Disney in huis zonder ruzie met je partner!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ken je dat, zelf ben je ontzettend gek op alles dat met Disney te maken heeft maar je partner deelt deze liefde niet? Hij of zij vindt het maar raar al die figuren, films en die uitstapjes naar het pretpark. En terwijl jij vrolijk meezingt met alle liedjes kijkt je wederhelft je aan alsof je gek bent…herkenbaar? 

Als je net als ik een partner heb die niks met Disney heeft, maar je wilt wel wat spulletjes in huis hebben dan zijn er manieren om dit subtiel te doen en om de collectie langzaam uit te breiden. Wil je partner er echt niks van weten dan kun je altijd nog het volgende doen.

Mijn partner wil geen Disney in huis!

Er vanuit gaande dat je verder blij bent met je partner dan is het lastig als hij of zij geen Disney spullen in huis wil. Om toch te laten zien dat je Disney fan bent zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

Je computer, tablet of telefoon

Als je een eigen computer, tablet of telefoon hebt kan je deze in Disney stijl maken door er een achtergrond aan toe te voegen van je favoriete attractie, hotel, figuur, etc. Op mijn laptop heb ik bijvoorbeeld een foto van het Swan en Dolphin Hotel in Disney World. Op de achtergrond van mijn telefoon heb ik de Orange Bird en een foto van Spaceship Earth in de avond, beiden ook uit het Amerikaanse pretpark.

Op deze manier kan je altijd naar je Disney favoriet kijken zonder dat je partner er last van hebt. Wil je een stapje verder dan kies je een telefoonhoesje met een Disney print erop. Deze kan je bijvoorbeeld kopen bij de Primark. Zelf heb ik een hoesje van Ebay met daarop één van de schilderijen uit de Haunted Mansion, waarbij de koorddanseres over een touw loopt met een krokodil eronder. Heeft je partner er last van, dan draai je gewoon je telefoon om en ziet niemand het meer. 

Kleding en sieraden

Een andere manier om je Disney spulletjes in huis te krijgen zonder dat je partner er last van heeft is door het dragen van sieraden of kleding met de figuren of een subtiel printje erop. Dat kan bijvoorbeeld als t-shirt, legging of trui. 

Iets subtieler zijn sieraden met een Mickey bedeltje. Zelf heb ik van Kingdom Couture een armbandje met een 3 kleine bedeltjes van Mickey. Daarnaast verkoopt Pandora ook bedeltjes met daarop Disney figuren. Heb je een Apple Watch? Dan kan je naast je eigen Disney foto’s als achtergrond ook een aantal bewegende Disney figuren kiezen. Ook hiervan zal je partner vrijwel geen last hebben. 

Hij of zij vindt een klein beetje Disney wel oké

Als je partner het niet erg vindt dat je een aantal Disney spullen in huis hebt dan kan je ervoor kiezen om bepaalde spullen die je vaak gebruikt in Disney stijl te nemen. Bijvoorbeeld in Disneyland Paris verkopen ze ontzettend veel spullen voor in huis en de keuken. Van servies tot pannenlappen, onderzetters, glazen en zelfs bestek. Ook leuk is een Disney schort voor als je staat te koken. De Cookie Jar hieronder heb ik ooit besteld bij de Amerikaanse Disney Store en deze staat nog steeds prominent in mijn woonkamer.

Ook bij de Primark hebben ze veel leuke Disney spullen voor in huis. Zo heb ik er recent een leuke lamp gekocht. Maar ze verkopen er ook diverse andere spullen zoals kopjes, kaarsenstandaards en schrijfblokken.

Het bezwaar dat veel partners hebben tegen (te veel) Disney in huis is dat het te kinderachtig overkomt. Zeker als je zelf geen kinderen hebt vinden mensen het al snel gek als je Mickey en Minnie spullen in huis hebt staan. Maar als het dingen zijn die je dagelijks gebruikt zoals servies, glazen of onderzetters dan is het al een stuk normaler. Ook een aantal beeldjes en of schilderijen/foto lijstjes worden vaak nog geaccepteerd. Zolang het maar niet overheerst.

Wat te doen als je partner niet naar Disneyland Paris wilt?

In huis Disney is één natuurlijk, maar je wilt de magie ook live beleven. De dichtsbijzijnde mogelijkheid is Disneyland Paris – 2 pretparken die volledig in het teken staan van de sprookjes, films en de figuren. Als je partner niet van Disney houdt kan het best een uitdaging zijn om hem of haar hier mee naartoe te nemen. Is dat het geval dan kan je bijvoorbeeld met een vriend of vriendin staan, of met iemand uit je familie. Maar wil je écht met je partner dan zijn er een paar manieren om deze te overtuigen. In dit artikel geven we je uitgebreid tips om dit te doen, maar hieronder een paar snelle argumenten waarom jullie er samen heen moeten:

  • Het is écht niet alleen voor kinderen
  • Er zijn ontzettend veel attracties voor volwassenen
  • Binnen 30 minuten zit je in Paris
  • De laatste keer dat jullie samen een weekend weggingen kan je niet meer herinneren
  • Je krijgt gratis eten en drinken als je een aanbieding boekt, dan vallen de kosten reuze mee
  • Eigenlijk moet iedereen er ooit een keer geweest zijn

Hopelijk help bovenstaande je om toch een keer naar Disneyland Paris te reizen. Heb jij nog goede tips om op subtiele wijze toch je huis in Disney stijl aan te kleden? Deel het hieronder in de comments!