Home Blog Hoe ook jij makkelijk Weight Watchers kan volhouden! Mijn gouden tip!

Hoe ook jij makkelijk Weight Watchers kan volhouden! Mijn gouden tip!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een tijdje geleden begon ik vol goede moed aan Weight Watchers, of WW zoals het tegenwoordig heet. De kilo’s vlogen eraf en ik was helemaal happy. Totdat ik ziek werd en een aantal weken uit de running was. In die tijd heb ik – uit pure medelijden met mijzelf – de kilo’s er weer aan gegeten. Tijd om weer te starten!

Dit is inmiddels een aantal weken geleden en het Weight Watchers volhouden is echt heel makkelijk. Maar er is 1 ding dat je moet doen waardoor het echt een eitje wordt. En die ga ik natuurlijk met je delen!

Hoe kan ik Weight Watchers volhouden?

Op dit moment volg ik het Groene plan. Zoals je misschien weet zijn er 3 kleuren: groen, paars en blauw.

Bij paars en blauw heb je veel zero points producten, dit zijn onder andere groente, fruit, zuivel en magere vleesproducten die je onbeperkt kunt eten. Ideaal voor mensen die geen punten willen tellen maar niks voor mij.

Wat voor mij namelijk werkt is om gewoon normaal te eten, zoals ik gewend ben, alleen dan een stuk minder zodat ik wel afval. Daarom volg ik het groene plan. Je zult hiervoor wat vaker je eten moeten afwegen en meer punten moeten tellen, maar je zit niet de hele dag op kikkererwten te kauwen.

Geloof mij, als je je dieet zo drastisch aanpast ga je Weight Watchers niet volhouden, ik spreek uit ervaring. De eerste ronde heb ik namelijk een aantal weken blauw geprobeerd. Na die periode kon ik geen yoghurt, kikkererwten en eieren meer zien. En zodra je weer als vanouds gaat eten komen de kilo’s er net zo hard weer aan (nogmaals, ervaring!)

Daarom mijn eerste tip om Weight Watchers vol te kunnen houden is: doe het groene plan.

Misschien wel de meest belangrijke tip!

Koop een smartwatch, bijvoorbeeld een Fitbit, die je beweging en je verbrande calorieën vastlegt. Met deze tool wordt Weight Watchers volhouden een makkie. Ik zal je uitleggen waarom!

Je kunt namelijk je smartwatch koppelen aan de Weight Watchers app. Hierdoor verzamel je Fitpoints. Deze Fitpoints worden opgeteld bij je weekextra punten.

Misschien denk je nu: huh?!

Stel je hebt het groene plan. Dan krijg je per dag 30 punten die je kunt gebruiken voor eten. Per week krijg je dan nog eens 35 punten die je kunt inwisselen voor extra’s, denk aan een glas wijn, bitterballen, big macs of wat je ook maar lekker vind.

Fitpoints worden bovenop die 35 punten opgeteld.

Snap je waar ik naartoe wil?

Dus hoe meer je beweegt, des te meer je kunt eten!

Laatst ging ik ver over mijn punten heen voor die dag. We hadden een lekkere afhaalmaaltijd, die natuurlijk hartstikke veel punten kostte. Dus er was een enorme hap uit mijn 35 extra punten.

Balen, want dan moet ik de rest van de week streng zijn. Of toch niet. Die avond heb ik een uur stevig gewandeld buiten. Dit leverde mij 17 punten! Alles wat ik kwijt was geraakt door die stevige maaltijd had ik door 1 uurtje te wandelen weer aangevuld.

Je hoeft echt niet intensief te sporten, ook niet elke dag, lekker niet doen. Maar als je ziet dat je weekextra punten afnemen, en je weet dat je ergens die week iets ongezonds wilt eten, vul je punten dan aan met Fitpoints.

Val je dan nog wel af?

Absoluut! Het is mijn manier om Weight Watchers vol te houden. En dat zou ik niet doen als ik er niks mee afviel.

Het enige wat je moet doen is eerlijk zijn naar jezelf. Dus noteer alles wat je eet, weeg zo nodig eten af, en geef je smartwatch niet mee aan iemand die gaat hardlopen zodat jij de punten kunt gaan eten.

Het zal Weight Watchers een zorg zijn of jij meer of minder punten verdiend, zij krijgen hun geld toch wel. Wees eerlijk naar jezelf en volg het programma.

Smokkelen mag, maar doe het op mijn manier, maak de verloren punten goed door af en toe te bewegen. Je zult zien dat afvallen dan vanzelf gaat en dat je het echt heel makkelijk kunt volhouden.