Home Blog 6 Dingen die ik áltijd meeneem naar een pretpark

6 Dingen die ik áltijd meeneem naar een pretpark

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een dagje naar het pretpark kan een hele onderneming zijn. Zelfs als je zonder kinderen gaat. Goede schoenen zijn één van de belangrijkste zaken die je altijd mee moet nemen. Je ziet nog regelmatig mensen op oncomfortabele hoge hakken lopen. Dan moet ik altijd denken aan die aflevering van Modern Family waarin ze naar Disneyland gaan en Gloria hoge naaldhakken aanheeft. Uiteindelijk krijgt ze zachte pantoffels om op de lopen en klaart haar humeur ook weer op.

In pretparken loop je gemiddeld 10km op een dag. Dat is een behoorlijke afstand als je het niet gewend bent. Daarom zijn de goede schoenen een múst. Daarnaast heb je natuurlijk ook altijd kleding nodig die past bij het weer. Is het een warme lentedag? Neem dan voor de zekerheid een waterdichte jas of trui mee. Het kan snel afkoelen, zeker als het regent. Daarnaast zijn een aantal praktische zaken die ik altijd bij me heb. Hieronder mijn top 6!

1. Kleine tas

Als je naar een pretpark gaat is het altijd fijn om een tas bij je te hebben. Hoe groter, hoe meer spullen je meeneemt en waar je dus de hele dag mee moet sjouwen. Daarom neem ik altijd een kleine tas mee, het liefst een rugzak of crossbody tas. Deze kan je om hebben zonder er last van te hebben en je hebt je handen vrij. Op drukke dagen is het ook fijn als je geen enorme tas bij je hebt, omdat je dan moeilijker door de mensenmassa heen komt.

Daarnaast is een kleine tas ook praktischer in attracties. De karretjes zijn vaak net groot genoeg voor 2 mensen en als er dan ook nog een tas bij moet zit je écht niet lekker. In de meeste attracties gaan ze er vanuit dat je de tas meeneemt, achterlaten is op eigen risico. In de meeste pretparken zijn er kluisjes waar je de tas kunt stallen maar ook die zijn vaak niet zo groot. Als er al grotere kluisjes zijn, dan zijn deze beperkt beschikbaar en snel vol.

Ga er bij het meenemen van een tas dus altijd vanuit dat je de rugzak de hele dag bij je moet hebben. Dan is een kleine tas een goed alternatief. Als je écht een grote tas mee moet nemen – bijvoorbeeld voor de kinderen of door medische redenen – dan kan je deze het beste achterlaten bij iemand uit de groep. Er zijn ook mensen die de tas aan de kinderwagen laten hangen bij het stallen maar dit is écht op eigen risico. Ook is de kans groot dat deze er niet meer hangt als je terugkomt. Dat is natuurlijk heel vervelend.

2. Mijn Telefoon

Wie kan er tegenwoordig nog zonder mobiele telefoon? Ook ik sleep mijn iPhone over mee naartoe. Al is het alleen maar om foto’s te kunnen maken! Tijdens een bezoek aan een pretpark gaat deze zeker mee. Zo ook afgelopen zomer toen we naar Phantasialand gingen. Het is een stuk praktischer dan een fotocamera en de kwaliteit van de mobiele camera’s is tegenwoordig behoorlijk goed.

Neem voor de zekerheid wel een oplaadkabel en een powerbank mee. Het zou vervelend zijn als je halverwege de dag al geen batterij meer hebt. Ook als je geen foto’s maakt is een smartphone in een pretpark toch handig. Want een aantal pretparken heeft namelijk een gratis app die je kunt downloaden en gebruiken tijdens je bezoek.

In de app staat meestal een kaart van het park met daarin alle attracties, winkels en restaurants. Je kunt direct bekijken waar je staat in het park en wat er in de buurt te doen is. Daarnaast kan je in sommige apps de wachttijden raadplegen en eventueel ook foto’s bekijken die je hebt laten maken door de fotografen in het park. Dit laatste kan bijvoorbeeld in Walt Disney World. Als je een Photopass hebt die gekoppeld is aan je Magic Band kan je deze laten scannen bij een Disney fotograaf. Deze maakt jouw foto en even laten verschijnt de foto al in de app. Soms hebben ze er zelfs een animatie van gemaakt. Je kunt in de Disney World app ook de foto’s uit attracties terugzien. Het enige dat je hoeft te doen is je Magic Band scannen.

3. Snacks voor in de wachtrij

Van in de rij staan krijg je trek! Daarom neem ik altijd een snackje mee om tijdens het wachten te eten. Dat kan een mueslireep zijn of een zuurtje. In ieder geval iets dat je makkelijk mee kunt nemen en de trek stilt.

In een pretpark ruik je écht overal eten. Bijvoorbeeld in de Efteling begint mijn maag altijd te rommelen van de geur van suikerspinnen. Verderop ruik je dan weer frituur of iets anders te eten. Eigenlijk heb je als je door een pretpark loopt constant trek! Omdat het een duur dagje uit wordt als je elke keer wat lekkers haalt is het verstandiger en goedkoper als je zelf in ieder geval iets te snacken meeneemt.

4. Waterfles

Waar je ook mee op de kosten bespaart is het meenemen van een waterfles óf in ieder geval iets te drinken. Flesjes drinken zijn in een pretpark erg duur en zeker op een warme dag is het verstandig om genoeg te drinken. Het kraanwater in Nederland is prima te drinken en je kunt de flesjes bij elk fonteintje bijvullen. Vind je water niet zo lekker? Neem dan een klein flesje siroop mee, maar vergeet deze niet dicht te doen. Anders wordt het een plak bende in je tas!

5. Paraplu of poncho

Er is niks vervelender dan regen tijdens je dagje uit. In pretparken zijn veel van de attracties in de buitenlucht gebouwd en dat geldt ook voor de wachtrijen. De kans is dus heel groot dat je nergens kunt schuilen als het begint te regenen. Daarom is het altijd verstandig om een paraplu of poncho mee te nemen zodat je nog een beetje droog blijft.

Regent het de hele dag? Dan is een extra paar sokken ook fijn om mee te nemen zodat je geen koude voeten krijgt. Zodra je voeten koud zijn dan is het lastig om nog op te warmen. Spuit voor je bezoek ook altijd je schoenen in met waterdichte spray. Natte voetten zijn écht heel vervelend en zeker als je nog km’s gaat lopen in een pretpark.

6. Desinfecterende handgel

Ken je dat? Elke keer als je naar een pretpark bent geweest wordt je in de dagen erna verkouden. Hoewel ik mij normaal gesproken niet zo druk maak over bacteriën, neem ik naar een pretpark altijd desinfectiegel mee voor mijn handen. Er lopen duizenden mensen door het park en in de attracties zitten zij allen aan dezelfde beugels. Van die duizenden mensen zijn er vast een aantal die vergeten zijn hun handen te wassen na het toiletbezoek. Dan vind ik het zelf geen frisse gedachte als ik de beugel na hen aanraak en vervolgens ga eten. Daarom neem ik altijd een flesje desinfecterende handgel mee. Hoewel het volgens mij niet zoveel doet tegen een verkoudheidsvirus.