Hoe werkt een Hop on, hop off bus tour in Parijs?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er zijn verschillende manieren om je door Parijs te bewegen. Je kunt lopen tussen de bezienswaardigheden, met de metro, maar ook met de Hop on, Hop off bus. Deze bus heeft haltes door de stad bij vrijwel elke bezienswaardigheid en je kunt in- en uitstappen wanneer je wilt.

Over de Hop on, Hop off bus in Parijs

Je kunt vooraf een kaartje kopen voor deze bus of ter plekke bij het kantoortje bij het Louvre. De bussen zijn dubbeldekkers met een open dak waardoor je alles goed kunt zien. Zorg dat je je warm aankleed tijdens de koudere dagen, want dan kan de bus behoorlijk fris zijn.

De bussen zijn wel iets verouderd en niet altijd even schoon. Dat zul je helaas op de koop toe moeten nemen. Wat ze wel goed doen is je tussen de bezienswaardigheden te vervoeren. Je kunt bij elke halte opstappen en ervoor kiezen om de hele ronde te doen of om uit te stappen.

Je koopt het kaartje voor een of meerdere dagen. Op die manier kun je de stad in jouw eigen tempo ontdekken. Tijdens de rit krijg je meer te horen over de bezienswaardigheden. Lekker toeristisch, maar wel heel praktisch.

Hoe handig is zo’n bus tour?

Het metronetwerk in Parijs is heel goed en betaalbaar. Hierdoor is het eigenlijk niet nodig om zo’n bus tour te nemen. Je kunt tussen veel van de bezienswaardigheden lopen en anders rijdt er elke 10-15 minuten een metro naartoe. Een 5-daagse onbeperkte metropas kost hetzelfde als een dag toegang tot de Hop on Hop off bus.

Waarom zou je dan toch voor zo’n bustour willen kiezen?

Allereerst, het gemak. Je gaat bij een van de bushaltes staan en wordt vrij snel opgepikt door een van de bussen die je bij de volgende bezienswaardigheid afzet. Geen twijfel over of je op het juiste station bent en geen gemiste haltes.

Verder vertellen ze je onderweg allerlei weetjes over de stad en de bezienswaardigheden die je tegenkomt. Iets wat je in de metro natuurlijk niet hebt.

En met kleintjes is het sowieso handiger om met de bus te gaan. De metrostations kunnen zeker tijdens de spits behoorlijk druk en chaotisch zijn. Dan loop je toch niet heel rustig, zeker met kleine kinderen. De Hop on Hop off bussen in Parijs kunnen ook druk zijn en je hebt niet altijd een zitplaats. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten op de volgende bus of afwachten hoeveel mensen er uitstappen bij de volgende halte.

Tenslotte kun je de bustour ook combineren met een boottocht over de Seine of een tocht met een gids. De hele busrit duurt zo’n 2,5 uur en het is altijd een rondje, dus je komt altijd vanzelf weer bij je beginpunt uit.