Disney Hotels in Disneyland Paris: de voordelen die je moet weten!

Home Disneyland Paris Disney Hotels in Disneyland Paris: de voordelen die je moet weten!

De Disney Hotels in Disneyland Parijs zijn een geweldige keuze als je vlakbij de attractieparken wilt blijven slapen. Er zijn zes Disney hotels om uit te kiezen, elk met een eigen unieke thema en voordelen. De Disney hotels liggen allemaal heel dicht bij de parken, bieden Extra Magic Time, en je hoeft geen parkreservering te maken wanneer je hier verblijft. Benieuwd welke hotels dit zijn? We gaan ze allemaal langs!

Welke Disney Hotels zijn er?

Disneyland Paris heeft 6 Disney Hotels:

Al deze hotels liggen op loopafstand van de Disney parken. Het Disneyland Hotel ligt zelfs direct aan het Disneyland Park. Je kunt hier zelfs een kamer boeken met uitzicht op het kasteel. Voor de andere hotels zul je een klein stukje verder moeten lopen, maximaal 20 minuten. Maar gelukkig hebben ze allemaal een gratis pendelbus van je hotel naar de parken.

Elk van deze hotels heeft een eigen thema. Het Disneyland Hotel wordt momenteel verbouwd en krijgt daarna een prinsessen thema. Ook Disney Hotel Cheyenne en Disney Hotel Santa Fe hebben een Disney thema, namelijk Toy Story en Cars.

Het meest opvallende hotel is Disney Hotel New York – The Art of Marvel. Dit hotel is gebaseerd op het Marvel universum en heeft overal kunstwerken hangen van de superhelden.

Super Hero Station

Voor elk hotel geldt dat het thema heel subtiel is doorgevoerd. Dit maakt de kamers geschikt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

Waar liggen de Disney Hotels?

Disney Hotel Santa Fe

De Disney Hotels liggen allemaal op het resort en hebben een wandelpad naar de attractieparken. Dit is een autovrije route waar je op je eigen tempo kunt wandelen.

Zoals ik hierboven al schreef ligt het Disneyland Hotel direct naast de attractieparken. De andere Disney Hotels liggen achter Disney Village. Dit is een winkel- en restaurantgedeelte naast de attractieparken.

Disney Hotel New York – The Art of Marvel, Disney Newport Bay Club en Disney Sequoia Lodge liggen bij elkaar rond een groot meer. Vanaf deze hotels loop je in zo’n 10 tot 15 minuten naar de Disney Parken.

Disney Hotel Cheyenne en Disney Hotel Santa Fe liggen iets verder op zo’n 20 minuten lopen van de parken. Elk Disney Hotel – behalve het Disneyland Hotel – heeft een gratis pendelbus die je vlakbij de pretparken afzet. Deze bus stopt voor de ingang van je hotel.

Reizen naar de Disney Hotels

Parkeerplaats Sequoia Lodge

Door de ligging zijn de Disney Hotels heel goed te bereiken met de auto, trein, bus of het vliegtuig.

Je auto kun je gratis parkeren bij het hotel. Veel van de hotels bieden gratis laadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Mocht je deze niet kunnen vinden dan kun je dit vragen bij de receptie. Verder kun je de auto je gehele verblijf laten staan, want je loopt eenvoudig naar de parken of kunt de pendelbus nemen.

Met de auto naar de Disney parken gaan als je in een Disney Hotel slaapt raad ik je niet aan. Het parkeerterrein is zo groot dat je vaak net zolang onderweg bent als dat je zou lopen vanaf je hotel.

Kom je met de trein (Thalys) dan stap je uit op het station van Disneyland Paris. Vanuit hier kun je de gratis pendelbus nemen naar je hotel of wandelen. Het station ligt naast Disney Village op het resort. Heel gemakkelijk! En dankzij Disney Express hoef je niet met je koffers te slepen.

Als je met het vliegtuig gaat dan landt je waarschijnlijk op Luchthaven Charles de Gaulle. Vanaf hier rijden rechtstreekse treinen naar Disneyland Paris, je bent dan nog geen 15 minuten onderweg. Met de taxi kan ook maar is minder praktisch.

Tenslotte zijn er busreizen nar Disneyland Paris. Deze zetten je af bij je hotel en halen je daar ook weer op als het tijd is om naar huis te gaan.

Wat kun je doen in de Disney Hotels (behalve slapen)?

Zwembad in Disney Newport Bay Club

Hoewel je waarschijnlijk de meeste tijd door zult brengen in de pretparken, hoef je je ook in de Disney Hotels niet te vervelen.

Zo hebben alle Disney Hotels, behalve Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe, een zwembad. In de zomermaanden is er ook een buitenzwembad met ligstoeltjes waar je van de zon kunt genieten. De hotels met een zwembad hebben ook een fitnessruimte die de gehele dag door te bezoeken is.

Ben je niet zo sportief? Dan heeft elk Disney Hotel tenminste 1 restaurant en een eigen bar. Ook is er een winkeltje waar je Disney souvenirs kunt kopen, plus een paar items die je misschien van thuis bent vergeten.

Verder kun je in elk Disney Hotel op de foto met Disney figuren. Deze zijn er meestal ’s ochtends rond het ontbijt. Je vindt de figuren dan in de lobby op de fotolocatie.

Tenslotte heeft DisneyHotel New York – The Art of Marvel een unieke activiteit. Hier vind je Super Hero Station waar je als een echte superheld op de foto kunt. Zo kun je bijvoorbeeld hangen aan het plafond als Spider-Man, de schoenen van Iron Man aantrekken of proberen de hamer van Thor op te pakken. En je kunt hier ook op de foto met een Marvel Superheld. Dit is alleen toegankelijk voor gasten van dit hotel en je moet vooraf een plaatsje reserveren via de Disneyland Paris-app.

Wat zijn de voordelen van de Disney Hotels?

Kamer in Disney Hotel Cheyenne

Disney Hotels hebben een hoop voordelen vergeleken met andere hotels in de omgeving. De ligging is toch wel de belangrijkste. Het is heerlijk om geen pendelbus te hoeven nemen aan het eind van de dag, maar rustig terug te kunnen lopen naar je hotel.

Zeker als het vuurwerk afgelopen is en iedereen massaal het Disneyland Park verlaat staan er lange rijen bij de pendelbussen van bijvoorbeeld de Partner Hotels. Als je vaker in Disneyland Paris bent geweest snap je vast wat ik bedoel.

Verder kun je als gast van een Disney Hotel gebruik maken van Extra Magic Time. De pretparken gaan dan een uur eerder open, speciaal voor jou. Dat betekent dat je mooie foto’s kunt maken zonder al te veel andere mensen op de achtergrond of dat je alvast wat ritjes kunt maken in attracties waar overdag lange rijen staan.

Wat ik zelf ook een voordeel vind is dat je als gast van een Disney Hotel online kunt inchecken via de Disneyland Paris-app. Dat doe je 7 dagen van tevoren en je hoeft dan alleen nog langs de receptie om je entreekaartjes te halen.

Tenslotte heeft elk Disney Hotel een eigen, uniek thema. Zeker de twee budgethotels Santa Fe en Cheyenne zijn helemaal wat betreft het thema afgestemd op kinderen. Ze zullen het geweldig vinden om in een Toy Story- of Carskamer te slapen.

Wat is het beste Disney Hotel?

Buitenzijde Disney Hotel Cheyenne

Dit is natuurlijk een goede vraag, maar ook moeilijk om te beantwoorden. Want het hangt helemaal af van jouw wensen.

Zoek je een budgethotel? Dan is Disney Hotel Cheyenne een goede keus. Dit hotel vind ik persoonlijk mooier aan de buitenkant, vergeleken met het andere budgethotel Disney Hotel Santa Fe, en door het autovrije gedeelte kunnen kinderen hier zorgeloos rondlopen.

Voor een hotel met een goede locatie kun je kiezen uit Disney Hotel New York – The Art of Marvel, Disney Newport Bay Club en Disney Sequoia Lodge. Persoonlijk, zou ik dan kiezen voor Disney Sequoia Lodge en dan een kamer in het hoofdgebouw. Deze heeft dezelfde afstand naar de parken, maar is een stuk goedkoper dan de andere twee opties.

En tenslotte, zoek je luxe? Dan is het Disneyland Hotel natuurlijk de beste keus, al is deze momenteel gesloten wegens een verbouwing. Disney Hotel New York – The Art of Marvel is dan een goede tweede keus.

Alternatieven voor de Disney Hotels

Bedsprei in Disney Davy Crockett Ranch

Zoals je misschien weet zijn er nog veel meer accommodaties in de buurt van Disneyland Paris te vinden.

De Partner Hotels liggen op zo’n 10 minuten rijden vanaf de pretparken. Ze hebben allemaal een gratis pendelbus en zijn vaak goedkoper dan de Disney Hotels. Het nadeel is dat de tickets vaak niet bij je verblijf inbegrepen zitten en dat je die dus los moet kopen. En dat je niet naar de pretparken kunt lopen.

Overnacht je liever op een vakantiepark? Dan vind je er twee vlakbij Disneyland Paris. Disney Davy Crockett Ranch is van Disney zelf en Villages Nature Paris is van Center Parcs. Vanaf de Davy Crockett Ranch kun je de parken alleen bereiken met de auto, je kunt deze dan wel gratis parkeren. Villages Nature Paris heeft een betaalde bus naar de attractieparken.

Lees verder:

Disneyland Paris aanbieding! Boek nu een verblijf van 3 dagen vanaf €175 per persoon incl. ontbijt, Disney Hotel en tickets! Bekijken

Tip! Dankzij de Disneyland Paris prijskalender kun je zelf de prijs van jouw verblijf bepalen. Benieuwd hoe het werkt? Probeer het hier

Disneyland Paris aanbiedingen

Vroegboekkorting, prijsmatchgarantie en de beste prijzen
Terug naar alle artikelen over: Disneyland Paris