Home Overzicht pretparkenWalibi Holland Drukte Walibi: doordeweeks, weekenden en tijdens schoolvakanties!

Drukte Walibi: doordeweeks, weekenden en tijdens schoolvakanties!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walibi is zoals je weet een populair pretpark. Met name tieners zijn dol op dit attractiepark vol achtbanen en thrillrides. Daarom is het ook een veel gekozen bestemming voor schoolreisjes van middelbare scholen. Maar hoe druk is het dan in Walibi op die dagen? En tijdens de weekenden, schoolvakanties, en Fright Nights?

Drukte Walibi doordeweeks

Op doordeweekse dagen zijn er vaak veel schoolreisjes. Dat betekent grote klassen die massaal voor de thrillrides komen. Dat zie je ook terug op de fastlane pagina van hierboven. Dit was op een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties.

Wil je niet zo lang wachten? Dan moet je slimmer zijn dan de rest. Weet hoe fastlane werkt voordat je naar Walibi gaat. Daarbij loont het ook echt om achterin het pretpark te beginnen. De meeste mensen gaan automatisch naar de eerste attractie die ze zien. Als jij dan iets verder loopt – richting de Untamed – dan heb je een grote kans dat je helemaal nergens hoeft te wachten of hooguit een paar minuutjes.

Kleine tip van mij! 🙂

Kijk daarbij vooraf ook goed of Walibi geopend is. In september en oktober is het attractiepark namelijk gesloten van maandag t/m donderdag en soms ook de vrijdag.

Geen idee wat fastlane is en hoe het werkt? Meer informatie en tips lees je hier!

In de weekenden

Tijdens de weekenden is Walibi meestal goed gevuld. Je staat dan zo’n 20-30 minuten te wachten voor de minder populaire attracties en tussen de 1,5 tot zelf 2 uur voor grotere attracties. Gelukkig hoef je die tijd niet fysiek in de rij te staan, dat doe je virtueel via fastlane.

De enige plek waar het dan minder druk is, is het gedeelte met de kinderattracties. Dan merk je toch dat dit pretpark zich meer richt op de tienerdoelgroep. Gezinnen kiezen meestal toch voor de Efteling of Phantasialand. Of hebben kinderen die op z’n minst oud genoeg zijn voor de achtbanen en daar ook in durven.

Op drukke dagen kan de betaalde versie van fastlane uitkomst bieden. Dit is een ticket die je apart moet kopen en die je voorrang geeft bij bepaalde attracties. Je kunt kiezen uit verschillende types. Eenmalig toegang tot de attractie naar keuze, een keer toegang tot alle fastlane attracties of onbeperkt toegang tot de fastlane attracties. Je hoeft dan niet in een virtuele wachtrij te staan maar kunt zo doorlopen.

Dit is niet goedkoop. Eenmalig een attractie bezoeken begint bij €7, wil je alle attracties bezoeken dan ben je tussen de €30 en €50 kwijt. Dit komt nog bovenop je entreekaartje. Maar het scheelt je wel een hoop wachten.

Walibi tijdens de schoolvakanties?

Ook tijdens de schoolvakanties kan Walibi behoorlijk druk zijn. Maar het gekke is, we zijn ook weleens op dagen geweest dat het reuze meeviel. Ga er voor de zekerheid maar vanuit dat het druk is. Dan kan het altijd meevallen.

Voor de schoolvakanties geldt eigenlijk hetzelfde als de weekenden. Denk na of een Fast Lane ticket het waard is. Niet in de rij hoeven staan heeft wel echt zo z’n voordelen. Het scheelt een hoop frustratie en irritatie. Daar hangt helaas wel een prijskaartje aan…

Fright Nights

Dan is er nog Halloween Fright Nights, het jaarlijkse horrorevenement in Walibi. Geliefd bij velen, maar ook gevreesd vanwege de drukte. Doordat het zo populair is trekt het bezoekers uit het hele land en zelfs daarbuiten.

Dit betekent dat het vooral op de paden, de scare zones, en bij de huizen druk kan worden. Maar gelukkig kun je hier vooraf alvast je toegang reserveren. Dat scheelt echt een hoop en zorgt ervoor dat je niet zo lang hoeft te wachten. Ook voor de walkthroughs reserveer je alvast een tijd. Je avond is iets minder spontaan maar je staat ook korter te wachten.

Het enige drukke moment is het verlaten van het parkeerterrein. Zorg dat je voor sluitingstijd weg bent of wacht tot je een van de laatste mensen bent in het park. Anders sta je behoorlijk lang te wachten om het parkeerterrein te verlaten. Er zijn wel genoeg uitgangen, maar iedereen moet over dezelfde eenbaansweg terug naar de snelweg.