Home Blog De Bonte Wever, all-inclusive hotel vlakbij Plopsa Indoor Coevorden & Wildlands

De Bonte Wever, all-inclusive hotel vlakbij Plopsa Indoor Coevorden & Wildlands

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Preston Palace is het bekendste all-inclusive hotel van Nederland. Maar wist je dat er nog zo’n hotel is? De Bonte Wever in Assen is iets kleinschaliger dan Preston Palace maar ligt wel in een omgeving vol cultuur en activiteit. Vanuit deze accomodatie kan je een bezoek brengen aan de hunebedden, fietsen in de bosachtige omgeving, een dagje naar Wildlands of spelen bij Plopsa Indoor in Coevorden.

All-Inclusive ken je misschien van de zonvakantie. Bij hotels in bijvoorbeeld Turkije is dit al jaren heel normaal. Bij All Inclusive betaal je vooraf voor al het eten en drinken tijdens je verblijf. Dit bedrag zit bij de hotelprijs inbegrepen dus je hebt niet het gevoel dat je daar extra voor betaalt. Wanneer je in het hotel bent kan je dan ontbijten, lunchen en dineren, en daarnaast zitten ook de drankjes daarbij inbegrepen. Je hoeft dus nergens naar om te kijken. Geen gedoe met portemonnee’s verstoppen in je schoen als je even gaat zwemmen, etc.

De Bonte Wever is een echt kinderhotel. Dat betekent dat je er met de hele familie naartoe kunt gaan en dat er ook genoeg te doen is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een subtropisch zwembad, bowlingbaan en een eigen animatieteam. Dat alles terwijl de ouders bijkomen in de sauna of de bar.

Is de Bonte Wever iets voor jullie?

Als je de reviews leest zijn de meeste mensen enthousiast over deze accommodatie. Ben je op zoek naar een all-inclusive vakantie in Nederland dan is dit een leuk alternatief voor Preston Palace. Doordat je in de buurt verblijft van diverse bezienswaardigheden als Wildlands, Plopsa Indoor en het TT Circuit hoef je je geen moment te vervelen. Is het slecht weer dan kan je binnenblijven bij het zwembad en je de hele dag volproppen met allerlei snacks en andere lekkernijen. (niet gezond, ik weet het)

Voor wie is het niet?

All-inclusive moet je liggen. Er zijn genoeg mensen die er niet aan moeten denken om “opgesloten” te zitten op zo’n resort. Die willen zelf eten bij restaurants en worden waarschijnlijk gelukkiger van een minder “massaal” hotel. In een hotel als de Bonte Wever is er ook altijd bedrijvigheid. Hoewel er wel rustige plekjes te vinden zijn, ga je er over het algemeen niet naartoe om rustig een boek te lezen. Het is juist een hotel om te socializen en voor de gezelligheid. Om aan de bar een drankje te doen en om lekker veel te eten.

In de buurt van de Bonte Wever

Voor kinderen is er in de omgeving van de Bonte Wever genoeg te doen. Je kunt naar Wildlands, Plopsa Indoor Coevorden, de hunebedden bekijken of naar het gevangenis museum.

Je kunt ook fietsen huren en de omgeving verkennen of een stadswandeling maken door Assen. Een hele indrukwekkende activiteit in de buurt is Kamp Westerbork, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog 100.000 mensen zijn gedeporteerd. Iets minder heftig is de laatste activiteit in de buurt het oerdorp Orvelte. Hier zie je veel authentieke gebouwen en straten. Echt een stap terug in de geschiedenis.

Kortom, word je blij van onbeperkt eten en drinken en al het entertainment onder één dak, of wil je een “zonvakantie” in eigen land? Dan is dit een leuke accommodatie voor jou.

Foto: De Bonte Wever