Jungle Boek (tekenfilm) – review en online kijken

jungleboek

Deze film heb ik na een lange tijd weer eens gekeken. Blijft leuk. Kan je het verhaal nog herinneren? Over Mowgli en zijn vriendjes Baloe en Bagheera? Zelf moest ik even terugdenken. Als geheugensteuntje lees je verderop in het kort weer waar de film over gaat.

Bij deze film moet ik altijd denken aan de liedjes. Die van de olifanten als ze marcheren, Baloe die zingt over leren van beren én natuurlijk de swingende Koning Lowietje.

Het is trouwens moeilijk voor te stellen dat deze film uit 1967 is. Dat is een behoorlijke tijd geleden. Niet zo gek dat ze er voor gekozen hebben om recent een nieuwe, modernere variant uit te brengen. Maar voor mij heeft deze oude tekenfilm toch de meeste charme.

Jungle Boek (tekenfilm) – het verhaal

Het Jungle Boek verhaal gaat over de wees Mowgli. Hij wordt door zijn moeder achtergelaten en gevonden door de panter Bagheera die hem neerlegt bij een wolvenmoeder. Hier groeit hij op tot een gezonde, jonge knul.

Helaas gaat het mis wanneer de slechte tijger Shere Khan opduikt. Om Mowgli te beschermen wordt besloten dat hij wegmoet bij de wolven, terug naar de mensenwereld. Dit hoeft hij gelukkig niet alleen te doen. Samen met Bagheera en later ook Baloe legt hij het pad af naar de mensenwereld. Onderweg komt hij allerlei bijzondere dieren tegen waardoor zijn tocht een ware ontdekkingsreis wordt.

Voor wie?

De film is officieel geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Over het algemeen is het een vrij tamme film met maar een paar enge scènes. Uiteindelijk kan je zelf het beste inschatten of je kind daar al klaar voor is.

Persoonlijk vind ik deze film wel liever dan de live-action versie en daardoor meer geschikt voor kinderen. Daarom zou ik sowieso eerst deze film bekijken en later doorgaan naar de nieuwere Jungle Book-film.

Houd daarbij ook in gedachte dat deze film uit de jaren ’60 is. De techniek en ook de normen en waarden zijn sindsdien enorm verandert.

Deze film kijken? Meld je dan hier aan voor Disney Plus!

Andere Disney films kijken

Scroll naar boven