Menu
Disneyland Paris

Restaurants in Disneyland Paris: van goedkoop, tot chique en met Disney figuren

Van al die attracties bezoeken krijg je trek. Daarom zijn er in Disneyland Paris een hoop restaurants. Van heel goedkoop tot ontzettend luxe. Het maakt niet uit wat je budget is of waar je trek in hebt, het is vrijwel altijd ergens te vinden.

In Disneyland Paris vindt je in elk gedeelte van de pretparken, de hotels en in Disney Village diverse restaurants. Daarnaast staan er langs de wandelpaden snackkarretjes waar je bijvoorbeeld popcorn kunt halen.

Restaurants in de pretparken

Je vindt diverse restaurants in zowel het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park. Deze zijn gedurende de hele dag open, totdat het pretpark sluit. Dit is niet altijd even handig…

Voorbeeldje: in het Walt Disney Studios Park zit een restaurant dat heet Chez Remy. Hier kan je lekkere steak met bearnaisesaus eten. (zie foto hierboven) Maar het Studios Park is vaak maar open tot 18.00. Dat betekent dat je niet kunt dineren in dit pretpark en dus een grootte lunch of vroeg diner moet eten. Geen straf, maar houdt er in ieder geval rekening mee!

In het Disneyland Park

De kans is groot dat je overdag iets zult eten in één van de restaurants in de pretparken. Je hebt dan de meeste keus in het Disneyland Park.

Voor een snelle hap ga je in dit pretpark naar Au Chalet de Marionette of Café Hyperion. Bij die eerste haal je fastfood gebaseerd op de Duitse keuken. Denk aan worst en halve kippetjes. Café Hyperion heeft hamburgers op de kaart. Ze verkopen vrijwel alleen maar menu’s, dus inclusief een drankje, bijgerecht en dessert. De prijs daarvoor ligt tussen de €14 en €16. Je kunt de maaltijden prima delen.

Zit je niet te wachten op een hele maaltijd dan kan je een aantal snacks ook los bestellen. Denk aan uienringen, kipnuggets of frietjes. Handig voor een snelle snack of als je een goedkope maaltijd zoekt.

Net buiten Café Hyperion staat een kraampje met pannenkoeken. Deze zijn heel betaalbaar en vullen goed.

Restaurants met tafelbediening of lopend buffet

Is een snelle, vette hap niet je ding? Dan kan je ook eten bij restaurants met tafelbediening of met een lopend buffet.

De steak hierboven – ja ik eet te veel steaks denk ik 🙂 – is van restaurant Silver Spur Steakhouse in Frontierland. Deze vindt je direct naast Phantom Manor. Wij hebben hier toen erg lekker gegeten en betaald met de Maaltijdvouchers die wij bij hadden geboekt. Dan eet je toch makkelijker, daarover later meer.

In het Disneyland Park heb je ook een betaalbaar buffetrestaurant: Agrabah Cafe. Deze zit rechts van de ingang van Adventureland en heeft een buffet met onder andere shoarma en marrokaanse gerechten. Een sfeervol restaurant met lekker eten. En je kunt zo veel eten als je wilt.

Tenslotte, kan je in het Disneyland Park ook eten met Disney prinsessen. Dit doe je in Auberge de Cendrillon. Klinkt alleen al chique toch? Een maaltijd kost hier ruim €70 per persoon maar dan heb je wel veel 1 op 1 tijd met de prinsessen zonder ervoor in de rij te staan.

Eten in het Walt Disney Studios Park

Net als in het Disneyland Park heb je in het Walt Disney Studios Park en aantal mogelijkheden om te eten. Het zijn er helaas stukken minder.

Je kunt kiezen uit een restaurant met tafelbediening in de stijl van de film Ratatouille (afbeelding hierboven). Op het menu staan voornamelijk Franse gerechten, de steak vond ik zelf het lekkerst.

Bij Restaurant de Stars kan je onbeperkt eten van het lopend buffet. Geen bijzondere gerechten, maar een ruime keus aan vlees, groente en visgerechten met daarbij een grote hoeveelheid desserts waaruit je kunt kiezen.

Tenslotte is er restaurant En Coulisse waar je ‘s ochtends terecht kunt voor een ontbijtje en de rest van de dag hamburgermenu’s kunt halen.

In de zomer en winter organiseren ze een foodkraampjes festival. Elk kraampje heeft een eigen thema. Dat kan een gebied in Frankrijk zijn of een land. Je kunt dan kleine gerechtjes bestellen zodat je een soort proeverij hebt. Per gerechtje betaal je een paar euro, dus dan ben je ook sneller geneigd meerdere gerechten te bestellen. Er zijn daarnaast ook diverse wijnen en biersoorten te krijgen.

Het grappige vond ik dat de langste rij bij de Belgische friet en frikandellenkraam stond :)!

Restaurants in Disney Village

Gaan de pretparken vroeg dicht of heb je nog niks gevonden wat je lekker vindt? Dan kan je ook terecht bij de vele restaurants in Disney Village.

Van McDonalds tot een dinershow met cowboys en echte dieren, het is er allemaal.

Mijn favoriet is Annette’s, een hamburgerrestaurant in de stijl van een jaren ’50 Diner. Het bedienend personeel draagt zelfs rolschaatsen, knap hoor met die volle dienbladen. Het eten bij Annette’s is betaalbaar en eigenlijk altijd goed.

Voor kinderen is Rainforest Cafe een hele belevenis. Dit is een themarestaurant met bewegende dieren. Af en toe komt zelfs de gehele ruimte tot leven. Het eten is niet heel spectaculair maar prima. Hier eet je vooral voor de belevenis.

Tenslotte is er de Buffalo Bill’s Wild West show. Dit is een show die twee keer per avond wordt gehouden. Tijdens de show wordt er een 3-gangen texmex maaltijd geserveerd. Niet heel bijzonder maar je gaat natuurlijk voor het entertainment. Bij aanvang van de show ontvang je een hoed die je mee naar huis mag nemen.

Eten in de hotels

Elk van de Disney Hotels heeft tenminste één restaurant. Hier mag je ook eten als je niet in de hotel slaapt.

In het Disneyland Hotel kan je bij Inventions eten met Disney figuren of een luxe maaltijd eten in restaurant California Gill. Newport Bay Club heeft twee visrestaurants, eentje met buffet en de ander met tafelbediening. Sequoia Lodge heeft twee restaurants die beiden dezelfde kaart hebben – grillgerechten van het lopend buffet. Hotel Cheyenne en Santa Fe hebben ook beiden een buffetrestaurant, allebei met een texmex menu.

Met de maaltijdvouchers

Of je ze nou gratis hebt ontvangen bij een aanbieding of ze bij je verblijf hebt geboekt in vrijwel alle restaurants kan je maaltijdvouchers gebruiken. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan.

Je ontbijtvoucher gebruik je over het algemeen bij het restaurant in je hotel. Alleen bij grote drukte kan uitgeweken worden naar andere locaties.

De andere voucher voor lunch of diner kan je bij een beperkt aantal restaurants inwisselen voor een speciaal menu. Of je kunt ermee betalen bij de overige restaurant. Bij het inchecken ontvang je een overzicht van alle restaurants waar je terecht kunt en wat de waarde van jouw vouchers is.

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.