Disneyland Paris restaurants waar je kunt eten met Disney figuren

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je kunt in Disneyland Paris op allerlei manieren Disney figuren ontmoeten. Zo kun je ze tegenkomen in de pretparken, je Disney Hotels en komen ze voorbij tijdens de dagelijkse parade. Voor de Disney prinsessen en Mickey Mouse is er zelfs een speciaal gebouw ingericht waar je heb kunt ontmoeten al staan hier vaak lange rijen.

Daarom is eten met Disney figuren de makkelijkste manier om met hen op de foto te gaan.

In welke restaurants kun je eten met Disney figuren?

Er zijn op dit moment twee restaurants in Disneyland Paris waar je kunt eten met Disney figuren.

Allereerst is dat Plaza Gardens Restaurant in het Disneyland Park. Dit restaurant ligt tegenover het kasteel in het gedeelte Main Street U.S.A. In dit restaurant kun je ’s ochtends ontbijten met Disney figuren en gedurende de dag lunchen of dineren. Er is een buffet waar je onbeperkt eten kunt halen. De gerechten zijn meestal niet heel bijzonder, maar je komt hier natuurlijk voor de Disney figuren. Meestal zijn dit de klassieke tekenfilmfiguren als bijvoorbeeld Pinokkio, Minnie Mouse, Goofy, Teigetje en Pluto.

Het tweede restaurant waar je kunt eten met Disney figuren is Auberge de Cendrillon. Ook dit restaurant ligt in het Disneyland Park, net achter het kasteel in het gedeelte Fantasyland. Aan de koets die voor de deur staat zie je al dat je bij Assepoester gaat eten. Haar zul je hier dan ook ontmoeten evenals andere prinsessen en karakters uit de Assepoester film. Dit is de beste plek om de prinsessen te ontmoeten zonder daar lang voor in de rij te staan.

Hoe werkt het?

De eerste stap om bij deze restaurants te eten is om een tafel te reserveren via de Disneyland Paris app. Doe dit zo snel mogelijk. Je kunt namelijk al vanaf 2 maanden van tevoren reserveren en deze restaurants zitten vaak als eerste vol. Heb je een Disney Hotel geboekt? Dan kun je zelfs 12 maanden van tevoren reserveren. Dat klinkt ver weg, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Wanneer je bij het restaurant komt controleren ze jouw reservering en word je naar een tafel begeleid. Vaak zie je dan al de Disney figuren rondlopen, maar het is niet de bedoeling dat je gelijk op ze afrent. Neem rustig plaats, ze komen namelijk naar je toe! De Disney figuren lopen van tafel naar tafel voor een praatje en een foto. Hoewel ze best veel tafels afgaan nemen ze toch de tijd voor je. Vraag ze maar eens naar hun favoriete eten of aan Pinokkio of hij zijn groente wel op heeft gegeten. Door zelf actief mee te doen krijg je vaak de leukste interacties.

Wat kost het?

Plaza Gardens Restaurant is de goedkoopste van de twee. Hier betaal je op het moment van schrijven €40 voor kinderen en €80 voor volwassenen. Hier zit 1 frisdrank of water en onbeperkt eten van het buffet bij inbegrepen. Wil je meer drinken of liever een alcoholische drank? Dan moet je hier voor bijbetalen.

Auberge de Cendrillon is iets duurder. Hier kost een 4-gangendiner €95 voor volwassenen en €50 voor kinderen. Bij het menu voor kinderen zit een drankje inbegrepen, bij de volwassenen niet. Je kunt voor €20 extra een bijpassend wijnarrangement nemen, maar je kunt ook gewoon een drankje bestellen van de kaart.

Heb je halfpension of volpension geboekt dan kun je bij bovenstaande restaurants eten tegen bijbetaling. Hoeveel dat precies is kunnen ze je bij het restaurant vertellen, maar houd rekening met zo’n €30 tot €50 per persoon.

Aanrader?

Eten met Disney figuren is vooral leuk als je iets te vieren hebt, je met kleine kinderen naar Disneyland Paris gaat of wanneer je gewoon dol bent op Disney figuren. Voor het eten alleen zou ik hier namelijk niet naartoe gaan, dan zijn er echt veel betere restaurants in Disneyland Paris zoals Downtown Restaurant of PYM Kitchen.

Ook als je rustig wilt eten kun je beter naar een ander restaurant gaan. In beide restaurants is het vaak behoorlijk rumoerig en rennen de kinderen door het restaurant op zoek naar hun favoriete Disney figuur. Verwacht dus ook niet dat ze rustig blijven zitten en hun bord leegeten, de meeste kinderen zijn te enthousiast om ook maar iets te eten. Zeker als ze in de verte Mickey, Minnie, Donald of een van de prinsessen zien.

Dat geschreven hebbende is dit wel echt de beste manier om de Disney figuren zonder lang in de rij te moeten staan. Zeker als je de prinsessen wilt ontmoeten. De enige andere plek om dit te doen is het Princess Pavillion in het Disneyland Park. Hier staan meestal rijen van 180 minuten (inderdaad 3 uur!) en dan kun je op de foto met slechts 1 prinses. In Auberge de Cendrillon ontmoet je zo’n 4 prinsessen en je hoeft er niet voor in de rij te staan. Dat kan voor veel mensen het overwegen waard zijn.