De beste restaurants in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Van al dat wandelen in Disneyland Paris krijg je trek. Dan wil je niet zoeken naar een goed restaurant, maar het liefst meteen iets lekkers dat de knorrende maag vult. Houd daarom deze lijst bij de hand zodat je meteen weet waar je naartoe moet.

Dit zijn namelijk de 18 beste restaurants in Disneyland Paris, geselecteerd op thema, prijs en natuurlijk de kwaliteit van het eten. Om deze lijst zo breed mogelijk te maken heb ik er voor elk wat wils opgezet. Dan valt er altijd wat te kiezen, ook als je met moeilijk eters bent.

Laten we snel beginnen!

Dit zijn de beste restaurants in Disneyland Paris

Wat voor eten je lekker vindt is heel erg afhankelijk van je smaakt. Zo lust ik bijvoorbeeld geen pasta, terwijl je er andere mensen midden in de nacht voor wakker kunt maken. Smaken verschillen en daarom was het best moeilijk om met een zo breed mogelijke lijst te komen.

Daarom heb ik de hulp ingeschakeld van Disneyland Paris liefhebbers om mij heen om zo een compleet mogelijke lijst te maken.

Nou lijkt het misschien veel, de 18 beste restaurants in Disneyland Paris, maar weet dat er in totaal 73 eetgelegenheden zijn in de parken, Disney Village en de hotels.

De lijst staat verder niet op volgorde, maar ik heb er wel precies bijgezet wat er zo goed aan is. Bij het ene restaurant zal dat de prijs-kwaliteitsverhouding zijn, de andere het thema of juist hoe uitgebreid het menu is.

De eerste is mijn favoriete lunchrestaurant in Disney Village!

Beste restaurants in Disney Village

Annette’s Diner

Annette’s Diner is een restaurant in Disney Village. Je herkent het aan de klassieke Amerikaanse auto’s die voor de ingang staan geparkeerd. Binnen is het ingericht als een Amerikaanse diner, met veel roze en de bediening die op rolschaatsen je eten brengt.

Het is vooral het thema dat zorgt dat dit restaurant op de lijst staat. Maar er zijn nog twee redenen. De eerste is het menu. Er staan met name hamburgers op de kaart. Hierdoor is het restaurant ook heel goed geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn diverse soorten hamburgers, groot en klein, of vegetarisch, dus er valt genoeg te kiezen.

De hamburgers zijn iets duurder dat op andere plekken in het park, maar je krijgt dan een vers gegrild stukje vlees met een groot bord frietjes. Zelf neem ik meestal de cheeseburger, daar heb ik vaak al meer dan genoeg aan. Heb ik meer trek dan neem ik de uienringen vooraf, ook erg lekker.

Ze hebben ook een enorme burger die onderdeel is van een uitdaging. Als je de burger op krijgt en je bordje helemaal leeg eet dan krijg je een gratis milkshake. Mijn vriend heeft het een keer gedaan en hij heeft het er nog over.

Waarom naar Annette’s Diner?

Annette’s Diner heeft een vrij algemene menukaart die veel mensen zal aanspreken. Het thema is leuk en het bedienend personeel op de rolschaatsen maakt het helemaal af. Het zijn wat duurdere hamburgers dan die bij de counter service restaurants, maar ze zijn ook stukken lekkerder!

Rainforest Cafe

We blijven nog even in Disney Village voor het tweede restaurant op de lijst: Rainforest Cafe. Dit restaurant is uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Van binnen is het restaurant namelijk ingericht als jungle met bewegende dieren. Er valt genoeg te zien tijdens de maaltijd, plus er hoort ook een winkel bij met allerlei leuke souvenirs.

De menukaart bevat vrij algemeen eten, vlees, vis en vega. Met daarbij een aantal kindermenu’s. Voor het eten zou ik hier niet naartoe gaan, voor de beleving wel. Ga je met kinderen dan is dit een uitermate geschikt restaurant, voor volwassenen zou ik persoonlijk iets anders kiezen. Behalve als je het leuk vindt om te eten tussen de bewegende dieren.

Waarom Rainforest Cafe?

Rainforest Cafe is een ideaal restaurant voor gezinnen. Om de menukaart staat genoeg om voor iedereen iets lekkers te vinden, plus door de inrichting is het een ware belevenis om hier te eten. Zeker voor kinderen.

3. Earl of Sandwich

Earl of Sandwich is een broodjesrestaurant in Disney Village. Hier gaan wij meestal naartoe tijdens de lunch. Dat heeft twee voordelen. De eerste is dat je gewoon een broodje kunt eten, i.p.v. een warme maaltijd met friet. De andere is dat het hier tijdens de lunch vaak onwijs stil is, dit in tegenstelling tot de restaurants in de Disney Parken.

Op het menu staan allerlei broodjes met diverse soorten beleg. Ze hebben ook salades en een aantal andere opties. Zelf neem ik meestal de club sandwich, wat nog het meest in de buurt komt van een broodje gezond. Mijn vriend gaat meestal voor de enorme broodjes met veel beleg.

Earl of Sandwich is ook één van de weinige plekken buiten de Disney Hotels waar je ontbijt kunt krijgen. Je kunt kiezen uit 3 verschillende ontbijtjes en ze zijn nog betaalbaar ook.

Waarom Earl of Sandwich?

Hier ga je naartoe als je trekt hebt in een broodje, in plaats van een grote warme maaltijd. Je kunt er ook terecht voor soepen, wraps en kleinere snacks. Door de ligging vlakbij de hotels is het hier overdag vaak heel rustig en kan je met uitzicht op het meer, en in alle rust, je broodje opeten.

Beste restaurants in het Disneyland Park

Van Disney Village gaan we nu naar de volgende locatie van de beste restaurants in Disneyland Paris, het Disneyland Park.

Fuente del Oro

Fuente del Oro is een Mexicaans restaurant in Frontierland. Op het menu staan burritos, fajitas, nachos, chili en churros.

De reden waarom ik graag bij dit restaurant kom is, behalve dat ik de chili er lekker vind, ook dat het anders is dan het standaard pretpark eten. Je denkt bij een pretpark toch vaak aan hamburger, hotdogs en friet. En dan vind ik het Mexicaanse menu toch verfrissend en anders.

We hebben diverse items van de menukaart geprobeerd en het is ons altijd goed bevallen. Wel kan het tijdens piektijden soms lastig zijn om hier een goede zitplek te vinden. Je kunt dan het beste net voor de drukte (om half 12) gaan eten of er na na rond een uur of 3. Dan is er vrijwel niemand en heb je de zitplekken voor het uitkiezen.

Waarom Fuente del Oro?

De Mexicaanse kaart is een een fijne afwisseling van alle hamburgers en friet die je normaal gesproken in pretparken ziet. De porties zijn groot genoeg om te delen en weet dat je de meeste menu-items ook los kunt bestellen.

Captain Jack’s

Captain Jack’s is een restaurant in de attractie Pirates of the Caribbean. Niet naast, niet vlakbij, maar echt in de attractie. Je ziet de boten voorbij varen en bent vrijwel continu aan het zwaaien naar de mensen die langskomen, overigens geen enkel probleem.

In dit restaurant is niet alleen de locatie opvallend, ook de menukaart is bijzonder, zeker voor een pretpark. Het is namelijk een Caribisch menu met veel verse vis en een aantal vleesgerechten. Toen wij hier aten had mijn vriend de kip en garnalen met rijst en ik had de vis van de dag wat barracuda bleek te zijn. Beide gerechten waren erg smakelijk, al vond ik mijn visgerecht nog het lekkerst.

Een exotische menukaart en kinderen gaat niet altijd samen. Zijn jouw kinderen niet van die avontuurlijke eters, weet dan dat ze voor kinderen iets minder bijzondere gerechten op de kaart hebben.

Nog een laatste tip: reserveer op tijd! Op de dag zelf aan komen waaien geeft meestal geen garantie op een tafel. Wij hadden geluk dat we rond half 4 nog een tafeltje konden krijgen, maar dat is op drukke dagen echt niet het geval. Dus wil je hier eten, reserveer dan op tijd.

Waarom Captain Jack’s?

Hier ga je echt naartoe voor de locatie. Hoe vaak kan je nou eten in een attractie, terwijl de boten voorbij komen. Daarbij is dit restaurant ook aan te raden als je van wat exotischer eten of vis houdt. De barracuda smaakte voortreffelijk en ik houd normaal helemaal niet zo van vis.

Restaurant Agrabah

Restaurant Agrabah vind je in Adventureland, in het Aladdin gedeelte van het park. Dit is één van de meest betaalbare buffetrestaurants van het resort. Met nog lekker eten ook!

De naam doet al vermoeden dat je ook hier geen hamburgers en frietjes vind, maar falafel, kofta, merguez en couscous. De menukaart is gebaseerd op de Marokkaanse keuken. En ook het kindermenu is even exotisch.

Voor de corona periode was dit een restaurant met lopend buffet, op dit moment heeft het een vaste menukaart, vanwege de maatregelen. Maar laten we hopen dat je hier weer snel je eigen lekkernijen kunt pakken.

Waarom Restaurant Agrabah?

Restaurant Agrabah is een betaalbaar restaurant met een bijzondere keuken. De inrichting is prachtig en het ruikt heerlijk wanneer je binnenkomt. Een prima plek voor een exotische maaltijd in het Disneyland Park.

Auberge de Cendrillon

Altijd al koninklijk willen dineren? Dan is Auberge de Cendrillon de plek! Hier eet je op stand, vlakbij het kasteel, en krijg je bezoek van de Disney prinsessen. Ze komen aan tafel, maken een praatje en je kunt zelfs met ze dansen.

Als jouw kinderen liefhebbers zijn van de prinsessen, dan moet je hier eigenlijk zijn geweest. Weet wel dat het restaurant een Franse keuken heeft. Het is hoogwaardig eten, maar waar misschien niet iedereen van houdt. Wil je zeker weten dat jouw kinderen het lusten, bekijk dan vooraf even de menukaart op de website van Disneyland Paris of ter plekke.

Net als veel andere restaurants op de lijst is het ook bij Auberge de Cendrillon aan te raden om tijdig te reserveren. Er zijn maar een beperkt aantal tafels en reserveren voorkomt teleurstelling.

Waarom Auberge de Cendrillon?

Dit is het restaurant voor iedereen die fan is van de Disney prinsessen (en een paar prinsen). Ze komen bij je aan tafel en nemen alle tijd voor jou en de kinderen. Je kunt zelfs met ze dansen, net als in de films. Een prachtige belevenis zeker voor jonge kinderen.

Restaurant Hakuna Matata

Dit is een restaurant in Adventureland waar ik jarenlang voorbij ben gelopen zonder te weten hoe goed het eten er eigenlijk was. Restaurant Hakuna Matata heeft een Afrikaanse menukaart en is geïnspireerd op de Lion King films.

Op het menu staan gehaktballetjes in tomatensaus, kebab, kipstukjes en een groentecurry. Voor kinderen zijn er ook nog kipnuggets en worstjes.

De gerechten zijn los te bestellen of als menu met een drankje en toetje erbij.

Waarom Restaurant Hakuna Matata?

Net al veel andere restaurants op de lijst vind je hier op het menu niet de standaard hamburgers met friet, maar een lekker broodje kebab of curry met groente en kip. Een goed vullende en ietwat gezonde maaltijd.

Pizzeria Bella Notte

Pizzeria Bella Notte is de plek voor moeilijke eters. Op het menu staan Italiaanse gerechten als pasta’s, pizza’s en lasagne. Voor kinderen zijn er ook diverse opties om uit te kiezen, waaronder een pizza in de vorm van Mickey Mouse.

De porties in dit restaurant zijn groot genoeg om te delen. Daarom nemen wij meestal een kindermenu, of een volwassenen pizza met daarbij een salade of een stokbroodje met kruidenboter. Sowieso zijn de meeste menu’s in Disneyland Paris groot genoeg om te eten. Plus, zo houd je ruimte over voor het avondeten.

Bij Pizzeria Bella Notte kan je niet reserveren. Hierdoor kan het zeker op piektijden, tijdens 12 en 14 en tussen 17 en 19 er behoorlijk druk zijn. Wil je de drukte vermijden? Zorg dan dat je eerder of later gaat eten dan de rest.

Waarom Pizzeria Bella Notte?

Een restaurant in Fantasyland met een praktische menukaart waar je altijd wel iets vindt dat iemand lust, zelfs voor moeilijke eters. Daarbij hebben ze pizza’s in de vorm van Mickey Mouse, hoe leuk is dat!

Silver Spur Steakhouse

Houd je van een lekker, en groot, stukje vlees dan zou ik zeker naar het Silver Spur Steakhouse gaan. Voor vegetariers is de kaart wat karig, maar houd je van vlees dan zit je hier echt goed. Net als andere steakhouses kan je hier kiezen uit diverse soorten vlees, waaronder ribeye (op de foto hierboven) en biefstuk. Maar ook ribs, een haantje en gamba’s staan op het menu.

Je vindt het Silver Spur Steakhouse direct naast Phantom Manor, het spookhuis, in Frontierland. Hierdoor heeft het restaurant een wilde westen thema gekregen.

Het is één van de duurdere restaurants in het park maar desondanks komen wij er erg graag. Gewoon, omdat je een goed stukje vlees krijgt. En daarbij zit je daarna echt wel vol voor de rest van de dag, zeker als je een voorgerecht neemt. Wij nemen meestal de carpaccio vooraf.

Waarom Silver Spur Steakhouse?

Dit is een restaurant voor liefhebbers van vlees, veel vlees!

Beste restaurants in het Walt Disney Studios Park

Van het Disneyland Parks gaan we nu naar het volgende pretpark en daarin de beste restaurants in Disneyland Paris: het Walt Disney Studios Park!

Bistrot Chéz Remy

Bistrot Chéz Remy is het restaurant bij de uitgang van de Ratatouille attractie. Je snapt dat het restaurant dan ook gebaseerd is op de film. En dan niet Gusteaus, het restaurant uit de film, maar het restaurant dat Remy heeft gemaakt voor zijn rattenvrienden aan het eind van de attractie.

Thematisering is leuk en ook de menukaart is goed. Hier heb ik een heerlijk stukje steak mogen eten en daar denk ik nog vaak aan terug. (dat kleine pannetje had ik bijna in mijn tas naar buiten gesmokkeld, maar ik durfde niet :))

Het menu is verder niet heel uitgebreid op dit moment. Je kunt kiezen uit vlees, vis of een vega gerecht, afhankelijk van het menu dat je hebt gekozen. Nou ben ik misschien bevooroordeeld, maar ik zou voor de steak gaan met bearnaise saus. Die smaakte erg goed!

PYM Kitchen

PYM Kitchen is een gloednieuw restaurant in Avengers Campus. Dit is een all-you-can-eat buffet die vrij prijzig is, maar wij vinden dit restaurant absoluut de moeite waard.

Het restaurant is gebaseerd op de PYM-deeltjes bekend van Ant Man. Deze deeltjes kunnen verkleinen of juist vergroten. De gerechten van het buffet zijn dus of heel groot of juist heel klein. Gelukkig kun je zelf bepalen hoeveel je eet.

Niet te missen hier is de blauwe Chardonnay!

Beste restaurants in de Disney Hotels

De laatste categorie zijn de beste restaurants in de Disneyland Paris hotels. Ook hierbij wil ik er een paar noemen.

Inventions

De figuren onderweg naar Inventions hadden tijd voor een dolletje

Hoewel het Disneyland Hotel voorlopig gesloten is, is Inventions wel echt een favoriet van velen. Dit is een buffetrestaurant waar je met Disney figuren kunt eten.

Dit doe je, als je geluk hebt, dan ook nog met uitzicht over het park. Wij hadden toen zo’n tafeltje bij het raam en dat was echt genieten om al die mensen het park in te zien lopen. Krijg je spontaan energie van.

Nou kan ik het niet vaak genoeg herhalen, maar ook bij dit restaurant, zorg dat je tijdig reserveert. Op de dag zelf lukt het vrijwel nooit om een tafel te krijgen.

Chuck Wagon Café

Chuck Wagon Cafe is het restaurant van Hotel Cheyenne. ’s Ochtends kan je hier terecht voor ontbijt, maar het restaurant staat op de lijst vanwege het avondeten. Dit is namelijk een lopend buffet met allerlei texmex gerechten. Er is voor elk wat wils en dat voor €32 voor volwassen en €18 voor kinderen. Het is hiermee een van de goedkoopste buffetrestaurants op het resort en het eten is nog lekker ook!

Downtown Restaurant

Marvel toetjes in Downtown Restaurant

Dit is één van de nieuwste restaurants in Disneyland Paris. Net als de vorige restaurants weer eentje met een lopend buffet, alleen ditmaal een hele speciale.

Hotel New York is namelijk gebaseerd op de stad, uhm, New York. Met de diverse wijken en culturen, waaronder China Town en grote Italiaanse gemeenschap. In dit restaurant brengen ze een ode aan de diversiteit in New York en kan je kiezen uit allerlei gerechten die passen bij die culturen. Van brisket tot peking eend, je kunt het allemaal kiezen en zoveel als je zelf op kunt!

Je vindt dit restaurant in het recent gerenoveerde Hotel New York – Art of Marvel. Waar er tevens ook twee bars en nog een, wat chiquer, restaurant te vinden is. Dit hotel opent op 21 juni 2021 de deuren na een zeer grondige renovatie. Dus zelfs als je er niet eet kan ik je aanraden om daar eens een kijkje te nemen.

Dit waren ze, de 18 beste restaurants in Disneyland Paris. Er zit zonder twijfel iets lekkers voor je tussen. Vergeet je niet te reserveren?