten)

Kortom, een uur heb je vaak wel nodig om van Park tot Park te komen.