Disneyland Paris

Disneyland Paris is misschien wel het bekendste pretpark van Europa. Het ligt op zo’n 30 minuten rijden vanaf de stad Parijs in het noorden van Frankrijk. Vanuit Nederland reis je er eenvoudig met de bus, trein, vliegtuig en natuurlijk de auto naartoe. Het resort bestaat uit twee pretparken, een winkelgedeelte en 6 Disney Hotels. Daaromheen vind je nog veel meer hotels, appartementen en zelfs twee vakantieparken. Maar ook in Disneyland Paris is er genoeg te doen! Met meer dan 40 attracties en shows heb je aan een dag eigenlijk niet genoeg. We helpen je graag bij het samenstellen van jouw perfecte bezoek aan de Disney Parken!

Onderwerpen

Veelgestelde vragen

Hoe lang is het reizen naar Disneyland Paris?

Ga je met de auto? Dan is het vanuit Nederland gemiddeld zo’n 5 uur rijden. Dat is afhankelijk van waar je woont natuurlijk. Reis je met de trein? Dan duurt de reis nog geen 3 uur. Het vliegtuig is nog sneller, dan ben je slechts 1,5 uur onderweg. Met de bus duurt de reis het langst, zo’n 8 uur.

Disneyland Paris is het gehele jaar geopend. Daardoor zijn er veel goede momenten om de pretparken te bezoeken. Bijvoorbeeld tijdens de lente of herfst. Dan zijn de temperaturen aangenaam en is het meestal minder druk dan tijdens de zomer. Wil je het meeste entertainment? Bezoek dan Disneyland Paris in oktober tijdens het Halloweenseizoen of vanaf half november tot begin januari voor de kerst. Schoolvakanties en weekenden zijn vaak drukker dan doordeweekse dagen. De rustigste tijd om te gaan is januari al kan het dan behoorlijk koud zijn!

Het beste hotel bij Disneyland Paris hangt af van jouw wensen en budget. Wil je de ultieme luxe met kamers die uitkijken over het kasteel? Boek dan het Disneyland Hotel. Hier hangt wel een stevig prijskaartje aan. Liever een budgethotel? Kies dan voor Hotel Santa Fe op loopafstand van de pretparken of een van de Partner Hotels met gratis pendelbus. Ook leuk zijn de vakantieparken bij Disneyland Paris: Disney Davy Crockett Ranch en Center Parcs Villages Nature Paris.

De kosten van een verblijf liggen tussen de €175 en €600 per persoon. Dat is dan inclusief overnachting en entreekaartjes. De prijs is afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je gaat en welk hotel je kiest. Verder zul je in Disneyland Paris ook nog geld uitgeven aan eten, drinken en souvenirs.

Disneyland Paris prijskalender

Door slim te plannen kun je eenvoudig honderden euro's besparen.