De leukste Europa-Park Hotels

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eén van de dingen die ik nog goed kan herinneren van mijn verblijf waren de Europa-Park Hotels. Stuk voor stuk imposante gebouwen als je aankomt rijden en elk met een eigen thema. De één heeft een deel van het Colosseum aan de buitenkant, de ander lijkt wel een enorm fort. Qua thematisering hebben ze echt enorm hun best gedaan op de hotels. De foto hierboven is echt dan één van de hotels. Sterker nog, hier bevindt zich het zwembad en de spa van het hotel.

De Europa-Park Hotels

Hoewel veel van jullie het pretpark waarschijnlijk niet kennen of er nog nooit geweest zijn, is dit toch een favoriete bestemming voor veel Europeanen. Het is zelfs zo populair dat er recent weer een nieuw Europa-Park hotel bijgebouwd is. Hiermee komt het totale aantal op 6 hotels. Dat is best veel voor een pretpark. Zeker als je je bedenkt hoe onbekend het Park eigenlijk is hier in Nederland.

De 6 hotels hebben elk een bijzondere naam:

  • Krønasår – The Museum-Hotel
  • Bell Rock
  • Colosseo
  • Santa Isabel
  • El Andaluz
  • Castillo Alcazar

Maar welk van deze Europa-Park Hotels moet je dan kiezen?

Op basis van locatie

Hotel Krønasår ligt het verst van het attractiepark van alle Europa-Park Hotels. Het ligt direct naast het indoorwaterpark Rulantica, dat eind november de deuren opent. Kom je voor het waterpark dan is dit hotel sowieso de beste optie. Al rijdt er een pendelbus tussen de andere hotels en het pretpark/waterpark.

De andere 5 hotels liggen allemaal op loopafstand. Als hotelgast heb je een eigen entree die aan de andere kant van de hoofdingang ligt. Hier mag je in de zomer 30 minuten en in de winter zelfs een uur eerder door naar binnen. Er zijn dan al attracties geopend waar je zonder lang te wachten in kunt. Daarnaast vult het Park zich vanaf de andere kant, waardoor je veel attracties kunt doen met minimale wachttijden.

Themakamers

Je weet ik ben een Disney liefhebber maar aan de thematisering van deze kamers kunnen zij echt een puntje zuigen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze kamer in hotel Bell Rock.

Dit is toch geweldig?! Kijk die stapelbedden in de vorm van boten. Dit is Newport Bay Club alleen dan nog een tandje beter. Trouwens voor ik het vergeet, wist je dat alle Europa-Park Hotels 4-sterren hebben? Dat betekent ruime kamers en een luxe badkamer.

Zullen we nog een kamer doen? Wat vind je van deze in Hotel Krønasår?

Kamer Europa-Park hotels

Toevallig schreef ik gisteren over de themasuites in het Efteling Hotel. Maar in de hotels van Europa-Park heeft elke kamer een eigen thema. En ze zijn niet duur…

Prijs van de Europa-Park Hotels

Wat denk je dat je kwijt bent voor een 4-sterrenhotel kamer op loopafstand van een groot pretpark? Bijvoorbeeld voor de themakamer hierboven?

Een kamer in Hotel Krønasår heb je al voor €60,50 per volwassene per nacht. Inclusief ontbijt maar exclusief entree voor het pretpark. Diezelfde vanafprijs betaal je ook voor het Colosseo hotel van de foto bovenaan deze pagina en voor hotel Bell Rock (met de bootjes).

Hotels Santa Isabel, El Andaluz en Castillo Alcazar zijn iets duurder. Die beginnen bij €107,50 per volwassene per nacht.

Welke moet je nou kiezen?

Eigenlijk hebben ze allemaal een prima locatie. Alle Europa-Park Hotels hebben 4-sterren en liggen op loopafstand van het pretpark. Behalve Hotel Krønasår maar die ligt dan weer naast Rulantica.

Doordat ze zo op elkaar lijken zijn de enige twee verschillen de prijs en het thema. Als ik heel eerlijk ben, ik sliep toen in Hotel Colosseo die bij de goedkopere hotels hoort en ik moet bekennen, die was echt prima. Het enige verschil was dat je dan de straat over moest steken (zebrapad, goed te doen) en dat je dan geen kamer had die over het pretpark uitkeek. Nou als ik daar weer een paar tientjes per nacht mee kan besparen dan is dat zo.

Daarnaast vond ik dat toen echt het leukste thema. Als je het me nu zou vragen zou ik voor Hotel Bell Rock gaan. Newport Bay Club is mijn favoriete Disney Hotel en Hotel Bell Rock is daar de beter gethematiseerde variant van.

Als ik dan één nadeel moet noemen, wat ik mij nog kan herinneren van toen, op de vloer liggen tegels. Dat was zelfs in de zomer behoorlijk kil. Neem voor de zekerheid altijd iets van slippers of sloffen mee.

Oh en tenslotte, ik word niet betaald om dit te schrijven. Het is mijn eigen enthousiasme voor Europa-Park (het is leuker dan je denkt, ligt alleen zo ver weg) en de thema’s van de hotels. Sterker nog, ik vond de foto van Hotel Bell Rock zo leuk dat ik gelijk tegen mijn vriend zei dat we daar naartoe moesten. Heb hem zelfs erbij gehaald om mee te kijken :D.

Waar ik dan nog wel benieuwd naar ben, welk van deze hotels vind jij het leukst? Je kunt zo ook allemaal bekijken op de website van Europa-Park.

Foto’s: Europa-Park