Home Blog Een bezoek aan SeaWorld Orlando in Florida!

Een bezoek aan SeaWorld Orlando in Florida!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Denk je aan Orlando, dan zal je waarschijnlijk het eerste aan pretparken denken. De meest populaire is Walt Disney World. Een veel grotere variant van het Disney Park die wij kennen uit Parijs. Daarnaast zijn er nog veel meer pretparken en bezienswaardigheden, zoals Universal Studios, Busch Gardens, Cape Canaveral en SeaWorld Orlando.

Die laatste staat eigenlijk altijd op mijn lijst als ik naar Orlando ga. Hoewel ze de afgelopen jaren negatief in het nieuws zijn geweest door de film Blackfish begint het Park nu langzaamaan weer op te krabbelen en nemen de bezoekersaantallen weer toe. Trouwens, als je die film niet hebt gezien, het is zeker het bekijken waard en ik hoop van harte dat SeaWorld hun werkwijze heeft aangepast naar aanleiding van deze film. Want het is echt een heel leuk Park, al is het alleen maar vanwege de achtbanen.

SeaWorld Orlando en hoe kom je er?

SeaWorld Orlando is een combinatie tussen een pretpark en een dierentuin. Ze hebben er met name zeedieren, zoals haaien, dolfijnen, zeekoeien en pinguïns. Het ligt op een paar minuten rijden vanaf Disney World en de luchthaven van Orlando. Er zijn diverse hotels in de buurt en vanaf International Drive rijdt er een betaalde trolley die vlakbij het Park stopt. Handig als je in een hotel bij International Drive verblijft.

Vanuit het Universal of Walt Disney World kan je het beste een Uber nemen naar het Park. Dit kost iets meer dan $17 en is een snelle manier om van deur tot deur te komen. Het enige dat je hoeft te doen is de app te downloaden, je huidige locatie en bestemming op te geven een type Uber te selecteren en te wachten op de chauffeur. Betalen doe je via de app en de prijs spreek je vooraf af. Veilig en geen gedoe.

Je kunt natuurlijk ook een auto huren om naar SeaWorld te gaan, maar het verkeer in Orlando is echt een drama. Heel druk en veel toeristen die eigenlijk geen idee hebben wat ze doen of waar ze heen gaan. Houd dit in gedachte als je gaat rijden in Orlando.

Het Park

Met een bezoek aan SeaWorld ben je zeker een dag zoet. Er is namelijk ontzettend veel te zien. Je kunt diverse dieren bekijken, er zijn shows en natuurlijk attracties. Hier vindt je ook mijn favoriete achtbaan in heel Orlando – Kraken! Wat een geweldige rit is dat. Daar kan ik wel 10x achter elkaar in. Een andere favoriet is zeker Mako. Deze achtbaan is vergelijkbaar met de Goliath in Walibi Holland, alleen dan langer en sneller.

De attracties

Er zijn in totaal 11 attracties in het SeaWorld Park:

 • Manta – een achtbaan waarin je liggend in een harnas onder de rails zweeft.
 • Journey to Atlantis – dit is een waterattractie door de verdwenen stad Atlantis met een paar heftige drops en een verrassing.
 • Antartica: Empire of the Penguin – een indoor ride over het leven van pinguïns – vergelijkbaar met Ratatouille in Disneyland Paris.
 • Sky Tower – een toren waarin je tot grote hoogte wordt gebracht waardoor je een mooi uitzicht hebt over Orlando en de omgeving. (tegen betaling $5 per persoon)
 • Mako – een razendsnelle achtbaan
 • Kraken – nog een razendsnelle achtbaan
 • Flamingo Paddle Boats – waterfietsen in de vorm van een flamingo (tegen betaling $6 per persoon voor 20 minuten)
 • Infinity Falls – een waterattractie met ronde bootjes waarin je kleddernat wordt
 • Sesame Street – een gedeelte waarin ze Sesamstraat hebben nagebouwd
 • Sea Carousel – een draaimolen voor de kleintjes
 • Wild Arctic – een Flight Simulator achtige rit aan boord van een arctische helikopter, vergelijkbaar met Star Tours.

Dit zijn alle attracties in SeaWorld Orlando. Niet veel keus en helaas ook sommigen tegen betaling, maar de achtbanen zijn écht de moeite waard. Als je daar van houdt natuurlijk!

De shows in SeaWorld Orlando

SeaWorld staat natuurlijk bekend om de orka shows. Deze is er nog steeds. Op muziek laten deze bijzondere beesten diverse kunstjes zien. Dat geldt ook voor de andere shows. Er is een dolfijnenshow, eentje met huisdieren en eentje met zeeleeuwen. De enige show zonder dieren is in het nieuwe Sesamstraat gedeelte.

Wilde dieren bekijken

Tenslotte zijn er diverse verblijven voor wilde zeedieren. Dieren die je onder andere kunt zien in SeaWorld Orlando zijn:

 • Dolfijnen
 • Orka’s
 • Beluga’s
 • Zeekoeien
 • Schildpadden
 • Roggen
 • Haaien
 • Diverse tropische vissen
 • Pinguïns

Je kunt ze van dichtbij bekijken en er is voldoende informatie beschikbaar om meer te leren van deze dieren. Daarnaast kan je tegen betaling een tour of encounter boeken om een rondleiding te krijgen door de verblijven en zelfs de dieren aan te kunnen raken.

SeaWorld bezoeken of overslaan?

Ben je een liefhebber van achtbanen? Dan zou ik hier zeker naartoe gaan. Dat geldt ook voor iedereen die van zeedieren houdt. Tickets zijn – net als bij de andere pretparken in Orlando – niet goedkoop. Voor 1 dag ben je $85 per persoon kwijt. Dat is exclusief vervoer of parkeren.

Houdt ruim van tevoren de SeaWorld website in de gaten voor ticketaanbiedingen. Vaak kan je een entreekaartje voor meerdere Parken combineren en krijg je dan korting.