Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisEntertainment De beste shows en parades in Disneyland Paris

De beste shows en parades in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Shows en parades in Disneyland Paris zijn een belangrijk onderdeel van je dag. Wanneer de rijen te lang zijn of als je even geen zin hebt in een attractie.

In de Disneyland Paris-app zie je precies welk entertainment je die dag kunt verwachten. Zo kun je de dag heel eenvoudig plannen rond deze shows en parades.

Nou hoor ik je denken, zo’n show of parade, is dat niet zonde van mijn tijd? Dat snap ik heel goed, zelf heb ik daar ook niet altijd het geduld voor. Maar de shows en parades in Disneyland Paris zijn van een ander niveau dan in andere pretparken.

Plus voor kinderen is het de manier om hun favoriete Disney figuren in levenden lijve te zien. Voor liefhebbers van musicals is er zelfs een Broadway-waardige Lion King Show.

Welke shows in Disneyland Paris?

Op het moment van schrijven zijn er een aantal shows in Disneyland Paris. Het entertainment aanbod kan wijzigen dus kijk altijd aan het begin van je dag hoe laat de shows en parades gehouden worden en waar je ze kunt vinden in de Disney Parken

Shows in het Disneyland Park

Allereerst de Lion King Show: Rhythms of the Pride Lands. Dit is de Broadway-waardige show waar ik hierboven al over schreef. In deze show wordt het verhaal van de film verteld aan de hand van de bekende liedjes. Je zult soms vrolijk meezingen, maar er is ook zeker ruimte voor een traan.

Een indrukwekkende show die vaak snel vol zit. Om dit te voorkomen kun je vooraf gegarandeerde zitplaatsen reserveren voor €15 per persoon. Je vindt deze show in Frontierland in het Disneyland Park.

Je kunt hier jouw gegarandeerde plaatsen voor de Lion King Show reserveren.

De andere dagshow in Disneyland Paris is speciaal ontwikkeld voor de 30e verjaardag van het pretpark. Deze show heet Dream and Shine Brighter. In deze show komen de bekendste Disney figuren voorbij in outfits die speciaal voor de 30e verjaardag zijn ontworpen. En natuurlijk is er veel muziek en dans, een vrolijke show voor het hele gezin.

Voor de laatste twee shows in het Disneyland Park moet je bij het kasteel zijn aan het eind van de dag. Dan wordt namelijk Disney D-Light gehouden met daarna Disney Illuminations. Dit zijn prachtige shows vol drones, special effects, lichtshows en vuurwerk. Prachtig om te zien en de perfecte afsluiting voor een Disney dag.

Zorg wel dat je op tijd een plekje vindt, want iedereen wil natuurlijk het beste uitzicht.

Shows in het Walt Disney Studios Park

Voor shows moet je zeker ook in het Walt Disney Studios Park zijn. In dit park vind je de populaire Frozen show, met natuurlijk alle geliefde figuren en de bekende meezingers uit de films. Ook dit is een populaire show die snel vol is dus zorg dat je ruim van tevoren aanwezig bent.

Een andere show is de Disney Junior Dream Factory. In deze show, gericht op jonge kinderen, nemen Mickey en Minnie je mee naar de Dream Factory waar dromen worden gemaakt. Tijdens de show gaat er natuurlijk weer van alles mis en zullen de kinderen moeten helpen om het in goede banen te leiden. Dat doen ze niet alleen, ook Disney Junior figuren als Fancy Nancy en Vampirina komen voorbij.

Parades in Disneyland Paris

Momenteel is er maar een parade in Disneyland Paris. Deze heet de Disney Stars on Parade. Deze parade trekt van Fantasyland naar Main Street. Langs de gehele route kun je staan om deze parade te bekijken.

Disney Stars on Parade bestaat uit diverse praalwagens vol Disney figuren. Dit is wel van een heel ander niveau dan de praalwagens die je misschien eerder hebt gezien. Echt onwijs mooi gemaakt met bewegende componenten die passen bij de figuren die erop staan.

Tussen de praalwagens wandelen nog meer Disney figuren en zijn er vrolijke dansers die zorgen voor een magische sfeer.

De parade is echt een aanrader voor kinderen die hun favoriete Disney figuur in het echt willen zien. Wat is er nou bijzonderder dan een van de prinsessen die zwaait naar jou? Zeker op die leeftijd een ware belevenis.

Ander entertainment in Disneyland Paris

Behalve de shows en parades in Disneyland Paris is er nog ander entertainment. Je kunt namelijk op veel plekken op de foto met jouw favoriete Disney, Star Wars of Marvel figuur.

Figuren waar je momenteel onder andere mee op de foto kunt zijn:

  • Olaf uit Frozen
  • Baloe uit Jungle Book
  • Pinokkio
  • Teigetje, Iejoor of Poeh
  • Woody uit Toy Story
  • Diverse Disney prinsessen
  • Mickey Mouse
  • Darth Vader uit Star Wars
  • Thor uit het Marvel Universum

De foto spots hebben een bepaald thema waar meerdere figuren bij kunnen horen. Daarom kan het zijn dan je soms even moet wachten op jouw favoriet. Of je gaat met iedereen op de foto!

Kerst en Halloween shows en parades

Halloween en Kerst in Disneyland Paris is altijd een extra bijzondere tijd. Dan is er namelijk speciaal entertainment in de vorm van unieke shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren.

De parades zijn herfstachtig of juist helemaal in de kerstsfeer, met de kerstman. Tijdens Halloween lopen de Disney schurken rond en geven ze een show.

Terwijl tijdens de kerst de shows juist heel sfeervol en gezellig zijn.

Alleen al voor dat entertainment is het leuk om Disneyland Paris tijdens die periodes te bezoeken!