Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisRestaurants in Disneyland Paris Waar vind je de lekkerste hamburger in Disneyland Paris?

Waar vind je de lekkerste hamburger in Disneyland Paris?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Iedereen die mij kent weet dat ik dol ben op hamburgers. Je kunt mij er écht midden in de nacht wakker voor maken. Mijn favoriete hamburger at ik vroeger altijd in Disneyland Paris. In hotel Sequoia Lodge in Beaver Creek kon je in het verleden gewoon van de kaart bestellen. En ik was dol op de Sherman Burger die ze daar hadden. Niet duur, maar erg lekker. Helaas hebben ze deze niet langer in Disneyland Paris. Daarom moest ik op zoek naar een nieuwe favoriet, dit is hem geworden!

Hamburgers eten in Disneyland Paris

Bij een pretpark horen natuurlijk hamburgers. Er zijn diverse restaurants in Disneyland Paris waar je deze kunt krijgen. Zowel in het Disneyland Park, als het Walt Disney Studios Park en Disney Village.

Café Hyperion

Wil je een (betaalbare) hamburger in het Disneyland Park dan moet je bij Café Hyperion zijn. Hier staan er verschillende op het menu: de BB8 burger, Premium Burger, Visburger en Kipburger. Je kunt deze los bestellen of als onderdeel van een menu inclusief friet, drinken en een toetje.

Voor deze zoektocht gingen we voor de BB8 Burger en de Premium Burger

BB8 Burger
Premium Burger

Op de BB8 burger zit: bacon, cheddar en rucola. De Premium Burger heeft bacon, kaas, sla en tomaat.

Zelf vond ik de Premium Burger tegenvallen. Het was erg zout en verder zat er weinig smaak aan. De frietjes die erbij zaten waren knapperig en eigenlijk beter dan de hamburger.

De BB8 Burger daarentegen heeft mij positief verrast. De saus die erop zit is echt heel lekker en door de rucola krijgt de burger wat smaak. Niet dat deze nu bitter wordt, maar er zit een bite aan en dat vond ik zelf stukken lekkerder dan de Premium Burger.

Een menu met een BB8 Burger kost €16,99. De Premium Burger inclusief friet, drinken en een ijsje €14,99. In dit restaurant bestel je bij de kassa en vervolgens loop je met het bonnetje naar de balie om je eten af te halen. Er is een continue stroom van vers eten waardoor het zeker op drukke dagen warm en knapperig is.

Walt’s Restaurant

Dit is een chique restaurant midden in Main Street U.S.A. Hier staat denk ik de duurste hamburger van Disneyland Paris op het menu. Voor een cheeseburger met friet en chili con carne betaal je €49,95. Zelf vind ik dat iets te veel van het goede voor een hamburger. Ook al zit er chili bij waar Walt zo dol op was. Vanwege de prijs heb ik deze niet meegenomen in de test.

Restaurant en Coulisse

Bij dit restaurant in het Walt Disney Studios Park is het menu vrijwel gelijk aan dat van Hyperion. Het enige verschil is dat de Premium Burger hier een bruin sesambroodje heeft. Zelf ben ik niet zo’n fan van hamburgers op bruin brood, omdat deze vaak wat droger zijn.

Tijdens het Marvel seizoen een aantal maanden geleden verkochten ze in dit restaurant de Ultimate Burger met zoals je ziet Doritos chips.

Annette’s Diner

In Disney Village is dé plek voor een hamburger niet de McDonalds maar Annette’s Diner. Deze bevindt zich tegenover het station. Voor dit restaurant kan je niet reserveren. Je sluit gewoon in de wachtrij aan en dan is het wachten op een plekje. De ene keer gaat dat heel snel, de andere keer sta je zo 20-30 minuten te wachten.

Bij Annette’s staan er voornamelijk hamburgers op de kaart. Zelf ga ik meestal voor de standaard cheeseburger, omdat ik niet houd van al dat gedoe op een burger. Gewoon, heel saai, een plakje kaas, bacon en lekker veel saus. Want net als velen ben ik dol op de Annette’s saus.

Er zaten dubieuze vlekken op mijn bord…Maar de burger smaakte wel erg lekker

Hoe goed de hamburgers bij Annette’s smaken is afhankelijk van de drukte heb ik gemerkt. De laatste keer dat wij er waren zaten er weinig mensen in het restaurant en zat er een lekkere smaak aan de hamburger. De keer daarvoor zat alles hartstikke vol en lag het broodje er maar treurig bij op het bord.

Nou blijft het natuurlijk fastfood dus je kunt geen culinaire hoogstandjes verwachten. Maar voor een hamburger die aan je tafel gebracht wordt smaakt het een stuk beter dan de McDonalds. Je eet tenminste echt vlees en dat proef je.

Annette’s is een themarestaurant met jaren ’50 aankleding, muziek en je eten wordt soms zelfs op rolschaatsen geserveerd. Helaas zijn er maar weinig mensen die dat ook daadwerkelijk kunnen (ik ook niet hoor, zou levensgevaarlijk zijn!), dus wees niet teleurgesteld als je eten lopend wordt gebracht.

Mijn nieuwe favoriet

Na de hamburgerproeverij heb ik dan uiteindelijk mijn nieuwe favoriet gekozen. Zelf had ik het niet verwacht, maar de lekkerste hamburger in Disneyland Paris vind ik momenteel de BB8 burger van Café Hyperion. De saus die erop zit is zelfs een beetje pittig. Dat in combinatie met de rucola, sla en de smaak van het broodje maakte het mijn nieuwe favoriet. Al zou ik nog best een keer een Sherman Burger willen eten…

Wat vind jij de lekkerste hamburger in Disneyland Paris? Deel het hieronder in de comments of op Facebook!