Home Blog 11 Leuke Disney knutsel ideeën voor tijdens de schoolvakanties!

11 Leuke Disney knutsel ideeën voor tijdens de schoolvakanties!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is begin december en dat betekent dat over een paar weken de kindjes weer 2 weken vakantie hebben. In de zomer kan je ze nog lekker naar buiten sturen om te spelen, maar als het buiten koud en nat is moet je toch iets verzinnen om ze binnen bezig te houden. Je kunt ze natuurlijk de gehele dag op hun tablet, telefoon of spelcomputer laten spelen. Of er gezamenlijk op uit gaan naar een pretpark of indoorspeeltuin.

Zelf vind ik het leuk om op koude dagen lekker creatief te zijn. Weg met die schermen en gewoon ouderwets knutselen of handwerken. Het zal je verbazen hoe leuk het is! Natuurlijk moet het dan wel een Disney tintje hebben. Het internet staat vol met leuke knutselideeën en hieronder heb ik 11 leuke voorbeelden verzameld. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Weet jij een leuke? Deel deze onderaan het artikel in de comments.

1. Disney Prinsessen Haken

Haken is weer helemaal hip. Vroeger was het iets wat voornamelijk oudere mensen deden maar tegenwoordig zie je ook veel jonge mensen – bijvoorbeeld in de trein – met een haaknaald in de weer.

Het is ook een relatief goedkope activiteit om te doen. Je zoekt of bestelt een patroon en je kunt aan de slag. Op Youtube staan ontzettend veel filmpjes die je precies uitleggen hoe je het patroon moet lezen en wat je precies moet doen.

Op Etsy kwam ik bovenstaand Disney patroon tegen. Het kost een paar euro maar dan kan je er gelijk mee aan de slag. De wol moet je nog wel kopen, deze haal ik zelf meestal bij de Wibra of Zeeman. Maar je kunt het natuurlijk ook online bestellen.

Bekijk het patroon

2. Mickey Kerstornamenten voor in de boom

Is het haken van je eigen Disney prinses nog iets te ingewikkeld? Dan kan je beginnen met deze Mickey Kerstornamenten. Leuk voor in de kerstboom, maar eigenlijk kan je ze prima het gehele jaar laten hangen. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar kerstmannetjes te maken. Het patroon is eigenlijk de basis voor het maken van leuke Mickeys (óf Minnie’s als je er een strikje bij maakt).

Als je een beetje stug garen gebruikt kan je met dit patroon ook leuke onderzetters maken voor op tafel.

Naar het patroon

3. Mickey en Minnie pennenhouders

Een ander creatief idee wat niks met handwerken te maken heeft zijn deze Disney pennenhouders. Eigenlijk is het een goedkoop setje met drie bakjes op een dienblad die je bij de eurowinkel of bijvoorbeel de Action koopt en die je vervolgens beschilderd in Mickey of Minnie print.

Je kunt het ook iets groter aanpakken en buitenpotten beschilderen met eenzelfde soort kleurencombinatie. Ook deze potten kun je halen bij bijvoorbeeld de Action of het tuincentrum.

4. Disney oorbellen maken

Hoe leuk zijn deze hangers? Als ik ze in de winkel tegen zou komen dan had ik ze waarschijnlijk gelijk gekocht. Je kunt ze gebruiken als hanger voor een ketting, bedeltje voor een armband of als oorbellen. En het is heel eenvoudig om te doen. Het enige dat je nodig hebt zijn pareltjes in 2 verschillende maten en wat zilverdraad.

Wil je precies weten hoe je ze maakt dan kan je de video volgen. Ze leggen stap voor stap uit wat je moet doen en wat je nodig hebt.

Bron

5. Brei je eigen Winnie de Poeh knuffel

Dit is een project waar je waarschijnlijk de gehele vakantie zoet mee bent. Maar érg leuk om te doen. Jaren geleden heb ik een eigen Iejoor knuffel gebreid en het is nog steeds één van de projecten waar ik het meest trots op ben. In het begin lijkt het nog nergens op maar zodra het meer vorm krijgt wil je het gewoon afmaken.

Het project bestaat uit allerlei losse onderdelen – armpjes, beentjes, etc. – die je aan het eind aan elkaar vastmaakt om de knuffel af te maken. Daarna kan je deze natuurlijk zelf houden of cadeau doen. Om vervolgens natuurlijk weer een nieuwe te maken! Dat is het voordeel van een patroon, je kunt het blijven gebruiken. De wol kan je het beste online bestellen of bij een wolwinkel halen, dan weet je zeker dat je de juiste kleurencombinatie hebt.

Bekijk het patroon

6. Maak je eigen 7 Dwergen met keukenrollen

Makkelijk en snel om te maken maar met een geweldig resultaat, dat zijn bovenstaande 7 Dwergen (dit zijn er maar 4 natuurlijk) die je kunt maken met gekleurd papier, een keukenrol, zwart draad en een knoopje. De gezichtjes teken je erop met kleurpotlood en klaar. Heel simpel maar ontzettend leuk!

Bron en instructies

7. Mickey slingers

Hebben jullie binnenkort iets te vieren? Dan zijn deze slingers zeker een aanrader om te maken. Je hebt rood, wit, geel en zwart papier nodig dat je in stroken knipt en rondjes van niet. Bewaar tenminste 1 velletje zwart papier om de mickey oren van te maken. Deze plak je op de zwarte rondjes. Knip daarnaast kleine witte rondjes voor de knoopjes én klaar. Je kunt de slinger zo lang maken als je zelf wilt.

Bron

8. Frozen toverstaf

Zijn ze bij jou thuis helemaal fan van Frozen? Dan moet je zeker deze leuke stafjes maken. Het lijkt namelijk écht alsof het zo uit de film komt. En jouw kinderen zullen er waarschijnlijk alles aan doen om net zo te kunnen toveren als Elsa.

Handleiding

9. Mickey lampionnen

Het is net Sint Maarten geweest, maar je kunt bovenstaande lampionen natuurlijk het hele jaar door gebruiken. Wat zijn ze leuk! En best makkelijk te maken. Je haalt in de winkel witte lampionnen (of bestelt ze online). Met rode en zwarte verf maak je Mickey zijn hoofd en broek. De oren zijn gemaakt van zwart en geel vilt. Dit kan je halen in de hobbywinkel. Je plakt de knopen en oren op de lampion en je bent klaar! Hartstikke creatief en toch makkelijk om te doen!

Hoe moet je ze maken?

10. Minnie oren haarclips

Als je bij de hobbywinkel bent – misschien heeft de Action ze zelfs – haal dan deze leuke zwarte bolletjes. Je kunt natuurlijk ook zelf pompoms maken! Op onderstaande website maken ze het strikje van ongekookte pasta, maar zelf zou ik deze van een stukje stof maken.

Bron

11. Maak je eigen koets!

Het laatste knutsel idee maak je met een papieren borden. Je neemt 2 normale borden en 2 kleintjes en deze tover je om tot koets voor de Disney prinsessen. Je kunt ze beschilderen of inkleuren met stiften. In bovenstaand voorbeeld hebben ze zelfs gordijntjes gemaakt van crepepapier.

Uitleg

Als je op internet zoekt zijn er natuurlijk nog veel meer leuke knutselprojecten te vinden. Ik ben ook benieuwd of jij nog een goed voorbeeld hebt? Deel deze dan hieronder!