Home Blog De leukste vakantieparken in Drenthe en waarom je er naartoe wilt!

De leukste vakantieparken in Drenthe en waarom je er naartoe wilt!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je bent om op zoek naar een prettig vakantiepark in Nederland. Ons prachtige kleine landje heeft variatie genoeg. Welke locatie heeft je het meest te bieden? Het is zeker de moeite waard de provincie Drenthe te overwegen! Dit stukje Nederland is afwisselend.

Er is nog volop ruimte en natuur, maar de provincie herbergt ook een aantal veelzijdige steden. Ook aan cultuur en historie is er geen gebrek in deze omgeving.

De bekende hunebedden en het voormalig concentratiekamp Westerbork zijn interessante plekken uit onze vaderlandse geschiedenis. Het dierenpark Emmen staat garant voor een eigentijdse dag vertier. Kortom de provincie Drenthe heeft voor ieder wat wils te bieden en aan mooie vakantieparken is er ook geen gebrek!

Keuze genoeg met acht verschillende Landal parken

De bekende keten Landal staat garant voor een kwalitatief goed uitgerust vakantiepark. Eenmaal bij Landal een vakantie gehad, dan keren veel mensen graag terug naar deze keten. De mascotte Bollo de beer is voor veel kinderen een vertrouwde beer! Er is dan ook veel entertainment voor de jeugd op veel parken van Landal.

In de provincie Drenthe heeft Landal maar liefst acht verschillende parken. We zullen ze stuk voor stuk met je langs lopen, zodat je een goed beeld hebt van welk park het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften voor je vakantie.

Landal Vakantiepark Het land van Bartje

Bron afbeelding: Landal

Allereerst vakantiepark Het land van Bartje, dit park ligt in het Hondsruggebied en niet zomaar op een plek. Dit park ligt werkelijk middenin de bossen. Het park heeft maar liefst 400 bungalows en is uitgerust met een ware kinderboerderij. Voor kinderen die dol zijn op dieren is dit park dus een waar paradijsje.

Ook een ponsranch, zwembaden en een binnenspeeltuin zijn onderdeel van dit park. Kortom er is vermaak genoeg voor de kinderen en de locatie is bij uitstek geschikt voor leuke dagjes uit.

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Landal vakantiepark de Drentse Lagune

Bron afbeelding: Landal

Ook het vakantiepark de Drentse Lagune in de gemeente Westerbork is onderdeel van Landal. Dit park ligt op een steenworp afstand van het voormalig concentratiekamp. Het park is gebouwd rondom een lagune en heeft huisjes voor 1 tot en met 10 personen.

De huisjes kenmerken zich door een hoge mate luxe. De bungalows hebben een strandje voor ontspanning op de mooie dagen. Ook voor liefhebbers van de hengelsport is dit park uitermate geschikt.

Bekijk prijzen een aanbiedingen voor dit vakantiepark

Landal het Hof van Saksen

Bron afbeelding: Landal

Een heel bekende kroonjuweel van Landal is het Hof van Saksen. Dit park is voor veel mensen een begrip. Dit park biedt een combinatie van luxe huisjes gecombineerd met ruime faciliteiten op het park, geschikt voor jong en oud. Dit park is dan ook een aanrader voor bijvoorbeeld een familieweekend weg.

Een groot zwembad, goede horecagelegenheden en een sauna met wellness, dit park heeft het werkelijk allemaal in huis. Gun jij jezelf en jouw familie dit jaar een bezoekje aan het Hof van Saksen?

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Vakantiepark Aelderholt

Bron afbeelding: Landal

Vakantiepark Aelderholt is stukken minder bekend. Ook dit Landalpark heeft zijn eigen unieke kenmerken, wat een bezoekje aan het park de moeite waard maakt. Zo heeft het park een variantie van bungalows, zoals de luxe en ruime Saksische boerderijen maar ook een aantal Ecologische bungalows.

De kinderen komen ook in dit park niets te kort. Er is een overzichtelijk zwembad, maar ook een binnenspeeltuin ontbreekt niet op dit park. Bij Aelderholt is er zelf een heus atelier voor de creatieve jeugd. Het is heerlijk om hier uren te knutselen!

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Ook Roompot en Center Parcs hebben mooie parken in Drenthe

Roompot heeft maar liefst twaalf parken in deze provincie. Werkelijk teveel om allemaal op te noemen. Opvallend is zeker het park De Lange Weide van Roompot.

Roompot de Lande Weide

Bron afbeelding Roompot

Dit is een hele kleinschalige locatie, waar je verblijft in een luxe tent. De tenten hebben weliswaar goede bedden en eigen sanitair, waardoor ze ook voor de minder primitieve kampeerder erg geschikt zijn. Wat deze locatie zo uniek maakt, is het verblijf op de boerderij. Het is een biologische boerderij, waar koeien worden gehouden.

De kinderen zijn van harte welkom mee te kijken met de boer en de boerin. Zij leggen graag iets uit over hun werk en de kinderen vermaken zich vaak heerlijk op de boerderij. Dat is weer eens ander vermaak dan een zwembad of een binnenspeeltuin.

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Center Parcs Parc Sandur

Bron afbeelding: Center Parcs

Center Parcs heeft twee mooie parken in Drenthe, te weten de Huttenheugte en Parc Sandur. Dit laatste park ligt in de stad Emmen en is dus uitermate geschikt voor een bezoekje aan het dierenpark van die stad. De Huttenheugte is een bekend park, waar je heel kindvriendelijk kunt verblijven. Er is een groot kinderspeelparadijs en het attractiepark Plopsa in Coevorden is erg nabij!

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Bijzondere vakantieparken in Drenthe

De provincie Drenthe heeft dus tal van prachtige vakantieparken. Wanneer kom jij een bezoekje brengen aan dit mooie Nederlandse gebied? Bijvoorbeeld aan een van deze opvallende vakantieparken in Drenthe!

Landal Waterpark De Bloemert

Bron afbeelding Landal

Waterpark De Bloemert is gelegen in Midlaren aan het Zuidlaardermeer. Een verblijf op dit park nodigt enorm uit tot veel activiteiten op en rond het water. Ja, ook dit heeft de provincie Drente te bieden aan de vakantieganger. Veel woningen op dit park zijn vrijstaand, dus privacy is hier optimaal gewaarborgd!

Ook voor grotere gezelschappen tot en met 12 personen is hier een geschikte accommodatie te vinden. Ook dit park heeft een bescheiden zwembad en voldoende entertainment voor de jeugd, maar het hoofdaccent ligt zeker rond de watersporten!

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Vakantiepark Orveltermarke & park Hunerwold state

Vakantiepark Hunerwold State – Bron afbeelding Landal

Op vakantiepark Orveltermarke kunnen groepen tot wel 24 personen een geschikte bungalow vinden. Ook dit park heeft veel faciliteiten te bieden, maar heeft als bijzonderheid een heuse golfbaan. Voor de liefhebber, maar ook voor de beginner toegankelijk. Een GVB is namelijk geen voorwaarde om op deze baan een balletje te slaan. Kom jij het een keer proberen?

Dit kan trouwens ook op het park Hunerwold State, ook een vakantiepark van Landal in Drenthe. Dit park heeft wat kleinere bungalow te bieden, namelijk tot maximaal zes personen. Het park is gelegen tegen Friesland aan. Ook werkelijk een prachtige locatie.

Landal PUUR Exloo

Bron afbeelding Landal

Tot slot heeft Landal een heel modern park in Exloo. Deze prachtige huisjes hebben veel glas, waardoor je altijd direct in contact staat met de natuur. De huisjes zijn bijzonder luxe ingericht en beschikken allemaal over een sunshower, rainshower en een traditionele Finse sauna. Ook hier vindt je dus het pure genieten midden in de schitterende Drentse natuur. Dit park heeft uitzonderlijk hoge score op de klanttevredenheidsonderzoeken. Je kunt duidelijk zien dat dit prachtige moderne park zich zichtbaar onderscheid van andere vakantieparken. Een verblijf hier is zeker een vakantie om nooit te vergeten!

Bekijk prijzen en aanbiedingen voor dit vakantiepark

Zit jouw favoriet er niet bij of wil je nog meer inspiratie?