Staat Bohemian Rhapsody op Netflix? Plus deze film gratis kijken!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De liefde voor de band Queen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder is nog steeds een enorme fan van de band en Freddy Mercury.

Toen ik opgroeide luisterden wij veelal liedjes van Queen en nu jaren later luister ik nog steeds bijna elke dag naar.

Freddy Mercury maakte van elk optreden een ware show. En wat kon die man zingen. Zo zonde dat hij veel te vroeg overleden is.

Zijn liedjes ken ik en ook over zijn leven heb ik al veel gelezen. Maar er is inmiddels ook een film over het ontstaan van de band. Waar kan je deze kijken? Staat Bohemian Rhapsody op Netflix of zijn er andere plekken om deze film te bekijken? Tip, dat kan zelfs helemaal gratis!

Staat Bohemian Rhapsody op Netflix?

Wanneer je Bohemian Rhapsody zoekt op Netflix vind je alleen een documentaire over hoe Adam Lambert bij de band kwam. Zeker ook leuk om te zien, die jongen doet z’n best en het is best een job om zo’n grootheid op te volgen. Maar het is niet de film.

Nee Bohemian Rhapsody staat niet op Netflix. Dus je zult op zoek moeten naar andere plekken om de film te bekijken.

Zelf heb ik de film gekeken op Amazon Prime Video. Dit is ook gelijk mijn tip om de film gratis te kijken. Wanneer je je aanmeldt bij Prime Video dan ontvang je 30 dagen gratis toegang. Je kunt het volledige aanbod bekijken en zit nergens aan vast.

Ben je nog geen lid van Prime Video en wil je Bohemian Rhapsody gratis bekijken? Meld je je dan hier aan.

Waar gaat de film over?

Misschien ken je de film alleen van naam, maar weet je niet waar deze over gaat.

In de film zijn er eigenlijk twee verhaallijnen. De ene gaat over het ontstaan van de band Queen. Hoe Freddy de zanger werd en hoe de hits tot stand kwamen. Je ziet ze op tournee, in de studio, ruzie maken over songteksten en uiteindelijk zelfs uit elkaar gaan.

De rode draad is hun optreden tijdens Live Aid in Wembley.

Het andere verhaal is het liefdesleven van Freddy. Zijn relatie met Mary en hoe hij uiteindelijk uit de kast kwam. Hierna wordt hij opgeslokt in een wereld vol feesten waarin niet iedereen de beste intenties heeft.

Ook zie je het moment waarop hij zijn diagnose krijgt en hij dit vertelt aan de andere bandleden.

Wat vond ik van Bohemian Rhapsody de film?

Het is een film die je als Queen liefhebber zeker niet mag missen, al kan het soms tenenkrommend zijn. Persoonlijk kijk ik liever naar een documentaire over Freddy dan naar iemand die hem nadoet.

Zeker het Live Aid concert naspelen vond ik zelf wat jammer. Hier zijn zulke goede beelden van, van het echte concert met Freddy zelf, dat ga je niet naspelen.

Verder zit er natuurlijk veel muziek in en kan je ook lekker meezingen. Ook de dynamiek van de band, de ruzies en het neerwaartse spiraal waarin Freddy zich bevond waren interessant om te zien. Evenals de relatie met zijn steun en toeverlaat Mary.

Heb je niks met Queen? Dan zul je deze film sowieso niet veel aan vinden. Ben je een enorme fan zoals mijn moeder, dan zul je het niet kunnen waarderen dat iemand je idool nadoet. Hoe goed hij dat ook doet. Maar luister je graag naar de liedjes en wil je meer weten over de geschiedenis? Dan zeker kijken.

Vergeet ook niet op de vrachtwagenchauffeur te letten die langs Freddy loopt, dat is Adam Lambert, de nieuwe zanger. En tijdens het Top of the Pops optreden zie je Brian May verstopt achter een krant. Dat vond ik de film net weer iets extra’s geven, al was een documentaire wellicht beter geweest.