Home Blog Designer Outlet Roosendaal (Rosada) en waarom ik nooit kan slagen in een outletwinkelcentrum!

Designer Outlet Roosendaal (Rosada) en waarom ik nooit kan slagen in een outletwinkelcentrum!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De meeste van jullie zullen het fenomeen outlet wel kennen. Hier worden bekende – soms luxe – merken aangeboden voor een aanzienlijk lagere prijs. Meestal gaat het hier om een wat verouderde collectie, maar vaak zijn het ook kleren of schoenen die speciaal voor de outlet zijn gemaakt.

In Roosendaal vind je de Rosada Outlet. Een winkelcentrum met bekende merken en hoge kortingen. Daar zou je toch direct blij van worden. Toch heb ik zelf meeste de grootste moeite om er met iets leuks vandaan te komen. Daar later meer over.

Naar een outletwinkelcentrum is altijd een leuk dagje uit. Al is het alleen maar om rond te kijken en daarna even lekker iets te eten.

Waar vind je Designer Outlet Roosendaal?

Je vindt dit outletwinkelcentrum, zoals de naam al doet vermoeden, in Roosendaal aan de Rosada 70. Er is een groot parkeerterrein waar je voor €3 per dag je auto de hele dag kunt laten staan. Ze hebben ook een aantal plaatsen beschikbaar voor elektrische auto’s.

Met het openbaar vervoer kom je ook heel gemakkelijk bij de outlet. Je neemt de trein naar station Roosendaal en neem daarna de bus. Dit ritje kost 5 minuten, heel goed te doen dus. Voor actuele reistijden en informatie over wat voor jou de beste route is kijk je op 9292ov.nl .

Wat voor winkels zijn er?

In totaal zijn er 85 verschillende merken waaruit je kunt kiezen. Van de sportmerken als Nike, Adidas en Brunotti. Tot de luxemerken als Boss, Calvin Klein en Karl Lagerfeld.

Je kunt hier ook terecht voor schoenen van bijvoorbeeld Skechers of Converse, of servies van Villeroy&Boch of WMF. Er is zelfs een Haribo winkel! Je ziet, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop.

Van al dat winkelen krijg je trek. Tijd om te eten bij 1 van de 3 restaurants op het terrein of om een op koffie te halen bij de twee koffietenten en neem er gelijk een donut van Dunkin’ Donuts bij.

Waarom ik nooit echt kan slagen in een outletwinkelcentrum

Dit ligt niet zozeer aan de outlets, maar aan mij. Meestal ga ik vol verwachting naar zo’n centrum toe om aan het eind van de dag zonder nieuwe items terug te keren.

Er is altijd genoeg keus in zo’n outlet, alleen vaak spreekt het mij niet zo aan. En hetgeet dat mij aanspreekt is vaak vrijwel even duur als in de winkel. Let bijvoorbeeld maar eens op bij de Protest, een vergelijkbaar item in de sale op hun website is vaak goedkoper dan in de outlet.

Van de items die goedkoper zijn let ik altijd op de kwaliteit. Sommige merken maken namelijk collecties speciaal voor de outlet. Dan staat er hetzelfde merknaampje op maar is de stof aanzienlijk dunner. Je betaalt minder maar doet er ook minder lang mee.

Een voorbeeld hiervan is het vest dat ik ooit kocht bij een North Face outlet. Ik had al een soortgelijk vest in een andere kleur. Maar je ziet helaas toch het kwaliteitsverschil. Het eerste vest uit de normale winkel is na jaren wassen nog steeds mooi, die van de outlet zit vol pilletjes. Ook is die laatste een stuk dunner.

Niet erg, nog steeds een fijn vest, maar houd er rekening meen als je iets koopt bij de outlet. Bedenk je dat er een reden is waarom het goedkoper is, als je daarmee kan leven dan zul je waarschijnlijk met heel veel leuke items thuiskomen.

Meer over de Designer Outlet (Rosada) in Roosendaal vind je op: mcarthurglen.com