Home Blog Disney Spirit Jersey – heb jij er al één?

Disney Spirit Jersey – heb jij er al één?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je de Disney Instagrammers (volg ons hier!) volgt dan zie je ze regelmatig in een oversized sweater met aan de voorkant een logo en op de rug een grote tekst. Dat zijn Spirit Jerseys de laatste rage onder Disney liefhebbers. Ze worden in de verschillende Parken wereldwijd verkocht. Elk met een andere opdruk. Het begon met één Spirit Jersey per Disney Park maar inmiddels zijn er ook truien met een It’s a Small World, Kerst, Halloween, Minnie Mouse en Haunted Mansion opdruk. Je kunt nu zelfs een Spirit Jersey voor je huisdier kopen! Heb je nog niet zo’n trui? Dan zijn dit de varianten waar je onder andere uit kunt kiezen.

Voorbeelden van beschikbare Spirit Jerseys

Rose Gold – Bron: Disneyparksblog

De Rose Gold was volgens mij één van de eerste Spirit Jerseys die beschikbaar waren. Je hebt deze met een Disneyland Resort (Anaheim) en Walt Disney World opdruk. In Disneyland Paris kan je een vergelijkbare trui kopen met Disneyland Paris op de rug.

Met deze fel gele Spirit Jersey ben je helemaal klaar voor de lente. Op deze foto kan je ook zien hoe deze trui valt. Het is echt een hele wijde trui!

Of wat dacht je van een trui met vrolijke stipjes? Op de foto lijkt deze een beetje blauwig maar in het echt is deze Spirit Jersey spierwit met vrolijke stipjes.

Bovenstaande vind ik zelf op Sully lijken van Monsters Inc. maar dit is de Iridescent Spirit Jersey.

Tenslotte maken ze nu ook Spirit Jerseys voor attracties zoals bovenstaande voor The Haunted Mansion.

Pasvorm

Zelf heb ik 1 Spirit Jersey in mijn kast hangen van – hoe kan het ook anders – Disneyland Paris.

Het is een fijne trui voor op lekker luie dagen. Als je het combineert met een spijkerbroek staat het heel hip, met een trainingsbroek vind ik het iets te casual. Zelf draag ik niet veel wijde kleding dus ik moest best wennen aan de pasvorm. Mijn trui in een maat S lijkt qua grootte op een L of XL.

Wat ik zelf minder fijn vindt zijn de mouwen. Hoewel ik vrij lang ben zijn de mouwen echt enorm. Eigenlijk heb ik ze dan ook constant opgestroopt zitten zodat ik goed kan typen of iets anders met mijn handen kan doen. Daarnaast vind ik de trui niet heel warm. Het is meer geschikt voor de herfst of lente, minder voor de winter. Kortom, een fijne trui maar ik vind 1 meer dan genoeg.

Waar kan je Spirit Jersey kopen?

De beste plek om een Disney Spirit Jersey te kopen is in de Parken zelf. In de Amerikaanse Parken is er de meeste keus. Disneyland Paris verkoopt twee varianten: roze en zwart. Zij hebben geen attractie Spirit Jerseys zoals in Amerika.

Omdat de truien zo’n enorme hit zijn onder Instagrammers zijn sommige varianten regelmatig uitverkocht. Hierna staan ze vaak voor woekerprijzen op Ebay. Je kunt ze dan natuurlijk kopen, maar het is beter om nog even geduld te hebben. Meestal krijgt Disney weer een nieuwe lichting en kan je ze voor minder kopen.

Ga je voorlopig niet naar een Disney Park dan zijn er een aantal plekken waar je de Spirit Jersey’s kunt kopen:

  • De Disneyland Paris Spirit Jerseys zijn alleen nog via Ebay te koop. Je betaalt dan helaas iets meer, omdat de verkoper er ook iets aan wil verdienen. Ook kan je natuurlijk een bekende vragen om een trui voor je mee te nemen als je gaat.
  • Amerikaanse Spirit Jerseys kan je ook op Ebay kopen of op ShopDisney.com. Bij die laatste betaal je wel een enorm bedrag voor verzending (+$50). In sommige gevallen is Ebay dan goedkoper. Houd ook rekening met importkosten.

De Spirit Jerseys kosten in de Parken rond de €60. Op Ebay zie je ze soms voor rond de €100. Je kunt zelf het beste beslissen of je dit het waard vindt. Zelf ben ik heel blij met mijn Disneyland Paris Spirit Jersey en misschien dat ik er ooit nog eentje van Walt Disney World aanschaf. Gewoon, omdat ik het leuk vind! 🙂