Naar Disneyland Paris met kleine kinderen

Disneyland Paris is heel leuk voor kleine kinderen. Zeker als ze gek zijn op de Disney films. Want wat is er nou leuker dan om jouw favoriete Disney figuur in het echt tegen te komen. Dan waan je je, zeker als kleintje, zo in die film.

Het magische roze kasteel, en de geuren en geluiden van Disney parken maken het dan helemaal af.

Vanaf welke leeftijd naar Disneyland Paris?

Disneyland Paris is leuk voor elke leeftijd. Eigenlijk net als de Efteling is er voor iedereen wat te doen. Er zijn slechts een paar attracties met een minimale lengte, wat betekent dat ook kleine kinderen dus in de meeste attracties kunnen.

Attracties met een minimale lengte in Disneyland Paris:

Autopia

Dit zijn attracties die een minimale lengte hebben. Bij de ingang staat er een bord en worden kinderen ook echt gemeten. De minimale lengte is vanwege de veiligheid en hier kom je helaas niet onderuit.

Daarbij zijn veel van bovenstaande attracties niet echt geschikt voor kleine kinderen omdat het de thrillrides van Disneyland Paris zijn. Wel leuk is Autopia waar kinderen – met de hulp van een volwassene – zelf auto mogen rijden.

Nog even terug naar vanaf welke leeftijd het leuk is om naar Disneyland Paris te gaan. Veel gezinnen kiezen ervoor om toch wat langer te wachten tot de kinderen iets ouder zijn en ze er iets van kunnen herinneren. Hier is natuurlijk wat voor te zeggen. Al zullen de pretparken, en de Disney figuren, dan wellicht iets van hun magie hebben verloren.

Zelf kan ik nog flarden herinneren van mijn eerste bezoek toen ik 6 jaar oud was. Niet de attracties, maar juist het kasteel, de sfeer en de handtekening van Winnie de Pooh.

Leuke attracties voor kleine kinderen

It’s a Small World

Er zijn zoveel leuke attracties voor kleine kinderen in Disneyland Paris dat het nog best lastig kiezen is. Neem ze zeker mee in It’s a Small World, een boottocht langs kleurrijke poppen, dieren en decors. Ook leuk is Dumbo the Flying Elephant waarin ze zelf kunnen kiezen hoe hoog ze durven te vliegen.

Andere leuke attracties voor jonge kinderen zijn:

Wat je ook zeker niet mag missen is de show Disney Junior Dream Factory. Hier komen veel bekende figuren van Disney Junior voorbij in een vrolijk verhaal over het waarmaken van dromen.

En is jouw kleintje fan van de Disney prinsessen? Dan kun je hen ontmoeten in het Prinsessen Paviljoen. Alleen voor de Frozen prinsessen moet je naar het Walt Disney Studios park. Hier kun je hen en andere figuren uit de film live in actie zien.

Op de entertainmentkaart die je kunt pakken bij de entree van de Disney parken of in de app zie je precies waar je welk Disney figuur kunt ontmoeten.

Leukste Disney hotel voor kleine kinderen

Camping Disneyland Parijs
Hotel Cheyenne

Het leukste Disney hotel voor kleine kinderen is volgens ons Disney’s Hotel Cheyenne. Dit hotel is gebouwd als westerndorp met allemaal lage gebouwtjes. Je kunt er naar de saloon en zelfs paardrijden.

De straten van het dorpje zijn autovrij waardoor kinderen veilig rond kunnen rennen. Ook zijn er meerdere speeltoestellen waar zij hun laatste beetje energie kunnen verbranden.

Disney’s Hotel Cheyenne is een budgethotel op zo’n 20 minuten lopen van de Disney Parken. Er rijdt een gratis pendelbus naar de pretparken als je die afstand net iets te ver vindt. Maar het is echt goed te doen en voor je het weet sta je bij de attracties.

Leukste restaurant voor kleine kinderen in Disneyland Paris

Dan het leukste restaurant voor kleine kinderen. Disneyland Paris heeft restaurants waar je zelf het eten bij de balie afhaalt of waarbij je aan tafel bediend wordt. Het voordeel van zelf eten halen is dat je snel weer weg kunt als de kinderen toch niet zo’n goede bui hebben.

Maar voor het leukste restaurant voor kleine kinderen zul je toch voor tafelbediening moeten kiezen. Er zijn er namelijk twee!

Eentje in het Walt Disney Studios Park genaamd Chez Remy. Dit is het restaurant uit de Ratatouille film. Je bevindt je in een tuin en zit op (zogenaamd) door de ratten zelf gemaakte meubels. Je kiest hier uit een vast menu met diverse opties.

Het andere leuke restaurant vind je in Disney Village. Dit restaurant heet Rainforest Cafe. Binnen is het een jungle met veel geluiden en bewegende dieren. Het eten is niet heel bijzonder, maar hier ga je natuurlijk naartoe voor de beleving.

Naar Disneyland Paris met kinderen met een beperking

Disneyland Paris is echt een goede plek om kinderen met een beperking mee naartoe te nemen. Mits ze het natuurlijk aankunnen. Het blijft natuurlijk een drukke plek met veel indrukken.

Ze doen er in Disneyland Paris wel echt alles aan om het bezoekers met een beperking naar de zin te maken. Zo kun je bij de City Hall – op vertoon van een bewijs – een speciale kaart ophalen waarmee je de attracties kunt bezoeken via een speciale ingang. Hierdoor heb je minder last van andere bezoekers en de indrukken in de wachtrij.

Afhankelijk van de aandoening kun je meteen in de attractie of je krijgt een kaartje met een tijd waarop je in de attractie mag. Deze tijd is meestal gelijk aan de wachttijd van de attractie.

In het verleden werd er veel misbruik gemaakt van dit systeem, want wie wil er nou niet naar Disneyland Paris zonder te wachten. Daarom zijn de regels aangescherpt en strenger geworden. Om te weten wat er in jullie situatie mogelijk is zou ik contact opnemen met Disneyland Paris zelf.

Terug naar het Disneyland Paris overzicht

Laat een reactie achter

Scroll naar boven