Wat is het beste Disney Hotel in Disneyland Paris? Dit is onze ervaring!

Wanneer wij een bezoek brengen aan Disneyland Paris dan zijn de Disney Hotels meestal onze eerste keus. De hotels liggen namelijk op loopafstand van de pretparken en dat heeft een groot voordeel: je bent niet afhankelijk van pendelbussen. Veel hotels rond Disneyland Paris, waaronder de Disney Hotels, hebben allemaal een pendelbus naar de pretparken. Hartstikke handig, totdat je er van afhankelijk bent.

Waarom ik meestal kies voor een Disney hotel

Een aantal jaar geleden verbleef ik met mijn moeder in een van de Partner Hotels, net buiten Disneyland Paris. Deze had een gratis shuttlebus dus dat leek mij wel handig. En het hotel was een stuk goedkoper dan een Disney Hotel. Toen wij ’s ochtends de pendelbus naar de parken wilde nemen stond het rijen dik en toen de bus aankwam bleek deze al redelijk vol te zitten met gasten van een ander hotel.

Dus de rijen mensen die bij ons hotel stonden te wachten probeerden zich allemaal nog in die bus te proppen, kinderen werden snel uit de kinderwagen gehaald of met kinderwagen en al door de mensenmassa geduwd.

Wij besloten om lekker te wachten op de volgende bus, die helaas pas 20 minuten later (en weer vol met andere hotelgasten) kwam.

Dat was ook het moment dat ik besloot altijd een hotel te boeken op loopafstand van Disneyland Paris, dan ben je namelijk niet afhankelijk van pendelbussen. En wanneer je in een Disney Hotel slaapt kunt je ook nog eens de auto gratis parkeren bij de pretparken. Dus zelfs als je niet kunt of wilt lopen naar je hotel, ben je niet afhankelijk van de pendelbus.

Welke Disney Hotels zijn er?

Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel is het duurste en meest luxe hotel in Disneyland Paris. Het ligt letterlijk naast de parken waardoor je binnen 5 minuten terug bent op je kamer. Dat vonden wij dan ook het allerfijnst aan dit hotel. We hebben hier geslapen voor de renovatie (die nog duurt t/m 2024) en vonden de kamers toen wat verouderd, maar gelukkig komt daar verandering in en heeft het hotel straks prinsessenkamers.

Disney Hotel New York – The Art of Marvel

Hoewel ik niks met Marvel heb is Hotel New York – The Art of Marvel toch een van mijn favoriete hotels in Disneyland Paris. Het ligt lekker dichtbij de pretparken, op zo’n 10 minuten lopen, en is recent geheel gerenoveerd. De kamers zijn luxe en ruim, met moderne snufjes en het hotel heeft niet alleen het populairste restaurant in Disneyland Paris, maar ook de beste bar (vinden wij). Als gast van dit hotel heb je exclusief toegang tot Super Hero Station waar je op de foto kunt met Spider-Man.

Disney Newport Bay Club

Disney Newport Bay Club vinden wij zelf een van de mindere Disney Hotels. Het hotel ligt op zo’n 15 minuten van de pretparken, maar is zo enorm groot, dat je vaak veel langer onderweg zult zijn vanaf je kamer. Hoewel het hotel 4-sterren zegt te hebben zijn de kamers verouderd en toe aan een renovatie. Wel vind ik dit het mooiste Disney Hotel om te zien en door het buitenzwembad voelt het hier zomers meteen als vakantie.

Disney Sequoia Lodge

Disney Sequoia Lodge is het hotel dat wij het meest boeken. Dat komt onder andere door de ligging, op zo’n 15 minuten van de pretparken, en de prijs. Want ondanks dat dit een 3-sterrenhotel is, doet het niet onder aan Newport Bay Club, dat ook nog eens verder weg ligt van de pretparken. De kamers zijn basic, maar daar betaal je ook minder voor. Je verblijft dus net zo ver van de pretparken als de duurdere hotels, alleen dan voor honderden euro’s minder. Je snapt waarom wij dol zijn op dit hotel!

Disney Hotel Cheyenne

Hotel Cheyenne is het leukste Disney Hotel. Het ziet er namelijk helemaal niet uit als hotel, maar als westerndorpje inclusief paarden en een saloon. Dit is verreweg het leukste hotel voor kinderen en dankzij de 3-sterren lekker betaalbaar, al ligt het net iets verder dan Sequoia Lodge op zo’n 20 minuten lopen van de pretparken. De kamers zijn modern ingericht en zijn gebaseerd op de Toy Story films. Verder heeft het hotel dus een echte saloon als bar en een groot buffetrestaurant waar je voor een redelijke prijs onbeperkt maaltijden van de BBQ kunt eten.

Disney Hotel Santa Fe

Tenslotte Disney Hotel Santa Fe, mijn minst favoriete hotel bij Disneyland Paris. Dit hotel heeft twee sterren en ligt op zo’n 20 minuten van de pretparken. De reden om dit hotel te boeken is de prijs, want dit is het goedkoopste Disney Hotel. En hoewel de kamers best leuk zijn ingericht met een Cars thema, ziet de buitenkant er minder sfeervol uit. Wij noemen het meestal de gevangenis. Maar wanneer je een budgethotel zoekt op loopafstand van de Disney parken dan zit je hier helemaal goed. Houdt er wel rekening mee dat de kamers geen airco hebben.

Disney Davy Crockett Ranch

En dan is er nog de Disney Davy Crockett Ranch. Dit is geen Disney Hotel, maar een vakantiepark op zo’n 10 minuten met de auto. Je slaapt hier in een eigen vrijstaande bungalow (stacaravan) met twee slaapkamers, twee badkamers en een woonkeuken. Deze is met name geschikt voor grote gezinnen of groepen tot max. 6 personen. Wat ik het fijnst vond aan dit huisje was de rustige ligging in het bosrijke gebied. Ook heb je lekker veel ruimte en heeft het vakantiepark een groot zwembad met glijbaan. Nadeel is dat je zonder auto niet bij Disneyland Paris komt, want er rijdt geen pendelbus.

Wat is het beste Disney Hotel?

En welk van deze Disney Hotels kun je nou het beste kiezen? Als je het aan mij vraagt dan zou ik zeggen:

  • Disney Hotel Cheyenne – beste budgethotel bij Disneyland Paris
  • Disney Hotel Sequoia Lodge – beste locatie voor de laagste prijs (onze favoriet!)
  • Disney Hotel New York – The Art of Marvel – als je vooral luxe en gemak wilt en daar best voor wilt betalen

Natuurlijk is het heel persoonlijk wat voor jou belangrijk is. Wij willen meestal niet te ver lopen en niet te veel betalen, dan kom je automatisch op Disney Hotel Sequoia Lodge uit. En als we dan wat meer luxe willen dan boeken we de Golden Forest Club waar je onder meer toegang krijgt tot een exclusieve lounge met gratis eten en drinken. Niet noodzakelijk, maar soms best fijn om in de watten gelegd te worden.

Nog een laatste tip! Gebruik de Disneyland Paris prijskalender om de beste prijs voor je verblijf te vinden. Daar kun je zo honderden euro’s mee besparen! -> naar de prijskalender

Laat een reactie achter

Scroll naar boven