Plopsaland de Panne

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is moeilijk voor te stellen maar wist je dat Plopsaland in 2020 alweer 20 jaar bestaat? Wat gaat de tijd hard he! Er komt nu ook zelfs een hotel bij.

De hoogste tijd dus om een artikel te schrijven over dit pretpark aan de kust in België.

Laten we beginnen met de praktische informatie!

Praktisch en tips: route, parkeren en openbaar vervoer.

Plopsaland ligt in België, vlakbij de badplaats De Panne. Vanuit Den Haag doe ik er zo’n 3 uur over. Voor mij net zo lang rijden als naar Phantasialand. Toen vond ik een overnachting echt een múst en ik denk dat dat voor Plopsaland niet anders is.

Kan je ook met de trein? Zeker. Maar dan zul je met de Thalys of een internationale trein moeten. Bereken vooraf of het dan niet alsnog goedkoper is om met de auto te gaan. Ook ben je met de trein een stuk langer onderweg, in mijn geval 4,5 uur.

Je kunt bij Plopsaland heel makkelijk parkeren op eigen terrein. Een parkeerticket voor de gehele dag kost €12. Vroeger kon je in de omgeving nog gratis parkeren maar hier hebben ze blauwe zones van gemaakt. Dus je ontkomt er niet aan om op het parkeerterrein zelf te staan.

Logeer je tussen de badplaats Knokke en De Panne, en wil je naar Plopsaland? Dan neem je de Kusttram. Kaartjes koop je bij de automaat of de Lijnwinkel. een dagticket kost €7,50. Let op, je bent wel zo’n 2 en een half uur onderweg vanuit Knokke. Maar dan heb je wel een mooie route langs de kust.

Het pretpark en de attracties

Bron: Plopsa

Plopsaland de Panne is een combinatie tussen een pretpark en een speeltuin. Met zowel indoor- als outdoorattracties. Het is een familiepretpark. Dit betekent dat iedereen zich er moet kunnen vermaken. Ongeacht de attracties waar je van houdt. Of in durft!

Houd je van actie of thrillrides? Dan moet je zeker een ritje maken in Anubis the Ride. Dit is een pittige achtbaan waarbij je van 0 naar 90km/h wordt gelanceerd in 2 sec.

Een andere thrillride die je niet mag missen is Heidi The Ride. Een houten achtbaan die ruim 70km/h gaat en naar beneden raast van 22 meter hoogt. Vergeet niet van het uitzicht te genieten.

Krijg je van bovenstaande de kriebels? Dan zijn er ook rustigere familie-attracties die je kunt bezoeken.

Voorbeelden hiervan zijn de attracties Het Bos van Plop, waarbij je in een bootje door de wereld van de vrolijke kabouter vaart, de Plopsa Express – een trein door het pretpark, of de rustige waterfietsen. Gewoon lekker ontspannen op het water.

Over water gesproken. Plopsaland heeft een hoop waterattracties. De nieuwste is DinoSplash. Een boottocht door de wereld van dinosaurussen. Dat zal vast iets enger zijn dan het lijkt…

Heb je jonge kinderen? Dan kunnen zij zich vermaken in de speeltuinen, op de kinderboerderij en bij de diverse rustige attracties zoals de Carroussel en de Glijbaan (met matjes).

Genoeg te doen dus voor het hele gezin.

Overnachten en de omgeving

Door de ligging van het pretpark zou ik het niet aanraden om er een dagje uit van te maken. Hooguit als je vlakbij de Belgische grens woon in Brabant of Zeeland. Het ligt namelijk helemaal in het zuiden van België vlakbij de Franse grens.

Moet je het pretpark dan overslaan?

Nee zeker niet. Het is een hartstikke leuk pretpark. Maar combineer een bezoek wel met een hotel, huisje of camping in de buurt.

Plopsa heeft het zelf over hun partner accommodaties. Daar zitten kleinschalige hotels langs de kust, maar ook vakantieparken tussen. Hiermee kan je er gelijk een minivakantie van maken in België. Of je gebruikt het als tussenstop richting Frankrijk.

In 2020 openen zij zelf het Plopsa Hotel. Dan kan je er een complete minivakantie van maken op loopafstand van het pretpark. Meer over het Plopsa Hotel vind je hier: plopsahotel.be

Dit is trouwens niet het enige Plopsa pretpark. Wij waren vorig jaar in Plopsa Coo, in de Ardennen. Prachtige omgeving maar een heel klein pretparkje. Ook in Nederland hebben we een eigen Plopsa park: Plopsa Indoor Coevorden. Deze is echt alleen leuk voor kleine kinderen. En dan zijn er natuurlijk nog de Plopsa parken over de grens.

Kortom, kan je geen genoeg krijgen van K3, Maya de Bij en alle andere Studio100 figuren? Dan zit je goed in de Plopsa Parken.

Laat je me weten hoe het was in Plopsaland de Panne?

Bron foto’s: Plopsaland