Gellak verwijderen, zo doe je dat zelf!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toen Nederland begin dit jaar voor het eerst op slot ging besloot ik zelf mijn nagels te doen. Van Pink Gellac kocht ik een starterssetje en ik was klaar voor mooie handen.

Het lakken gaat vrij eenvoudig evenals het drogen onder de lap. Waar ik iets minder goed in ben is van mijn nagels afblijven.

Want zodra de gellak erop zit ga ik eraan peuteren. Soms zelfs kauwen (wat erg!) om het er weer af te krijgen. Niet, omdat ik het niet mooi vind, maar als bezigheidstherapie. En laat dat nou heel slecht zijn voor je nagels.

Gellak kan je eenvoudig thuis verwijderen maar dat moet je wel op een manier doen waarbij je je nagels niet beschadigd. Zo doe je dat!

Zelf gellak verwijderen

Wat heb je nodig:

Wat je nodig hebt om zelf gellak te verwijderen:

  • Watjes, het liefst pluisvrij, een stukje keukenpapier werkt ook prima
  • Aluminiumfolie
  • Aceton
  • Nagelvijl, het liefst een wat grovere
  • Iets waarmee je de lak van je nagels kunt duwen. Zelf gebruik ik daar onderstaande tool voor, maar het kan ook met een metalen nagelvijl of iets anders breed en stevig.
  • Olie voor je nagelriem
  • Geduld
Deze gebruik ik om de gellak van mijn nagels te halen

Stappen

Nu je alles bij elkaar hebt verzameld leg je 10 watjes of kleine stukjes keukenpapier neer. Maak vervolgens het aluminiumfolie op maat. Zorg dat je 10 reepjes maakt die je om je vingertop/nagel kunt wikkelen.

Hierna is het tijd om te vijlen. Je moet namelijk een topcoat eraf zien te krijgen. Vijl je nagellak een klein stukje af totdat de kleur mat is. Doe dit gewoon met de hand. Met een apparaat kan het veel te snel gaan en kan je je nagel beschadigen.

Nu de topcoat eraf is doordrenk je het eerste watje/keukenpapiertje met aceton. Ze mogen echt zeiknat zijn. Smeer je nagelriem in met een beetje olie en druk vervolgens het doordrenkte watje op je nagel. Doe er vervolgens een reepje aluminiumfolie omheen zodat het lekker warm wordt.

Dit doe je voor alle nagels waar je de gellak van wilt verwijderen. Blijft het folie niet goed zitten? Maak dan gebruik van een klemmetje, wasknijper of van de speciale klemmen voor het verwijderen van nagellak.

Nu moet je geduld hebben. Je kunt ze het beste minimaal 15 minuten laten zitten voor het beste resultaat. Laat het aceton echt even goed z’n werk doen.

Zijn de 15 minuten om? Kijk dan of de nagellak is losgekomen door het eraf te schrapen. Blijft het zitten? Doordrenk dat het watje weer en doe deze terug op de nagel met het folie erover.

Na 5 minuten extra zou het zeker los moeten komen.

Als al het lak van je nagels is smeer je deze lekker in met nagelolie voor een natuurlijke look of kan je ze weer opnieuw lakken.

Makkelijkere methode

Nou ben ik altijd op zoek naar een makkelijkere manier om iets te doen. Zo stuitte ik op de Nagellak verwijderaar van Mylee.

Dit is een potje met gel die je aanbrengt als een nagellak. Vervolgens laat je deze intrekken. Je ziet vanzelf je nagellak loskomen van je nagels. Is alles los? Dan veeg je het er zo af. Geen gedoe met aceton watjes of aluminiumfolie. Wel moet je vooraf even de toplaag eraf vijlen voor het beste resultaat.

Sowieso ben ik erg te spreken over de producten van Mylee. Ze zijn iets goedkoper dan die van Pink Gellac maar werken vrijwel net zo goed. Voor €38 heb je bijvoorbeeld dit setje van 6 gelnagellakjes. Die met hun eigen lamp binnen 15 sec droog zijn.