Europa-Park

Alles wat je wilt weten over dit pretpark in Duitsland! Van attracties, shows en hotels tot waterpark Rulantica, jouw bezoek aan Europa-Park begint hier!

Europa-Park attracties

Van de beste achtbanen van Europa, tot attracties van het hele gezin. Dit is het aanbod van Europa-Park.

Over Europa-Park

Europa-Park, gelegen in Rust, Duitsland, is het grootste themapark van het land en een van de meest bezochte themaparken van Europa. Met meer dan 100 attracties en shows biedt Europa-Park een breed scala aan vermaak voor alle leeftijden. Het park is verdeeld in 18 themagebieden, die elk een ander Europees land en zijn cultuur vertegenwoordigen. Van achtbanen tot waterattracties, er is voor elk wat wils in Europa-Park. Europa-Park is eigendom van en wordt beheerd door de familie Mack, die al meer dan 230 jaar in de pretparkindustrie actief is.

Het werd geopend in 1975 en is sindsdien uitgegroeid tot een topbestemming voor sensatiezoekers en gezinnen. Het park heeft talrijke prijzen gewonnen voor zijn attracties, shows en milieuvriendelijkheid. Naast de attracties biedt Europa-Park een verscheidenheid aan eet- en winkelmogelijkheden, waaronder traditionele Duitse gerechten, internationale gerechten en souvenirs uit de hele wereld. Het park organiseert ook seizoensgebonden evenementen, zoals Halloween

Te doen in Europa-Park

Er is zoveel te doen in Europa-Park dat één dag niet genoeg is. Met meer dan 100 attracties zul je er nog een hele kluif aan krijgen om alles te zien en te beleven. Hoogtepunt zijn natuurlijk de achtbanen, waarvan Euro Mir, Silver Star en Blue Fire toch wel de echte toppers zijn. Voor kinderen zijn er ook veel attracties zoals het Sprookjesbos, Piraten in Batavia en natuurlijk een rondje in de monorail.

Heb je na een dag pretpark nog energie over? Breng dan een bezoek aan waterpark Rulantica, de VR-experience Yullbe of de unieke eetervaring Eatrenalin. Je ziet dat je aan een dag dus niet genoeg hebt om alles te beleven in Europa-Park.

Overnachten

Slapen doe je natuurlijk in een van de Europa-park Hotels. Deze 4-sterrenhotels liggen naast het attractiepark, met uitzondering van Hotel Kronasar dat naast Rulantica ligt. Er rijdt de gehele dag een shuttle bus die de hotels, Rulantica en het attractiepark met elkaar verbinden. Alle hotels hebben een eigen thema, zoals een kasteel, klooster, of het Colosseum. Je overnacht dus in een net zo wonderbaarlijke wereld als het attractiepark zelf.

Wil je liever wat meer ruimte om je heen of de vrijheid om te slapen in je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper? Boek dan een overnachting op het Camp Resort. Deze camping ligt ook naast het attractiepark en is van alle gemakken voorzien.

Reizen naar Europa-Park

Vanuit Nederland is het best een stuk rijden naar Europa-Park. Het attractiepark ligt in het plaatsje Rust, in het Zwarte Woud. Met de auto duurt de reis zo’n 6 uur, met de trein doe je er zo’n 9 uur over en met de Flixbus 12 uur. Met zulke reistijden is het aan te raden om een hotel in de buurt te boeken.