Activiteiten – voor als je even niet meer weet wat je kunt doen!

Ken je dat? Dat je er best op uit wilt trekken maar geen idee hebt wat je moet doen? Activiteiten zijn duur, het weer slecht of je hebt simpelweg geen zin om naar buiten te gaan. Waarschijnlijk zit je nu te knikken als je dit leest. Niet? Vertel hieronder in de comments dan jouw tips voor een leuke activiteit.

Activiteiten voor volwassenen

Wil je met een vriend(in) of je lief iets leuks doen, maar heb je geen idee wat? Dan is de eerste vraag heb je zin om naar buiten te gaan of om toch liever binnen te blijven?

Binnenactiviteiten

Blijf je liever thuis dan is het leuk om samen een serie of film te kijken via Netflix of Disney+. Iets op te knappen wat al heel lang op het verlanglijstje staat of om samen iets te koken. En dan geen aardappelen en vlees, nee iets wat je normaal gesproken niet snel zult eten. Of iets wat je meestal alleen buiten de deur eet.

Daarnaast kan je samen ook best eens iets geks doen, zoals een spelletje op de Nintendo Switch. Of een ouderwets bordspel.

Veel mensen denken dat als je iets samen doet, je dan ook de hele dag op elkaars lip moet zitten. Dat is zeker niet zo. Het is leuker om bepaalde activiteiten met z’n tweeën te doen en daarna weer iets voor jezelf. Zo voorkom je meestal ook de ruzies doordat je elkaar zat bent.

Naar buiten

Buitenactiviteiten zijn er genoeg. Je kunt samen gaan wandelen, fietsen of hardlopen. Ben je iets minder sportief dan kan je een film kijken in de bioscoop of naar het theater gaan. Ook uiteten is natuurlijk een goede optie. Doe eens gek en kies een restaurant waar je normaal niet zo snel zult komen (natuurlijk wel met goede reviews) en laat je verrassen.

Wil je echt een hele dag er tussenuit, kies dan een stad in Nederland, België of Duitsland en neem daar eens een kijkje. Wij zijn weleens naar de Ardennen gereden om bij de watervallen van Coo te kijken en hebben vervolgens bijna de hele dag op het circuit van Spa doorgebracht. Ga op ontdekkingstocht en zie wat je tegenkomt. Rijd je op de snelweg en zie je een plaats met een vreemde naam? Dat zou een goede plek kunnen zijn om je ontdekkingstocht te beginnen.

Een paar leuke plaatsen om te bezoeken zijn:

Maar er zijn nog vast meer steden de moeite waard. Welke zou jij nog meer willen aanraden?

Wil je iets langer wegblijven dan kan je ook een hotel boeken in Nederland. Ergens in een grote stad, langs de kust of bijvoorbeeld als Preston Palace, waar je ook het entertainment erbij krijgt.

Voor kinderen en activiteiten voor het hele gezin

Er zijn voor kinderen en de (groot)ouders natuurlijk ook genoeg leuke activiteiten. De goedkoopste manier om je dag te besteden is door binnen te blijven en bijvoorbeeld te knutselen, samen te bakken of een spelletje te doen.

Is het lekker weer?

Ga dan zeker naar buiten. Pak wat zonnestralen en frisse lucht mee, ook in de winter. Je kunt dan een wandeling maken door de duinen, het bos of gewoon simpel naar de speeltuin in het park.

Ook bij deze activiteiten geldt dat je elkaar vermaken moet afwisselen met iets voor jezelf doen. Om het gezellig te houden.

Pretparken zijn natuurlijk ook een goede manier om de dag door te brengen. In Nederland heb je bijvoorbeeld Julianatoren, Walibi, Duinrell, Hellendoorn en de Efteling. Wil je iets verder dan zou je naar Phantasialand, Plopsaland de Panne of Movie Park Germany kunnen gaan. Of je kunt naar de dierentuin, bijvoorbeeld naar Blijdorp, Burgers Zoo of Wildlands.

Wil je liever iets educatiefs dat kan je naar een museum dat zich richt op kinderen, zoals Corpus, Archeon of het Nijntje Museum voor hele jonge kinderen.

Tenslotte blijft ook samen ergens wat eten, naar het theater of naar de film gaan een leuke activiteit voor het hele gezin.

Dit artikel wil ik in de toekomst verder uitbreiden met jullie tips. Heb je activiteiten die ik zeker aan dit artikel toe moet voegen? Deel het hieronder in de reacties of op Facebook.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven