Halloween in Disneyland Paris – Disney Halloween Festival 2023

Ook in 2023 houdt Disneyland Paris het Disney Halloween Festival. Deze vindt traditiegetrouw plaats van het laatste weekend van september tot en met het eerste weekend in november, van 1 oktober 2023 t/m 6 november 2023. Tijdens deze periode staat het gehele resort in het teken van griezelen en de Disney schurken, met veel entertainment dat je niet wilt missen!

Disney Halloween Festival in Disneyland Paris festiviteiten

Tijdens Halloween in Disneyland Paris ziet het resort er anders uit dan je gewend bent. Ook zijn de shows, de parades en zelfs de Disney figuren afgestemd op het seizoen. Zo kun je onder meer:

 • Op de foto met Disney Schurken als Kaptein Haak en Jafar
 • Genieten van een griezelige parade
 • Kijken naar shows vol Disney griezels
 • Je in de wereld van de film Coco wanen in Frontierland
 • Speciale Halloween snacks en hapjes proberen
 • Spookachtige souvenirs kopen
 • Naar de halloweenkraampjes in Disney Village

De attracties en de hotels veranderen niet tijdens het Disney Halloween Festival, andere delen van het resort wel. Het wordt nooit echt eng, daarom is dit event heel goed geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Hoe eng is Halloween in Disneyland Paris?

Halloween in Disneyland Paris is lang niet zo eng als je zou verwachten. Zeker overdag bestaat het entertainment uit voornamelijk de Disney Schurken. Die kunnen voor sommige kinderen best eng zijn, maar de meeste volwassenen zullen er geen nachtmerries van krijgen.

Enge attracties

De attracties in Disneyland Paris zijn over het algemeen geschikt voor het hele gezin. Wil je tijdens halloween extra griezelen? Bezoek dan de volgende attracties:

Phantom Manor

Phantom Manor is een spookachtige attractie die je niet wilt missen tijdens Halloween in Disneyland Paris

Dit is een verlaten landhuis op een heuvel in Frontierland. Aan de buitenkant zie je al dat er niemand meer woont. Maar zodra je binnenkomt, komt het huis dan toch tot leven. Het huis vertelt het verhaal van de familie Ravenwood waarbij de vader de verloofden van zijn dochter op gruwelijke wijzen liet verdwijnen. Hierdoor is het huis vervloekt en moet jij als bezoeker zorgen dat je weer buiten komt.

The Twilight Zone Tower of Terror

The Twilight Zone was een tv-programma waarbij elke aflevering een griezelig verhaal werd verteld. In de Tower of Terror kom je midden in zo’n verhaal terecht. Na een blikseminslag op Halloween verdwenen de mensen die op dat moment in de lift stonden naar een andere dimensie. Als bezoeker stap jij in de nog werkende liften achter in het gebouw en dat is geen slimme keus. Elke liftschacht heeft een verhaal, maar in elke schacht zul je meerdere keren meters naar beneden storten.

Blanche-Neige et les Sept Nains (Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen)

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen zijn natuurlijk niet heel eng. De attractie die Disney ervan heeft gemaakt wel! Deze heeft menig kind nachtmerries bezorgd. Het begint vrij rustig, maar je komt al snel terecht in een donker bos waar de bomen je proberen te grijpen en in krokodillen veranderen. Vervolgens neemt de boze stiefmoeder, als oud vrouwtje, je mee naar kelder met echte skeletten die op je af komen. Geen kinderachtige attractie en daardoor perfect voor Halloween in Disneyland Paris!

Les Voyages de Pinocchio

Deze attractie vertelt het verhaal van Pinokkio die wegloopt van huis. Hierna wordt het toch wel griezelig wanneer hij samen met zijn vriendjes in een ezel verandert en probeert te vluchten. Het engste moment is wanneer je bijna wordt opgegeten door Monstro, de enorme walvis.

Waarom wil je Halloween in Disneyland Paris niet missen?

Snacks tijdens Halloween in Disneyland Paris
Halloween snacks in Disneyland Paris
 • Het beste moment om de Disney schurken te ontmoeten
 • Parade en shows die je alleen tijdens het Disney Halloween Festival kunt zien
 • Spookachtige snacks en souvenirs
 • Gezellig griezelen met het hele gezin!
Scroll naar boven