Home Blog Bobbejaanland: 6 dingen die je moet weten voor je gaat!

Bobbejaanland: 6 dingen die je moet weten voor je gaat!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bobbejaanland is zo’n pretpark die de meeste mensen van naam kennen. Maar waarschijnlijk nog nooit geweest zijn.

Het ligt ten oosten van Antwerpen, onder Turnhout. Hierdoor is het vanuit Nederland over het algemeen goed te doen. Ook als je maar één dag gaat

Plus er zijn ook regelmatig hele goede kortingsacties. Diverse ticketaanbieders geven hoge kortingen, afhankelijk van de tijd van het jaar. Zeker als je kaartjes koopt voordat het pretpark open is kan je vaak een hoge korting krijgen.

Oké, dus het is goed te bereiken én de tickets zijn betaalbaar. Maar is het de moeite waard? Dit zijn de 6 dingen die je moet weten.

Het is een pretpark voor de hele familie

Dat zijn ze allemaal toch? Nou niet helemaal.

Sommige pretparken als Drievliet en Koningin Julianatoren richting zich bijvoorbeeld meer op jonge bezoekers en hebben daardoor weinig thrillrides. Terwijl Walibi met de achtbanen juist weer op de oudere doelgroep mikt.

Bobbejaanland zit daar qua attracties tussenin. Ze hebben een groot aantal thrillrides maar ook minder spannende attracties en ritjes voor hele jonge bezoekers.

Hierdoor is het erg geschikt voor gezinnen met kinderen van diverse leeftijden. Maar bijvoorbeeld minder leuk voor tieners die komen voor de adrenaline.

Ze hebben 6 achtbanen, waarvan 2 met VR

Van de 6 achtbanen in Bobbejaanland hebben er 2 een VR-optie. Hierbij zit je echt in het karretje met een VR-bril op. Het karretje beweegt over de baan, maar jij ziet het filmpje op het scherm.

Dit geeft een compleet nieuwe dimensie aan de achtbaan. Want in plaats van alleen over de baan gaan met hier en daar wat aankleding, zit je nu midden in een verhaal. Je gaat alle kanten op, maar je ziet het niet aankomen.

Probeer het maar eens uit, het is enger dan je denkt!

Er is ook een achtbaan voor kinderen vanaf 0,95m

Herinner jij je eerste ritje nog in de achtbaan? Weet jij nog welke dat was? Voor mij was dat de Big Thunder Mountain in Disneyland Paris. Gek he dat zoiets je altijd bijblijft.

In Bobbejaanland hebben ze ook zo’n eerste achtbaan. Om kinderen te laten wennen. Deze heet de Okidoki en is al geschikt voor kinderen vanaf 0,95m. Ze moeten dan wel onder begeleiding van een volwassene of grotere broer/zus.

Durven ze al iets meer dan kunnen ze in de Revolution. Deze is geschikt vanaf 1m (onder begeleiding) en is een stuk intensiever dan de Okidoki.

Waterattracties genoeg!

Zeker tijdens de zomermaanden kan je goed afkoelen in Bobbejaanland. Ze hebben namelijk 6 waterattracties, namelijk:

  • El Rio
  • Banana Battle
  • Wildwaterbaan
  • Indiana River
  • Big Bang
  • Naiads Waters

Bij de meeste wordt je gegarandeerd nat, bij sommige doorweekt. Op een warme dag is dat niet zo erg. Maar neem voor de zekerheid droge kleding mee of leg een extra setje kleding in de auto. Mochten de kinderen doorweekt zijn dan kunnen ze zich eerst omkleden voordat ze in de auto gaan.

Er is een nieuw themagebied

In 2019 opende Bobbejaanland het gebied: Land of Legends. Dit is eigenlijk een bestaand deel waar ze een verhaallijn aan hebben toegevoegd.

Plus een nieuwe achtbaan: de Fury. Dit is een triple launch coaster – dus echt voor de liefhebbers.

Andere attracties in dit gedeelte zijn:

  • Sledge Hammer
  • Typhoon
  • Naiads Waters

Mocht je in de afgelopen jaren naar Bobbejaanland zijn geweest dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat het pretpark wat liefde nodig had. Sommige gedeeltes waren echt hard toe aan een likje verf. Met Land of Legends hebben ze een grote stap gemaakt om het pretpark een opfrisbeurt te geven die het hard nodig had!

Bobbejaanland viert ook Halloween

Net als veel andere pretpark viert ook Bobbejaanland Halloween. Met ene spookhuizen en veel rondlopende griezels. Plus daarbij allerlei soorten entertainment.

Voor de halloweendagen heb je geen apart ticket nodig. Wel betaal je extra voor de spookhuizen. In 2019 was dit €5 per huis, €7 voor twee en €10 voor drie huizen. Deze tickets komen bovenop je entreebedrag.

Trouwens, wat ik leuk vind om te vermelden is dat ze ook rekening houden met jonge bezoekers. Als je hen wilt meenemen naar zo’n bloederig event. Dan kunnen zij een gratis Anti-Monster Amulet omdoen. Wanneer zij bang worden kunnen zij deze richten op de enge figuren en hen daarmee afschrikken. Dat vind ik best leuk gevonden eigenlijk.

Dit waren de 6 dingen die je moet weten over Bobbejaanland. Er zijn er natuurlijk nog meer, zoals de beste plek om vooraf je tickets te kopen.

Ben ik iets vergeten? Laat dan onderaan deze pagina je reactie achter!

Meer over Bobbejaanland vind je op: https://www.bobbejaanland.be