Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisEntertainment Wat is er te doen tijdens Disneyland Paris seizoenen en events?

Wat is er te doen tijdens Disneyland Paris seizoenen en events?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ga je tijdens een seizoen of event naar Disneyland Paris? Dan kan je bezoek er anders uitzien dan je verwacht. Tijdens deze periodes is er namelijk ander entertainment en kun je andere Disney figuren ontmoeten.

Disneyland Paris seizoenen

Disneyland Paris heeft twee seizoenen:

  • Halloween – oktober t/m 1e week november
  • Kerst – half november t/m 1e week januari

Deze seizoenen keren elk jaar terug in dezelfde periode.

Halloweenseizoen

Het Halloweenseizoen staat in het teken van griezelen. Niet zo eng als in andere pretparken met horrorhuizen. Nee, dit is Halloween op een Disney manier. Je kunt op de foto met Disney schurken, er zijn griezelshows en de parade staat vooral in het teken van de herfst.

Verder is het resort versierd met pompoenen en in de winkels liggen items die passen bij het seizoen. Zelfs op het menu in de restaurants vind je speciale griezelgerechten en drankjes.

Meer over Halloween in Disneyland Paris

Kerstseizoen

Het kerstseizoen maakt de donkere dagen wat magischer. Het resort is versierd met duizenden lichtjes. Overal hoor je vrolijke kerstmuziek. En ook de shows en ontmoetingen met Disney figuren hebben een feestelijk tintje. Net als tijdens Halloween zie je ook tijdens het kerstseizoen unieke items in de winkels. Evenals de aangepaste menukaarten in de restaurants.

Meer over kerst in Disneyland Paris

Events

Events zijn anders dan seizoenen. Een event duurt meestal maar een dag en je hebt er een extra kaartje voor nodig. In 2023 was er maar 1 event in Disneyland Paris: Pride.

Pride

Elk jaar in juni viert Disneyland Paris Pride. Op deze avond is er in het Walt Disney Studios Park speciaal entertainment, waaronder shows met bekende artiesten en ontmoetingen met Disney figuren. Ook de attracties zijn geopend. Voor deze avond heb je een extra ticket nodig omdat het Walt Disney Studios Park dan gesloten is voor reguliere gasten.

Meer over Pride in Disneyland Paris