Wat is D23 en de D23 Expo?

Dit weekend is er de D23 Expo vlakbij Disneyland in Californië. Verwacht weer ontzettend veel updates en nieuwtjes omtrent Disney en de Parken wereldwijd. Dit is toch wel het event waar menig Disney fan naar uitkijkt. Soms een beetje huiverig, want ze kunnen ook zomaar aankondigen dat je favoriete attractie voor altijd verdwijnt…Nu denk je misschien: “daar heb ik nog nooit van gehoord!” Daarom eerst wat is D23?

Wat is D23?

D23 is de officiële Disney fanclub. Om lid te worden (en te blijven) betaal je $99,99 per jaar. Woon je met meerdere mensen op hetzelfde adres en willen jullie allemaal lid worden van deze club dan betaal je $129,99. Het eerste jaar krijg je een mooie set met allerlei pins cadeau. Deze pins worden vanuit de Verenigde Staten verzonden en de verzendkosten (+- €50) moet je helaas zelf betalen.

D23.com Disney pins set

Als lid van D23 heb je een aantal voordelen, waaronder korting op toegang tot de D23 Expo die elke twee jaar wordt gehouden. Daarnaast krijg je 4 keer per jaar een mooi magazine vol informatie over Disney en de Parken. Plus kortingen op bijvoorbeeld de verhuur van kinderwagens, eten en drinken in sommige Disney Springs restaurants en in winkels. En je wordt regelmatig uitgenodigd voor events in de Verenigde Staten.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Het lidmaatschap is eigenlijk met name fijn als je in de VS woont, want alles is eigenlijk gericht op de Amerikaanse leden. Voor ons hier in Europa is het met name leuk om te laten zien dat je lid bent van de club en dat je een officiële Disney fan bent. Je krijgt een pasje en certificaat om te laten zien dat jij gek bent op Disney. En het magazine en de Pins zijn zeker de moeite waard.

De D23 Expo

Elke 2 jaar is de D23 Expo. Plat gezegd is dit een 3-daagse beurs met alleen maar Disney, inclusief Marvel en Star Wars. Op de beursvloer staan allerlei stands waaronder van de Disney Parken waar je nieuwtjes kunt zien zoals dit jaar hoe ze Epcot gaan veranderen, het nieuwe Star Wars Hotel in Disney World en de nieuwe benaming van het Avengers gedeelte in Disneyland Paris: Avengers Campus. Dit zijn de eerste nieuwtjes die zijn aangekondigd tijdens de D23 Expo 2019 die van 23 t/m 25 augustus plaatsvindt bij Disneyland in Anaheim. Daarbij zijn er 5 podia met allerlei lezingen over bijvoorbeeld Disney films, animaties en hoe het was om te werken met Walt en nieuwe merchandise.

Nou vraag je je misschien af waarom veel Disney fans zo uitkijken naar deze D23 Expo? Eigenlijk is dat altijd vanwege de nieuwigheden die Disney aankondigd. Hebben ze iets groots of ingrijpends te melden dan doen ze dat meestal tijdens deze Expo. Bijvoorbeeld op de D23 Expo in 2015 werd Star Wars Galaxy’s Edge aangekondigd, het nieuwe gedeelte van het Disneyland Park in Californië en Hollywood Studios in Walt Disney World.

Toegangskaartjes voor de Expo kosten $89 per dag voor volwassenen en $69 voor kinderen. D23 leden krijgen tot $10 korting op een kaartje. De tickets voor 2019 zijn allemaal uitverkocht dus je kunt er helaas niet meer bij zijn. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes die Disney tijdens de D23 Expo 2019 aankondigd? Volg dan de Disneyparksblog. Zij posten alle informatie die gedeeld wordt – soms nog voor ze het op het podium vertellen.

Voor liefhebbers van Disneyland Paris zal het denk ik ook een spannend weekend worden. We hebben natuurlijk al de eerste aankodiging gehad dat het Marvel gedeelte in het Studos Park Avengers Campus gaat heten. Hopelijk zullen ze ook meer bekend gaan maken over de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Misschien wel inclusief een verwachte openingsdatum. Welke aankondiging hoop jij dat ze gaan doen?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven