Home Blog Club33, de meest exclusieve Disney club!

Club33, de meest exclusieve Disney club!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een exclusieve club die Walt Disney zelf bedacht is? Daar wil je als elke fan natuurlijk lid van worden! Toch is dat een stuk lastiger dan je denkt. Slechts een select groepje kan lid worden van deze club.

Zoals je misschien weet hebben we heel veel attracties te danken aan de deelname van Walt Disney aan de World’s Fair. Het team van Walt werd namelijk in 1964 geselecteerd door de grote bedrijven om de attracties op deze Fair te verzorgen. Tijdens deze Fair raakte Walt Disney geïnspireerd door de VIP lounges waar de hoge piefen samenkwamen. Om Disneyland uit te kunnen breiden met nog meer attracties had hij hen hard nodig als investeerders. Toen hij het idee kenbaar maakte bij deze mensen, gaven zij aan een lounge te willen in één van de attracties. Walt zag dit niet zitten, er mocht toen immers geen alcohol gedronken worden in het Park. Maar in het nieuw te bouwen New Orleans Square zou er een ruimte komen die ze speciaal in konden richten als lounge. De directeuren waren aan boord en zo werd Club33 aan de bouwplannen toegevoegd.

In mei 1967 opende de eerste Club33. Helaas heeft Walt dit niet meer mee kunnen maken. Hij overleed een aantal maanden daarvoor. De naam Club33 komt van het adres van de lounge, Royal Street 33.

Hoe ziet Club33 in Disneyland eruit?

Club33 is een grote lounge die bestaat uit twee eetzalen. Alles is natuurlijk hartstikke chique, wat je ook verwacht bij zo’n exclusieve club. De twee ruimtes hebben elk een eigen thema. In 2014 zijn de zalen aangepast om meer in de huidige tijd te passen. Maar overal zie je verschillende verwijzingen naar Walt Disney, waaronder zijn schaduw geprojecteerd op de muur en originele schetsen gemaakt door hemzelf.

De prijs voor eten en drinken zit niet bij het lidmaatschap inbegrepen. En het eten is niet goedkoop! Voor een 5 gangen menu betaal je ruim €100. Je kunt ook losse voor-, hoofd-, en nagerechten kiezen. Het menu verandert regelmatig dus het is altijd een verassing wat je krijgt. Club33 is ook nog steeds de enige plek in het Disneyland Park in Anaheim waar je alcohol kunt krijgen.

Om de club binnen te komen moet je je houden aan de strenge kledingvoorschriften. Het is een chique plek en er wordt verwacht dat je ook zo gekleed gaat. Draag je slippers, een top zonder mouwen of versleten jeans? Dat zal subtiel gevraagd worden of je je kunt omkleden. Voor de lunch zijn de voorschriften minder strikt dan voor het diner. Tijdens die laatste maaltijd wordt verwacht dat je tenminste een shirt met kraag draagt en een lange broek. Vrouwen moeten een jurk of pantalon met blouse dragen.

Als je lid bent en de club wilt bezoeken druk je op de bel en identificeer je jezelf. Hierna krijg je toegang tot de club. Is er geen tafel beschikbaar dan kan je in de bar/lounge een drankje drinken (mits je een Platinum lid bij je hebt).

Welke voordelen heb je als lid?

Het belangrijkste voordeel van het lidmaatschap van Club33 is zeggen dat je er lid van bent. Elke Disney fan droom ervan om hier lid van te zijn en toegang te krijgen tot de exclusieve lounge. Het vervelende is dat je helaas niks naar buiten mag brengen over de club. Dus hoe trots je ook bent op je lidmaatschap, je kunt er nooit volledig over vertellen.

Daarnaast heb je nog een aantal voordelen die vooraf kunnen veranderen. Dit zijn speciale rondleidingen, toegang tot gedeeltes, attracties en ruimtes die voor het “gewone volk” gesloten blijven. Ook kan je speciale merchandise aanschaffen die alleen in de club te verkrijgen is.

Als lid krijg je – afhankelijk van je niveau – ook een aantal kaarten waarmee je niet-leden toegang kunt verlenen tot de club. Zij hoeven niet te blijven om te eten, maar kunnen rustig rondkijken, een drankje doen, souvenir kopen of gewoon de sfeer proeven. Ook krijg je als lid vaak ook een aantal Fastpasses cadeau, als lid van zo’n chique club wil je natuurlijk niet in de rij staan!

Lid worden van Club33

Nu natuurlijk de hamvraag, hoe word ik lid? De gewone mens moet hier behoorlijk lang voor sparen. In Disneyland kost het $25.000 om lid te worden, vervolgens betaal je $13.000 per jaar om lid te blijven. Als je dit op de plank hebt liggen kan je je aanmelden voor de club. Dit doe je door een brief te schrijven naar:

Club 33 Member Services,
1600 S. Disneyland Drive,
Anaheim, CA 92802

Vermeld in je brief waarom je lid wilt worden van de club. Dat kan je liefde voor Disney zijn of misschien ben je wel een liefhebber van luxe eten. Houd de brief professioneel en netjes. Het is immers een hele chique club!

Hierna begint het grote wachten. Het kan namelijk meer dan 10 jaar duren voordat je wordt uitgenodigd voor Club33. Dus als je nog een beetje extra moet sparen dan heb je nog even de tijd. Wanneer er een plekje voor je is dan moet je als bevestiging direct het basis bedrag voldoen. Hierna ben je lid van Club33. Er hoeft maar 1 iemand in het gezin lid te zijn, deze kan 3 niet-leden meenemen.

Andere vestigingen

Er zijn nu 4 Disney Parken met een Club33 lounge: Disneyland, Disney World, Tokyo Disneyland en Shanghai Disneyland. In Paris is er vooralsnog geen Club33 lounge maar wie weet opent ook deze ergens in de toekomst.

Als je lid bent van Club33 in Disneyland Anaheim, dan mag je niet in de andere vestigingen. Hier moet je apart lid van worden. In Walt Disney World haal je het meeste uit je investering. Voor eerste inleg van $33.000 en een jaarlijkse fee van $15.000 krijg je toegang tot 4 lounges, één in elk Disney World park. Ook krijg je een jaarkaart voor iedereen in het gezin en een aantal andere VIP voordelen.