Hoe goed werkt een refurbished Apple Watch, iPhone of iPad?

Denk je aan Apple dan denk je aan drie dingen. Allereerst het design, vaak prachtig en luxe. Dan is er het besturingssysteem dat wellicht niet zo uitgebreid is als Android maar onwijs lekker werkt, heel intuitief is en voor de meeste gebruikers meer dan voldoende opties biedt. Dan tenslotte het laatste: Apple producten zijn duur. En dat maakt het heel aantrekkelijk om te kijken voor een refurbished Apple Watch, iPhone of iPad.

Refurbished is eigenlijk een chique woord voor tweedehands. Alleen waar je bij Marktplaats zelf de kwaliteit moet inschatten en maar moet hopen dat je nieuwe aanwinst het doet. Krijg je bij een refurbished Apple product vaak garantie. Dus je weet zeker dat je een item hebt gekocht die niet is gestuiterd maar keurig nog een paar jaar mee kan.

Waar koop je een refurbished Apple Watch, iPad of iPhone?

Er zijn een aantal manieren om aan een refurbished Apple Watch, iPad of iPhone te komen. De eerste is via Apple zelf. Zij bieden tegenwoordig ook refurbished producten aan die rechtstreek bij hun kunt kopen. Deze zijn vaak wel iets duurder dan wanneer je deze via andere webwinkels koopt.

In Nederland koop je de meeste refurbished Apple producten bij winkels die gespecialiseerd zijn in deze producten. Daarvan hebben we er een aantal. Zoek maar eens op refurbished iPad en je krijgt een hele rits.

Dan zijn er ook nog de grotere elektronica winkels waaronder Coolblue en Amazon die refurbished producten verkopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze refurbished Apple Watch bij Amazon. En als je dan verder zoekt krijg je nog meer refurbished Apple producten.

Waar moet je op letten als je een refurbished Apple Watch, iPhone of iPad koopt?

Bij een refurbished Apple Watch, iPhone of iPad staat aangegeven wat de kwaliteit is. Dat betekent hoeveel zichtbare gebruikssporen er zijn. Hiermee worden krassen en deuken bedoelt.

Vind je het geen probleem dat jouw refurbished iPad een kras op de achterkant heeft? Dan kan je daar vaak tientallen euro’s mee besparen.

Want, hoe meer gebruikssporen des te lager de prijs.

Soms zijn er producten zichtbaar beschadigd, bijvoorbeeld door een kras in het scherm. Dit kan nog steeds interessant zijn als het verder goed werkt. Je zou dan eens kunnen informeren wat het vervangen van het scherm kost. Als het product dan, inclusief kosten voor het vervangen van het scherm, nog steeds stukken goedkoper is dan blijft het een goede koop.

Ook moet je bij refurbished Apple producten goed op de productiedatum letten. Soms wordt oude voorraad, zelfs uit 2014, verkocht als refurbished. Dat hoeft geen probleem te zijn maar weet wel dat nieuwe apps niet altijd draaien op oude besturingssystemen. Dus probeer toch altijd een nieuwer product te kopen als je veel apps gaat gebruiken.

Mijn ervaring met een refurbished Apple product

Op mijn telefoon na zijn al mijn Apple producten tweedehands. Klinkt toch een beetje goedkoop he. Nou ok, ze zijn refurbished.

En dat bevalt me prima!

Elk product had minimaal 200 euro korting en was in nieuwstaat. Want daar kijk ik dan wel naar, ik wil geen honderden euro’s betalen voor een beschadigd product. Dat gaat dan toch een beetje tegen mijn principes in.

Maar al mijn refurbished Apple producten waren in een keurige staat. Geen krasje of iets te bekennen. Vaak na een keer gebruiken teruggestuurd. En ja, dan kunnen ze het niet meer voor de nieuwprijs verkopen.

En laat ik daar helemaal geen probleem mee hebben als ik het voor aanzienlijk minder kan kopen!

De beste ervaringen heb ik met iUsed, Coolblue en Amazon. Zeker de Amazon Warehouse Deals zijn geweldig. Hier vind je alle teruggestuurde producten terug die vaak met een enorme korting worden verkocht.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven