Walibi Fastlane, stap voor stap uitgelegd! Zonder mag je niet in de achtbanen!

Vorige week waren wij in Walibi Holland. Prima bezoek, leuke dag geweest, maar er was 1 ding dat mij opviel. Misschien, omdat ik veel schrijf over pretparken, het viel mij namelijk op dat iedereen met een telefoon in de hand gestrest voor een attractie stond. Sommige mensen mochten zelfs niet naar binnen en liepen teleurgesteld weg. Bizar!

De reden waarom zoveel mensen druk op hun mobiel bezig waren heet Walibi Fastlane. Dit systeem moet je gebruiken om toegang te krijgen tot de meest populaire attracties waaronder Untamed. Gebruik je dit systeem niet, dan mag je dus ook niet in deze attracties.

Uitzonderingen heb ik ze niet zien maken. Mensen zonder geldige QR-code werden gewoon weggestuurd.

Dus om teleurstellingen te voorkomen leg ik in dit artikel uit hoe Walibi Fastlane werkt. Het klinkt nu als een negatief systeem maar als je weet hoe je het moet gebruiken kan je heel makkelijk snel alle attracties bezoeken.

Voor welke attracties geldt Walibi Fastlane?

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

 • Duurzame huisjes en appartementen
 • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
 • Busverbinding met Disneyland Paris
 • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Je startpunt is Walibifastlane.nl. Bookmark deze website of houd deze altijd bij de hand. Hier zie je meteen een overzicht van de attracties waar je Fastlane voor moet gebruiken. Met daarbij de wachttijden.

Attracties met Fastlane zijn:

 • Condor
 • Crazy River
 • El Rio Grande
 • Goliath
 • Lost Gravity
 • Space Shot
 • Speed of Sound
 • Untamed
 • Xpress: Platform 13

Je ziet dat dit niet de minste attracties zijn. Eigenlijk zijn dit allemaal attracties waarvoor mensen naar Walibi gaan. Je zult het systeem dus goed moeten gebruiken om alles te kunnen zien.

Het is niet moeilijk maar je moet er wat handigheid in krijgen.

Hoe werkt Walibi Fastlane?

Ga op de ochtend voordat je naar Walibi Holland vertrekt naar walibifastlane.nl. Maak hier een account aan en koppel je parktickets. Ga je met een groep, zorg dan dat je alle tickets aan 1 account koppelt.

Zodra Walibi open is en jullie binnen zijn maak je de eerste reservering.

Je klikt op de optie: “nu instappen” of “instappen over x aantal minuten”.

Wanneer er staat nu instappen verschijnt er meteen een QR-code. Deze is maar beperkt geldig dus zorg dat je in de buurt bent van de attractie. Er gaat een groene timer lopen. Zolang heb je de tijd om de QR-code te laten scannen. Na het verlopen van de timer is de QR-code weg en moet je opnieuw reserveren.

Het kan ook zijn dat er een ander vakje verschijnt. Dit is wanneer de knop aangeeft dat je over een x aantal minuten kunt instappen.

Je ziet dat er dan ook geen QR-code is. Je hebt dan een plekje in de virtuele wachtrij gereserveerd en mag pas in de fysieke wachtrij wanneer de timer klaar is. Ja, dat kan dus ook pas na 1 uur zijn zoals hieronder.

Wanneer de rode timer is verlopen verschijnt de QR-code en krijg je toegang tot de fysieke wachtrij. In de tussentijd hoef je niet bij de attractie te wachten maar kun je door het pretpark lopen of andere attracties bezoeken zonder Fastlane.

Je kunt een Fastlane reservering ook annuleren of wijzigen. Je ziet dan meteen of je het aantal minuten dat je hebt gewacht kunt gebruiken voor een nieuwe reservering of dat je de volledige tijd moet wachten.

Wat als een attractie sluit wanneer ik wacht?

Wij hadden een Fastlane reservering voor de Crazy River. Maar deze ging na 39 minuten stuk. Op de Fastlane site kreeg ik toen een popup dat ik 39 minuten had gewacht en deze tijd in mindering kon brengen op een andere attractie.

Dus bij Untamed stond toen 1:30 minuten wachttijd, daar zou dan die 39 minuten vanaf gaan zodat ik nog maar 51 minuten hoefde te wachten.

Dit is een voordeel t.o.v. fysiek in de wachtrij staan. Want wanneer dan een attractie stil valt loop je uit de rij en moet je ergens anders weer achteraan aansluiten.

Wat is het verschil met Fastlane Premium?

Fastlane is gratis te gebruiken voor alle Walibi bezoekers. Maar op de foto’s hierboven heb je misschien ook al de knoppen Single Shot, Premium Single en Premium Unlimited gespot.

Je kunt namelijk betalen om niet virtueel in de rij te hoeven staan.

Dat kan eenmalig voor €7 per persoon. Dit betaal je dan via iDeal, Creditcard of Paypal en je ontvangt meteen een QR-code voor die attractie.

Met Premium Single mag je eenmalig in alle attracties zonder gebruik te hoeven maken van Fastlane. Je kunt dan meteen instappen zonder wachten op timers die aflopen. Dit is verkrijgbaar vanaf €30 per persoon.

Wil je helemaal niet wachten dan is er Premium Unlimited. Hierbij hoef je je de hele dag niet meer druk te maken om timers. Alleen een QR-code laten zien bij de ingang en je kunt meteen naar binnen. Niet vergeten te lachen he naar al die mensen die wel moeten wachten? Je koopt Premium Unlimited voor zo’n €50 tot €60 per persoon.

Wij wilden in eerste instantie de Premium Unlimited kopen, omdat we toch wat huiverig waren dat we anders niet de attracties konden bezoeken die we leuk vinden. (Untamed!)

Uiteindelijk hebben we dit niet gedaan. Het was simpelweg niet nodig. Als jij handig bent met de Fastlane pagina heb je echt geen Premium Fastlane of Single Shots nodig. Zeker tijdens het eerste uur. Veel bezoekers snappen Walibi Fastlane niet, dus tegen de tijd dat zij het begrijpen ben jij al in 3 achtbanen geweest.

Hoe goed werkt het Fastlane systeem?

Persoonlijk vond ik het een heel prettig systeem. Je hoeft niet lang in de fysieke wachtrij te staan maar kunt ondertussen andere leuke dingen doen. Is er een wachttijd van een uur dan gingen wij wat eten, drinken of in een andere attractie. Of gewoon even op een bankje uitrusten.

Dat komt denk ik ook, omdat ik alles vooraf al had geregeld. Tickets waren gekoppeld dus ik kon bij binnenkomst meteen naar Untamed terwijl anderen nog stonden te prutsen met de pagina.

In het eerste uur hebben wij dus 3 achtbanen kunnen doen zonder in de rij te hoeven staan. En niet de minste: Untamed, Lost Gravity en Goliath.

Bij elke attractie stonden mensen te puzzelen met de Fastlane pagina. Snapten niet dat het verplicht was en gingen in discussie waarom ze niet naar binnen mochten. Eigenlijk best sneu voor het personeel.

Sommige mensen dachten ook dat, nadat ze op de knop “instappen na x minuten” hadden gedruk ze gelijk in de wachtrij mochten. Ook dan word je weggestuurd. Pas als de QR-code verschijnt mag je de wachtrij in, eerder niet.

We hebben een hoop beteuterde gezichten gezien en dat hoort niet bij een dagje pretpark. Daarom hoop ik dat jij met deze informatie goed voorbereid naar Walibi Holland gaat om teleurstelling te voorkomen.

Als je weet hoe het werkt is het echt een prettig systeem!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven