Snowworld Zoetermeer in coronatijd

Afgelopen maandag waren wij in Snowworld Zoetermeer. Nu de kans op wintersport het aankomende seizoen zo goed als nihil is – zeker zoals we gewend zijn met terrasjes en après-ski – wilden wij toch even naar de sneeuw.

In eerste instantie vroegen wij ons af of Snowworld wel open was in deze tijd. Maar gelukkig, het valt onder sport, dus je kan er nog steeds naartoe. Wel met een aantal aanpassingen.

Tijdslot reserveren bij Snowworld Zoetermeer

Je kunt niet zomaar naar Snowworld, je zult vooraf een tijdslot moeten reserveren. Dat gaat via de officiële website. Zelfs als je al tickets hebt moet je nog steeds een tijdslot hebben anders mag je niet naar binnen.

Het tijdslot is voor 2 uur, je kunt geen ander tijdvak reserveren. Je kunt natuurlijk wel eerder weg als je het zat bent maar je mag niet langer blijven. Er hangen klokken op de pistes, houd deze goed in de gaten.

Bij het reserveren vragen ze je ook op welke piste je wilt. Ze hebben in Zoetermeer 3 pistes, 1 en 2 zijn voor beginners en de derde is voor gevorderden. Als je een wintersporter bent dan weet je vast wat ik bedoel met piste 3 is een rode piste.

Wij kozen voor die piste, omdat wij aardig kunnen skiën/snowboarden. Toen kwam de volgende uitdaging…

Want dit is de meest populaire piste. Dus wij wilden een tijdslot voor de vrijdag reserveren, allemaal vol. Gelukkig was er op maandagochtend nog een plekje en konden we alsnog genieten van de sneeuw.

Bij binnenkomst

Het is goed om te weten dat ze piste 1 en 2 van piste 3 hebben gescheiden. Deze hebben een andere ingang.

Heb je al kaartjes en heb je gereserveerd op piste 3? Dan moet je aan de rechterkant van het gebouw zijn. Daar staat een tent. Hier kan je alleen via buiten komen. Het is het handigst om met de auto op het parkeerterrein naar achteren en dan naar links te rijden. Hier zie je vanzelf de tent staan.

Voor piste 1 en 2 ga je naar binnen via de hoofdingang.

Hier moet je ook zijn als je nog een kaartje moet kopen. Wij hadden een kortingsbon van de Postcodeloterij en moesten deze bij de kassa inwisselen. Daarna moesten wij terug naar buiten voor de piste 3-tent.

Omkleden en verhuurbalie

Er zijn op dit moment geen afgesloten kleedruimtes. Je kunt je wel omkleden maar dat is in een openbare hal. Zorg daarom dat je je skikleding thuis al hebt aangetrokken. Ja, het is bloedheet in de auto, maar je staat dan niet in je onderbroek tussen allemaal vreemden.

Kluisjes zijn er nog steeds en je kunt ook nog steeds spullen huren.

Voor piste 3 doe je dat in de eerder genoemde tent. Piste 1 en 2 kunnen de verhuurbalie bereiken via de hoofdingang.

Drukte op de piste

Zoals je ziet was het niet erg druk op de piste. Nou moet ik er wel bij vertellen dat dit op een maandag rond het middaguur was, maar je merkt wel dat er een lagere capaciteit is.

Bij de lift heb ik nauwelijks hoeven wachten. Hoewel zelfs zonder rij mensen nog steeds de behoefte hadden om voor te dringen….vreemde vogels :).

Bovenaan de piste is er altijd een kleine rij met mensen die wachten om af te dalen. Hier sta je wel wat dichter op elkaar dus ik zorgde zelf dat ik wat meer aan de zijkant ging staan of gelijk doorging naar beneden.

Op de piste kwam je nauwelijks andere mensen tegen.

Coronamaatregelen

Op de piste gelden dezelfde regels als buiten, afstand houden en hoesten/niezen in je elleboog. Er wordt geadviseerd om een sjaal of Buff te dragen als mondkapje, al heb ik maar weinig mensen dat zien doen.

Buiten de piste wordt gevraagd een mondkapje te dragen. Verder moet je ook hier afstand houden.

Ze proberen daarnaast de mensenstroom zoveel mogelijk te regulieren, waardoor je aan de andere kant de tent moet verlaten als waar je erin kwam.

Voor mij voelde het – behalve de bovenstaande regels – eigenlijk gewoon als vanouds. We hebben het naar ons zin gehad en zouden zo weer gaan. Het is wel wat aan de prijzige kant, wij waren met z’n 2-en iets meer dan €50 kwijt voor twee uurtjes. En dat is dan al met de 25% korting via de Postcodeloterij en zonder materiaal, want wij hadden onze eigen spullen mee.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven