Phantasialand drukte, wanneer is de beste tijd om te gaan?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Update! Phantasialand is open, dus je kunt jouw bezoek weer gaan plannen. Onthoud dat alles nog niet helemaal bij het oude is, maar desondanks zul je ongetwijfeld een hele fijne dag hebben!

Voordat ik naar een pretpark ga kijk ik altijd hoe druk het wordt. Wordt er een hele drukke dag verwacht? Dan verplaats ik meestal mijn bezoek, want ik wil namelijk zoveel mogelijk kunnen zien en doen. Nou weet ik dat niet iedereen zo denkt of dat het niet voor iedereen mogelijk is om een bezoek te verplaatsen. Daarom vertel ik je in dit artikel alles over de Phantasialand drukte. Welke dagen zijn het drukst en welke het rustigst? En wat kan je doen om toch alles uit je dag te halen, zelfs als het park vol is. Je leest het hier.

Phantasialand drukte, wat moet ik mij daarbij voorstellen?

Net als andere pretparken is de drukte in Phantasialand redelijk eenvoudig te voorspellen. Drukke dagen in Phantasialand zijn bijvoorbeeld:

  • Weekenden buiten de schoolvakanties
  • Weekenden en doordeweekse dagen tijdens de schoolvakanties
  • Duitse feestdagen
  • Bijzondere evenementen

Buiten het hoogseizoen zijn de doordeweekse dagen het rustigst. Bij de meeste attracties sta je dan nauwelijks in de rij. De langste rij die wij tijdens ons bezoek hadden was 30 minuten voor Taron. Wanneer het druk is dan lopen de wachttijden al snel op. Dan is 120 tot 180 minuten wachten voor Taron geen uitzondering en niet alleen voor deze achtbaan sta je een tijd in de rij. Vrijwel voor elke attractie moet je op een drukke dag zo’n 30 tot 60 minuten wachten. Hoe spannender, des te langer de rij. Is het daarbij ook nog een zomerse dag? Dan zullen ook de rijen bij de waterattracties snel langer worden.

Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Het is namelijk niet veel anders dan in andere pretparken zoals de Efteling en Disneyland Paris. Je moet alleen slim ermee omgaan.

Wat als je op een drukke dag in Phantasialand bent?

Ga je op een drukke dag naar Phantasialand dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om toch zoveel mogelijk attracties te bezoeken. Laat de drukte sowieso je dag niet verpesten, het komt goed, echt waar. Phantasialand is zo’n leuk pretpark dat je het hier zeker naar je zin zult hebben.

De eerste tip die ik je kan geven is om vooraf te bekijken welke attracties je zeker wilt bezoeken. Zijn dit populaire attracties als Taron, Raik, Chiapas (op warme dagen), Maus au Chocolat en F.L.Y.? Probeer deze dan zo vroeg mogelijk te bezoeken of aan het eind van de dag.

Zorg ook dat je er vanaf de opening bent. In het eerste uur sta je bij veel attracties nauwelijks in de rij. Dat is het goede moment om er al zoveel mogelijk te bezoeken.

Een andere tip die ik je wil geven is: download de Phantasialand-app. Hierin vind je niet alleen een kaart van het park, maar ook een overzicht van de restaurants en alle attracties, inclusief wachttijden. Als je de app goed in de gaten houdt kan je het wachten tot een minimum beperken.

Rond het middaguur is het vaak topdrukte, dat geldt ook voor de restaurants. Probeer voor de lunchdrukte of er net na te eten. Dan sta je nauwelijks in de rij en heb je een grotere kans op een tafeltje. Bekijk vooraf in de app of restaurants geopend zijn, zodat je niet voor niks een wandeling maakt door het park.

In de namiddag merk je dat het aantal bezoekers minder wordt. Hotelgasten keren terug naar hun kamers en locals gaan naar huis om te eten. Dat is het moment waarop jij je slag moet slaan. Ga naar de thrillrides en andere attracties die je hebt gemist, je zult zien dat het hier nu stukken rustiger is.

Wil je graag een souvenir meenemen? Wacht daar dan niet mee totdat het park gesloten is. Dan staan winkels vol en zijn er lange rijen bij de kassa’s. Winkelen kan je het beste na de lunch doen, dan zijn de rijen bij de attracties lang maar is het in de winkels lekker rustig.

Een overnachting is slim op hele drukke dagen

Als ik ergens spijt van had na mijn eerste bezoek aan Phantasialand, dan was het dat ik geen overnachting had geboekt. Na een lange dag attracties bezoeken en braadworst eten moesten wij nog 3 uur rijden naar huis. Helaas stonden er files en kwamen wij pas na bijna 4,5 uur thuis aan. Wat waren we gesloopt. En dan zijn wij een volwassen stel, met een gezin zou zoiets helemaal geen pretje zijn geweest.

Als ik je nog een tip mag geven: boek een overnachting als je net zo ver weg woont als wij. Dat kan in de Phantasialand hotels of in een andere accommodatie in de buurt. De Phantasialand hotels zijn het meest comfortabel. Deze bevinden zich direct naast het park, je wandelt zo het hotel binnen en binnen een paar minuten ben je op je kamer.

En dat is niet de enige reden waarom ik je een overnachting aanraad. Op drukke dagen in Phantasialand lukt het vaak niet om alles te zien. Zeker als je rustig aan wilt (of moet) doen. Dan is zo’n extra dag geen overbodige luxe. Je kunt dan toch wat rustiger aandoen, hoeft niet zo te haasten om alles te zien en je kunt er meteen een minivakantie van maken.

Trouwens nog een kleine tip, we hebben een pagina gemaakt over Phantasialand tickets en hoe je korting kunt krijgen. Je weet nooit hoeveel je daarmee kunt besparen!